Home » Thema-artikelen » Het kiezen van de juiste zonnebril

Het kiezen van de juiste zonnebril

Ben je in je vrije tijd maar al te graag in de buitenlucht te vinden voor een leuke wandeling of hike? Dan weet je ook maar al te goed hoe fijn het is dat je daar de nodige spullen voor in huis hebt. Een goede zonnebril om mee te hiken is daar een erg goed voorbeeld van. Hoe je het beste een prettig model uit kunt zoeken in het complete aanbod aan sport zonnebrillen, lees je in dit artikel.

Het kiezen van de juiste zonnebril

Zorg voor een zonnebril met veel grip voor extra comfort

De meeste sportieve zonnebrillen zijn voorzien van handige details met een grip coating. Denk daarbij aan het stuk rondom de neus en bij de oren. Waarom? Hierdoor blijft de zonnebril altijd goed zitten op het moment dat je transpireert of bijvoorbeeld tijdens een klauteren op steile stukken waarbij je hoofd alle kanten op beweegt. Dit zorgt meteen voor een erg zelfverzekerd gevoel en je gaat hiken zonder enige vorm van afleiding van je outfit. En dat is natuurlijk wel zo fijn, want je wilt je maximaal kunnen focussen op de route of het uitzicht dat er na iedere bocht op je te wachten staat. Een touwtje aan de pootjes om je bril om je nek te laten hangen als je hem even afdoet kan tevens een extra bescherming zijn om verlies te voorkomen.

Een bril met gepolariseerde glazen voor extra bescherming voor de ogen

Tijdens het maken van een wandeling in de buitenlucht laat de zon zich vaak van zijn beste kant zien, maar kan soms vervelend in de ogen schijnen. Kies dus altijd voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Dit zorgt voor extra bescherming voor de ogen. En draag je dagelijks lenzen of een bril? In dat geval beleef je erg veel plezier aan zonnebrillen op sterkte. In een brillenwinkel is de door jou gewenste sterkte erg makkelijk te realiseren in de zonnebril. Op die manier hoef je niet steeds te wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril en kun je tijdens het lopen in erg koude omstandigheden er bijvoorbeeld voor kiezen om je lenzen thuis te laten.

Vergelijk verschillende soorten modellen een keer met elkaar

Je hebt vast en zeker een bepaalde voorkeur als het aankomt op het design van de zonnebril. Of je bent een groot fan van een specifiek merk op het gebied van zonnebrillen. Zorg er in beide gevallen altijd voor dat je als eerste meerdere modellen met elkaar gaat vergelijken. Doe dit in een fysieke winkel bij jou in de buurt. Zo merk je meteen wat voor modellen fijn zitten en welke goed aansluiten op de vorm van je gezicht. Door een bril te passen en je hoofd te bewegen en alle kanten op te kijken, weet je direct of een bril wel of niet bij jouw hoofd past. Het ene hoofd is bijvoorbeeld breder dan de ander en ook de plaats en dikte van je neus kan veel invloed hebben op het draagcomfort van de verschillende modellen. Enkel door een bril daadwerkelijk te passen weet je of hij prettig os om te dragen en zie je direct in de spiegel of het model je wel of niet staat.