foto

Ontdek het Finse merengebied!

Ontdek het Finse merengebied per kano of kajak! De prachtige merengebieden in Finland behoren tot een van de meest unieke en geliefde plekken om per kano of kajak te ontdekken. Niet alleen vanwege de enorme uitgestrektheid en aaneenschakeling van waterwegen. Maar Finland biedt elke peddelaar uiteenlopende mogelijkheden, van stroomversnellingen overwinnen tot heerlijke tochten peddelen over de uitgestrekte meren en heerlijk genieten van de ongerepte natuur en rust.

Een "natuurlijk"kunstwerk

Het Finse merengebied kun je zien als een door de natuur gevormd groots kunstwerk. Vele meren, groot en klein, vind je in alle regio's in Finland. Maar Oost Finland is een zeer waterrijk gebied. Wilde stroomversnelligen in het oostelijke grensgebied stromen tot diep in de Finse "eilandenwereld". Het meer Saimaa met een oppervlakte van 4.400 vierkante kilometers, 13.710 eilanden en 14.850 kilometer oevers is werkelijk een waar labyrinth van waterwegen. Een vergelijkbaar gebied vind je dan ook bijna nergens op deze aardbol. Voor de peddelaars in welke categorie dan ook: dit gebied is uniek in zijn soort.

Kano en kajak routes

De mogelijkheden om op het water te genieten zijn legio in het merengebied, misschien zelfs wel zo overweldigend dat het moeilijk is om een keuze te maken. Een goede leiddraad vormt in dat geval de website Canoeinfinland.com Hier vindt je veel kano en kajak routes, tochtsuggesties, informatie over goed en onontbeerlijk watervast kaartmateriaal en adressen van vele verhuurders in de regio. Met al deze informatie én de informatie die je ter plekke wordt geven ben je zeker dat je veilig op de mooiste plekjes komt, vaak plekjes waar je écht enkel peddelend terecht kunt komen. De kanoroutes zijn over het algemeen geschikt voor zowel beginnende als gevorderde peddelaars, van slechts enkele dagen tot ruim twee weken. Bovendien kunnen de routes worden aangepast aan je eigen wensen, zodat je de trip zo kunt plannen dat hij perfect aansluit bij de voorkeuren en vaardigheden van de groep.

Hoe naar Finland?

De snelste maar ook de makkelijkste weg naar Finland is per vliegtuig. Diverse vliegmaatschappijen hebben een dagelijkse vliegverbinding naar Helsinki en Tampere. Nieuwe ondernemingen bieden vaak verrassend scherpe prijzen voor een trip, dus bezoek verschillende websites om te vergelijken. Mensen die liever al hun eigen materiaal mee willen nemen kiezen beter voor de auto. Trek hiervoor dan wel meer dan genoeg tijd, vanaf Utrecht is het zo'n 2000 kilometer rijden. Voordeel van zelf rijden is overigens wel dat je ter plaatse mobieler bent en dat je onderweg al kunt genieten van het schitterende landschap.

Lokale verbindingen

Vanuit Helsinki en Tampere zijn er dagelijkse trein- en busverbindingen naar verschillende plaatsen centraal in het Finse merengebied. Bijvoorbeeld naar Mikkeli, Savonlinna, Kuopio en Joensuu. De lokale verhuurders helpen je ook graag op weg. Vertrek- en aankomst-tijden kun je nakijken op verschillende Finse websites die ook Engelse versies tot je beschikking stellen.

Onderkomens en kanocampings

Dan wil je natuurlijk genieten van de natuur. Voor je eigen tent, misschien nog enkele dagen bed en breakfast. Enkele suggesties voor je op een rij: Regio Etelä-Savo: Juva Camping, Lakeistenranta Camping, Jeugdherberg Oravi, Sahanlahti, Sulkavan Oravanpesät, Visulahti Camping, Sulkavan Erämatkat.

Links

Canoe in Finland
Kolovesi Retkeily Canoe Outfitters
Visit Finland
Juva Camping
Jeugdherberg Oravi
Sahanlahti
Visulahti Camping
Sulkavan Erämatkat
Matkahuolto.fi (lokaal vervoer)
Vr.fi (lokaal vervoer)
Finland Kanolife (info-pagina)
Finland (ANWB Actief) (boekrecensie)

Dit thema-artikel is tot stand gekomen dankzij Kanoweb.nl.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }