Dit is de virtuele expositie van Ton Joosten. Wil je meer foto's van Ton zien, bezoek dan www.lepetitrefuge.com, de website van zijn herberg in de Pyreneeën.

Het is niet gemakkelijk een kleine expositie te maken als je, verdeeld over 25 jaar, 40 keer in de Pyreneeën bent geweest. Ik heb ervoor gekozen een beeld te geven van twee van mijn favoriete gebieden ( al zijn er ook een paar foto’s uit andere streken). Dat zijn de Couserans en de Vallée d’Aspe. Beide regio’s hebben gemeen dat er nog steeds een sterke relatie is tussen de mens en de bergen, getuige de vele kuddes die ’s zomers de bergweiden afgrazen (vooral schapen, maar ook koeien en paarden), de heerlijke kazen die gemaakt worden. In deze gebieden zijn de Pyreneeën nog levende bergen, waar het vee en de herders het berglandschap mede hebben gevormd. Hun aanwezigheid heeft altijd een extra dimensie toegevoegd aan mijn tochten door deze streken. De Couserans en de Vallée d’Aspe charmeren met hun authenticiteit, tradities en folklore. De autochtone bevolking is trots op hun gebied. Men is eigenzinnig, wars van uiterlijk vertoon, recht voor de raap in de omgang en wil eigenlijk niks hebben van (politieke) bemoeienis van buitenaf. Het is in deze gebieden dat je nog iets kunt ervaren van de Pyreneeën, zoals ze ooit zijn geweest. Een reportage dus met veel vee, herdershutten, folklore, aangevuld met plaatjes van het ongenaakbare Pyreneese berglandschap.

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]