foto

Hiken aan de Costa Blanca

Wandelarrangement in Spanje met een verblijf in een paradijselijke omgeving

Hiken aan de Costa Blanca regio betekent een prachtige, afwisselende natuur met ontelbare wandelingen van verschillende niveaus onder zeer aangename temperaturen en in een schone lucht. Refugio Marnes, een uniek ingerichte vakantiebestemming, is een paradijsje middenin in de natuur en biedt verschillende wandelarrangementen aan in de beste maanden van het jaar om in deze regio in de buitenlucht actief bezig te zijn.

De Spaanse Costa Blanca is bekend van het massatoerisme aan de kust en het feit dat veel Noord-Europeanen hier overwinteren. Dit doen ze uiteraard met een overduidelijke reden; de kou en regen uit hun eigen streken ontvluchten om in een fijner klimaat te leven gedurende deze donkere maanden. Naast de drukke kuststrook, waar er overigens nog steeds genoeg prachtige en rustige baaitjes te vinden zijn, heeft deze provincie (Alicante) in de autonome regio Valencia een aantal andere aspecten te bieden die minder bekend zijn onder het grote publiek waaronder het gegeven dat je hier fantastisch kunt wandelen. Doordat het wandelen/hiken geen activiteit is die wordt beoefend door velen loop je hier vaker dan niet zonder andere wandelaars in een gebied; wat een heerlijke rust!

Een ander verrassend feit dat het hiken hier interessanter maakt is dat Alicante (van de in totaal 50 provincies in Spanje) één van de meest bergachtige is, met vijfenveertig toppen boven de 1000 meter. Al eeuwenlang zijn de bewoners van deze gebieden bezig om dit ruige landschap te ‘temmen’ en om te zetten in bruikbare grond, door bijvoorbeeld steile hellingen in terrassen te veranderen. Daarnaast worden wandelpaden al duizenden jaren gebruikt door herders met hun kuddes en tevens deden ze dienst als communicatiewijze; om boodschappen over te brengen van het ene dorp naar het andere. Deze paden worden nu opnieuw gebruikt door natuurliefhebbers, wandelfanaten en beoefenaars van andere bergsporten.

Hiking aan de Costa Blanca

Valencia heeft 5000 kilometer aan officieel erkende wandelroutes. Naast fantastische routes in de bergen zijn er kustwandelingen die bovenlangs zeeklippen van soms wel 100 meter hoog voeren met uitzicht op allerlei prachtige baaitjes van de azuurblauwe Middellandse Zee. Tevens zijn hier mooie bossen, de zogenaamde ‘bosques mediterráneos’ alsmede valleien met onder andere adembenemende amandelboomgaarden die in januari en februari in bloei staan en de gehele regio wit en roze kleuren.

Ontdek deze prachtige, veelzijdige regio te voet aan de hand van samengestelde wandelarrangementen en logeer op basis van verschillende verblijfsmogelijkheden op het landgoed van Refugio Marnes. Bezoek de site van Refugio Marnes voor meer informatie!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 01-08-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]