foto

Brandstof voor het lichaam

Zoals gezegd is voeding of eigenlijk voedsel de brandstof van het lichaam. Om te kunnen werken heeft het lichaam deze brandstof hard nodig. De eigenlijke brandstof wordt geleverd door drie zaken: koolhydraten, eiwitten en vetten. Zij zijn de echte energiedragers. Volgens de theorie zou energie in de ideale situatie bestaan uit 55 procent koolhydraten, 15 procent eiwitten en 30 procent vetten. Koolhydraten zorgen immers voor snelle energie, eiwitten zijn er voor de uiterste noodgevallen dat het lichaam energie nodig heeft en de vetten zitten daar tussen met een langzame en magere aanlevering van energie.

Er zijn allerlei schitterende tabellen in omloop waarop je precies kunt aflezen hoeveel energie je verbruikt en hoeveel brandstof je dus nodig hebt. Voor een dergelijke tabel verwijs ik graag door naar het buitensport kookboek van de ANWB of de Nederlandse voedingsmiddelen tabel van het Voorlichtingsbureau voor de voeding (Den Haag, 070 - 351 08 88).


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]