foto

Luxemburg op z'n best: Petite Suisse

Niet eens zo heel ver van ons eigen kikkerland ligt een schitterend wandelgebied dat zich met haast geen ander gebied laat vergelijken: Petite Suisse in Luxemburg. Groene bossen, steile rotswanden, donkere grotten, kabbelende riviertjes en weiden vol bloeiende bloemen: je kunt het allemaal tegenkomen op een tocht in deze kleine streek ten noordoosten van de hoofdstad van het Groothertogdom.

Müllerthal
Bij het horen van Petite Suisse denken velen direct aan het Müllerthal. Deze wereldberoemde vallei is vooral bekend om de waterval die de naam Schiessentümpel draagt. Onder een kleine brug valt het water hier slechts enkele meters in verschillende kleine watervallen naar beneden. Op zich niet zo spectaculair, maar door zijn ligging (vlakbij de weg, met verschillende houten bankjes in de directe omgeving, toegankelijk voor elke wandelaar) meestal één van de eerste attracties die mensen bezoeken als ze in deze streek komen.

Wandelen door diepe kloven en donkere grotten
Wat het wandelen in Petite Suisse pas echt interessant maakt zijn de vele routes die je voeren door diepe kloven en soms zeer donkere grotten. Grotten waarbij een zaklamp zeker noodzakelijk is, maar waar er nagenoeg geen enkele moeilijkheid is om de uitgang te vinden (gewoon doorlopen tot je weer licht ziet aan het andere eind). De wandelroutes zijn allemaal zeer duidelijk aangegeven en dus makkelijk te volgen. Ook zijn ze goed te combineren om zo een eigen route samen te stellen.

Burchten en Kastelen
Ook de liefhebbers van burchten en kastelen komen aan hun trekken in dit gebied. Zo kan er in Larochette een bezoek worden gebracht aan de deel gerestaureerde 'Kasteel van Larochette' dat hoog boven de andere huizen uitsteekt omdat het is gebouwd op 150 meter hoger gelegen bergkam van zandsteen. In Beaufort moet de bezoeker even zoeken naar de verscholen vallei waar het schitterende Burg Befort is te vinden. Een oude burcht die ook is opgesteld voor bezoekers. Niet alleen de burcht zelf, maar ook de omringende natuur is een bezoek meer dan waard. Wandel eens om het tegenoverliggende meer heen voor een schitterend uitzicht over het water op de burcht!

Niet tijdens de feestdagen
Juist door de bijzondere kenmerken van dit gebied trekt het ook hordes toeristen aan. Zeker tijdens de warme feestdagen als Pasen, Hemelvaart en Pinksteren kan het er verschrikkelijk druk zijn. Wil je dus echt genieten van de natuur (én de rust), probeer dan andere dagen (best doordeweeks!) te kiezen. Het is er dan niet alleen rustiger, maar de kans dat je hier en daar een hert ziet wegschieten is dan ook vele malen groter.

Links:
Larochette: http://www.larochette.lu/
Müllerthal: http://www.mullerthal.lu/
National Tourist Office: http://www.ont.lu/
Andere wandelroutes: http://www.hiking-site.nl/routes.php


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }