Dit is de virtuele expositie van de Gasherbrum Expeditie 2004 van Katja Staartjes en Henk Wesselius. Het expeditie-verslag en meer foto's zijn te vinden op www.gasherbrum.nl. Voor informatie over eerdere expedities en lezingen van Katja Staartjes: zie www.katjastaartjes.nl.

"Wij zijn enkele dagen geleden teruggekeerd uit Pakistan, waar wij de Gasherbrum I (8068 m) hebben beklommen. Het was een langdurige expeditie (29 mei - 11 augustus): eigenlijk was het de bedoeling om ook de Gasherbrum II te beklimmen. Maar het afgelopen seizoen in het Karakoram-gebergte werd gekenmerkt door slecht weer, dus wij hadden maar liefst 6 weken nodig voor we onze daadwerkelijke toppoging op de G1 konden beginnen. Uiteindelijk was er geen gelegenheid meer ook nog een toppoging te doen op de G2. Jammer, maar ook met alleen de top van G1 (als eerste Nederlanders) zijn wij zeer blij. Bijgaande foto's geven een beeld van de trektocht heen en terug en van de beklimming zelf. De Karakoram is een indrukwekkend gebergte."

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }