Home » Tips en Tricks » Tips over kleding

Tips over kleding

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende pagina

2 paar wandelschoenen
Ook zolen slijten echter je merkt het nauwelijks omdat het geleidelijk gebeurt. Wandel je veel koop dan halverwege de verwachte levensduur een tweede paar schoenen en wissel regelmatig af. Schoenen krijgen tijd om te luchten en je voelt het verschil tussen de oude en nieuwe schoenen. Zodra je niet meer op de oude wil lopen zijn ze dus aan vervanging toe en vaak zien ze er dan van buitenaf nog goed uit!
Ingezonden per email

Wassen in Waterdichte zak
De waterdichte zakken die overdag de bagage droog houden zijn uitstekend geschikt om kleding in te wassen. Een beetje waspoeder erbij en enkele uurtjes (in de zon) laten staan en de kleding is schoon zonder al te veel moeitje. Een makkelijker alternatief voor de wastafel van de camping!
Ingezonden per email

Meindls als kussen
Ik gebruik mijn Meindls als kussen, met daarop de compressiezak van de slaapzak. In de compressiezak heb ik mijn fleece voor extra comfort. De kisten leg ik met de schacht naar binnen, en de zool met bovenwerk zorgt dat je hoofd stabiel ligt. Dit alles doe ik in de bivakzak M90, en daarbovenop de slaapzak. Voordeel is dat de kisten kunnen drogen / droog blijven en dat je een prima kussen hebt.
Ingezonden per email

Natte schoenen drogen
Heb je natte schoenen doe dan zout in een koffiefilter. Het zout zuigt het meeste water uit je schoenen. (het werkt ook bij laarzen)
Ingezonden per email

Legerkisten inlopen
Ik ben gister bij de kpu geweest (kleding punt utrecht) waar ze alle defensie kleding hebben... je moet om je kisten echt lekker soepel te maken een kwart spitius pakken en 3 kwart water dat schijnt ongelovelijk te zijn dan gaat het leer lekker soepel zitten.
Ingezonden per email

goedkope spijkerbroek van de V&D
Misschien een flauwe tip tussen al het geweld van de top-merk outdoor-artikelen door maar de broek die mij nog het beste zat was een goedkope zandkleurige spijkerbroek die ik voor 25 euro had gekocht bij de V&D en die ik dus nu bij thuiskomst nog steeds kan dragen. Waarom deze spijkerbroek zo goed zat? Gewoon.. ik draag zo vaak spijkerbroeken. Tja, en dan ben je gewend aan het gevoel van de stof, je hebt geen rare franjes,strikjes of allerhandje touwtes aan je broekspijpen hangen, ik moest toch lange pijpen dragen vanwege malariagevaar dus van afritsen kwam toch niet zoveel van terecht en op de zandkleur zie ook niet zo snel vlekken zitten. Let wel: ik had een iets ruimer maatje gekocht zodat de broek niet te strak zou zitten in de hitte. Moraal van dit verhaal: laat je niet gek maken met al die mooie spullen maar ga ook op je gevoel af.
Ingezonden per email

Inregenen van je schoenen
Schoenen met Goretex zijn waterdicht. Behalve als je met een korte broek loopt (fietst), dan lopen de schoenen van af je benen vol met water. Neem een breed zweet-pols-bandje uit de tenniswereld en draag dat om je enkels. Eén keer extra omslaan en je schoenen lopen lang niet zo snel meer vol met water van bovenaf.
Ingezonden per email

vacuum
Ooit bij Blokker een vacuum-apparaat aangeschaft voor het invriezen van eten. Ook heel goed te gebruiken om je sokken, onderbroeken en wat al niet meer in te verpakken. Zo is het klein (geen lucht meer in) en absoluut waterdicht. Scheelt veel ruimte in je rugzak en een paar droge sokken en een droge onderbroek zorgen voor meer comfort aan het eind van een natte dag, dan een kampvuur!
Ingezonden per email

Natte schoenen, lekker droog lopen
Als je natte schoenen heb, loop ze gewoon droog dat is beter voor de schoen om ze een lekker vorm te geven, en jij krijg weer droge schoenen! doe daarna weer droge sokken aan! en klaar.
Ingezonden per email

Nog een schoenentip
In navolging van een eerdere schoenen/vetertric... Je kan ook na het strikken van je veters de lussen achter de haakjes vasthaken waar je je veters toch al aan vastvetert. Veters gaan dan niet snel loszitten en je struikelt niet snel meer over lange uiteinden die overblijven na het strikken...
Ingezonden per email


vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | volgende pagina

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: