Dit is de virtuele expositie van Hans Overduin. Wil je meer weten over de foto's van Hans, dan kun je hem mailen op jhoverduin@zonnet.nl.

"Sinds 1995 maak ik bijna jaarlijks een trektocht op Athos. Athos is het meest noordelijke schiereiland van de drie "vingers" van Chalkidiki in het noorden van Griekenland die de Ege´sche zee insteken. Bovendien is Athos de benaming van de 2033 meter hoge berg die aan het einde van het gemiddeld 300 meter hoge schiereiland naar de hemel reikt.
Het overgrote deel van Athos wordt in beslag genomen door de autonome monnikenrepubliek Agion Oros, Grieks voor Heilige Berg. Op dit gedeelte staan 20 kloosters uit de Byzantijnse en post-Byzantijnse tijd en talloze andere monastieke nederzettingen.
Behalve cultureel en religieus interessant is Athos een fantastisch trekking-gebied. Het bezit zo ongeveer de fraaiste natuur van Griekenland en een enigszins behoorlijke infrastructuur ontbreekt geheel. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Athos-berg zelf, die op de foto's dan ook prominent aanwezig is.

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }