foto

Wolfcall: achter de wolven aan...

Onlangs kreeg ik een mailtje van Frank Dirkx over zijn bedrijf Wolfcall dat in Slowakije tochten organiseert waarbij wolven ‘gespot’ worden. Tijdens de tochten van Wolfcall ga je achter de wolven aan, in meerdere betekenissen...

Over Wolfcall

Wolfcall is een Nederlands bedrijf dat wordt gerund door Frank Dirkx. Frank is altijd al gefascineerd geweest van wolven en met Wolfcall heeft hij de voorliefde voor deze dieren kunnen omzetten in een manier van werken waarbij ook anderen van dichtbij het fenomeen ‘wolven’ kunnen meemaken. Tijdens zijn tochten leer je als deelnemer sporen te interpreteren en te volgen, ga je de natuur weer van een geheel andere kant bekijken en krijg je op die manier ook de tijd en kans om jezelf beter te leren kennen.

Ontdek je eigen natuurkracht

In de belevingswereld van de indianen wordt de wolf niet als een dier gezien van wie een dodelijke dreiging uitgaat. Deze indianen zien meer een leermeester en gids in het dier. Dit komt omdat de indianen weten hoe wolven voor elkaar en de omgeving zorgen. Ze weten hoe trouw wolven zijn aan elkaar en zij hebben een sterke familieband geobserveerd, naast de hoog ontwikkelde zintuigen die de wolf bezit. Wolven kunnen net als mensen in hoog tempo hun territorium uitbreiden en beheren (indien gewenst.) Deze nieuwe jachtgebieden dienen als voedselkamer voor hun eigen roedel. Ondermeer deze eigenschap verbindt de wolf met de mens. De indianen geloven daarom ook dat het goed is om regelmatig een eenzame plaats op te zoeken. In stilte, zodat de innerlijke leraar kan worden ontmoet. Waardoor er nieuwe energie wordt opgedaan doordat je je ware ik ontmoet. De indianen geloven; 'degene die de wolf als krachtdier ontmoet zal aanwijzingen ontvangen die hem naar zijn innerlijke leermeester voert'.'Op deze wijze wordt hij directer en persoonlijker onderwezen'.

De missie van Wolfcall

Wolfcall wil mensen in staat stellen om naast het leren in de natuur vooral in contact te komen met zichzelf. Het belang van iets in de praktijk leren en ervaren (zelfredzaamheid) geeft je een gevoel van tijd en plaats en het gevoel waar je heen moet. Het verblijf in de natuur en de dagelijkse fysieke inspanningen zorgen voor het aanspreken van de eigen natuurkracht. De voelbare nabijheid van wolven zorgt voor veel respect voor dit dier. Wolfcall schenkt een deel van de inkomsten aan wolfopvangprojecten en steunt de lokale bevolking in Slowakije.

De visie van Wolfcall

Wolfcall streeft naar reizen die een vreedzaam samenleven tussen mens en dier bevorderen. In een biotoop die nog weinig door mensen is aangetast worden secundaire levensbehoeften even naar de achtergrond geplaatst, waardoor primaire levensbehoeften de ruimte krijgen. Het wordt dan gemakkelijker om te reflecteren op het eigen leven. De ruimte die dan ontstaat vergroot het zelfbewustzijn en de kwaliteit van het leven. Tijdens een reis van Wolfcall staan respect voor dier, natuur en mens centraal. Dit levert een bijdrage aan een breder besef van een verantwoorde omgang met elkaar en de natuur in het algemeen.

Links

Wolfcall.nl
Wolf.startpagina.nl
Slowakije.net
Malá Fatra National Park
Orava Gebergte
Wolf (dier - Wikipedia)
Spoorzoeken tijdens het wandelen (Hiking-site.nl)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }