Home » Verzorging » Voeding » Eten uit de natuur » Planten

Planten en bloemen

De volgende planten kun je gebruiken om je maaltijden aan te vullen:

madeliefje

Madeliefje
Alleen de bloemkoppen, de rest is te bitter.

Brandnetels
Wel koken zodat de brandharen weg zijn. Ook lekker om thee van te maken.

Brandnetel
Paardenbloem

Paardebloem
Jonge blaadjes zijn lekker in salade of bij de aardappels.

Zevenblad
Een beetje taai, maar als je ze meekook met aardappelen goed te eten.

Zevenblad
Vogelmuur

Vogelmuur
Lekker als salade, vooral de jonge stengels zonder bloemetjes.

Klaver
De blaadjes zijn lekker mals en smaken zacht.

Klaver
Duizendblad

Duizendblad
Gebruik de blaadjes om thee mee te trekken. Niet te veel, want de smaak is sterk.

Kamille
Zorgt voor een lekkere thee die je 'opkikkert'.

Kamille

Reacties op deze pagina: