foto

De Canadese Rocky Mountains

De Canadese Rocky Mountains zijn voor velen de ultieme bestemming: je hebt er een schitterende (ruige) natuur, een grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk enorm veel mogelijkheden om verschillende takken van buitensport te beoefenen (hiking, klimmen, kajakken, etc.).

Banff National Park

Veel mensen kennen de naam Banff enkel van het bekende filmfestival waar de mooiste outdoor films worden getoond. In Banff werd het eerste Banff Festival ouf Mountain Films gehouden in 1976, maar sindsdien is het festival uitgegroeid een zeer populair filmfestival onder buitensporters en klimmers, dat in meer dan 30 landen wereldwijd wordt herhaald elk jaar. Maar Banff is tevens de naamgever aan het Banff National Park. Dit park is het oudste en tevens meeste bekende park van Canada. Gelukkig is het ook een enorm groot park, want met ruim 5 miljoen bezoekers per jaar is het tevens één van de meest populaire natuurparken van Canada. In totaal telt het park meer dan 1500 kilometer aan gemarkeerde routes, variŽrend van zeer korte tochten voor mensen met een kinderwagen tot tochten die vele weken en een zware rugzak noodzakelijk maken. In het park leven onder andere wolven en beren, maar ook veel ander wild zoals berggeiten en rendieren. Om tot rust te komen komen veel mensen wandelen langs de oevers van Lake Louis, terwijl anderen juist de diepte opzoeken van het zeer uitgestrekte grottenstelsel dat het park rijk is: de Castleguard Caves.

Jasper National Park

Het grootste nationale park van Canada ligt tevens het meest noordelijk: Jasper National Park. Het park heeft een oppervlakte van meer van 10.000 vierkante kilometer, maar toch minder bezoekers dan het populaire Banff National Park. Voor de liefhebbers van hiking is het schitterende Skyline Trail een absolute must om te volgen bij een bezoek aan het park. Deze route is slechts 57 kilometer lang, maar biedt genoeg uitzichten en uitdagingen om er meerdere dagen over te doen. De route loopt voor een groot deel boven de boomgrens en er zitten tevens drie zware passen in de route die moeten worden overgestoken. Beginners kunnen dan ook een gids huren als ze dat willen. In ieder geval moet je toestemming vragen om de route te lopen, want sinds enkele jaren is het helaas noodzakelijk om een maximaal aantal wandelaars tegelijk toe te laten op de route. Dit om de omliggende flora en fauna te beschermen, waaronder de kariboe.

Willmore Wilderness Park

Een heel ander soort park is het Willmore Wilderness Park. Dit park werd in 1959 opgericht en hernoemd tot Willmore Wilderness Park na de dood van Norman Willmore. Deze politicus zette zich in voor het behoud van het natuurgebied en diens bewoners en had een speciale voorliefde voor de rijke flora die er in het gebied te vinden is. Vooral liefhebbers van bijzondere bloemen en planten zullen zich dan ook zeker aangetrokken voelen tot dit park. De lokale bewoners gebruiken de bloemen en planten uit hun directe omgeving al vele jaren voor het maken van medicijnen, het bereiden van eten en het op smaak brengen van thee. Vooral de medicinale kracht van veel planten wordt in dit gebied erg serieus genomen en er zijn dan ook elk jaar speciale workshops voor bezoekers die meer willen weten over het bereiden van medicijnen met lokale kruiden. Natuurlijk is het park ook het leefgebied van groot wild, zoals wolven, beren, herten, vossen en zelfs de lynx.

Blue Lake Centre (Alberta)

De Voshaar, bekend van het trainings- en buitensportcentrum in Eibergen, biedt in het Blue Lake Centre in Alberta een keur aan buitensportactiviteiten. Denk daarbij niet alleen aan inspannende tochten op zoek wild, maar ook aan relaxt genieten van het uitzicht bij je blokhut. Het centrum is gelegen in het William Switzer park. Dit park huisvest een grote verscheidenheid aan flora en fauna, onder andere een groot aantal bijzondere vogelsoorten, wolven, beren en adelaars. Om hier maximaal van te kunnen genieten zijn er op diverse punten speciale uitkijkposten geplaatst. De Voshaar biedt bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan avontuurlijke reizen in het gebied, maar kan ook helpen bij het vinden van vakantie-accommodatie binnen het park: slapen in je eigen blokhut bijvoorbeeld! Ook kun je in het Blue Lake Centre terecht voor het huren van materiaal of het volgen van trainingen op het gebied van buitensport.

Links

Travel Alberta
National parks of Canada
Banff National Park
Jasper National Park
Willmore Wilderness Park
De Voshaar
William A. Switzer Provincial Park
Wereldwijzer Canada (Boekrecensie)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }