Home » Thema-artikelen » Dit zijn de mooiste wandelbestemmingen van Europa

Dit zijn de mooiste wandelbestemmingen van Europa

Ga jij binnenkort op vakantie en houd je van wandelen? In Europa zijn er genoeg prachtige wandelbestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en nog veel meer. Al deze landen zijn makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. KLM biedt directe vluchten naar verschillende plaatsen in Europa en zo ben je al snel op je bestemming. Hieronder vind je inspiratie voor de mooiste wandelbestemmingen van Europa !

Dit zijn de mooiste wandelbestemmingen van Europa

Salzburgerland

Salzburgerland is een van de mooiste plaatsen om te wandelen in Oostenrijk. Deze regio heeft vele mooie plaatsen en natuur waar je kunt genieten van prachtige wandelroutes. De regio heeft veel glooiende heuvels, bossen, bergen, rotsen, meren en nog veel meer. Een paar mooie wandelroutes liggen bijvoorbeeld tussen de plekken Niedere Tauern en Nockbergen. Tussen deze plekken liggen maar liefst 60 bergmeren en 70 almhutten. Zo kun je op vele plekken genieten van het uitzicht over de prachtige meren en er zelfs gaan zwemmen! Als je op vakantie gaat naar Salzburgerland is het ook de moeite waard om de plaats Salzburg te bezoeken. Hier kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken en je wanen in het vroegere leven van de beroemde componist Mozart. Kortom, in de regio Salzburgerland is er veel te zien en te beleven!

Barcelona

Als je aan Barcelona denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een wandelvakantie. Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip, maar is ook een goede optie voor een wandelvakantie. In en rondom de stad vind je veel verschillende wandelroutes. Zo kun je in de stad een route lopen door en langs het oude centrum. Hier kun je genieten van de oude Gotische architectuur, de werken van Gaudi en nog veel meer. Ook buiten het centrum zijn er genoeg opties voor een mooie wandeling. Zo kun je buiten het centrum genieten van prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld de wandelroute 'La ruta de los 7 gorgs' welke langs 7 watervallen loopt. Hier kun je genieten van prachtige natuur en watervallen, waar je je ook even in kunt afkoelen eventueel. Je merkt het, ook Barcelona is een ideale bestemming voor een wandelvakantie!

Berner Oberland

Zwitserland is ook een prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Zwitserland heeft meerdere regio's waar je goed terecht kunt voor het lopen van indrukwekkende wandelroutes. Een van die regio's is Berner Oberland. Hier kun je genieten van een van de prachtige wandelroutes langs de indrukwekkende bergtoppen, bergmeren en valleien. Een van de mooiste plekken die je er kunt zien is de Lauterbrunnen-vallei. Hier kom je naast bergmeren en besneeuwde bergtoppen ook watervallen en gletsjers tegen. Een erg indrukwekkende plek om te zien. Een echte aanrader voor als je op wandelvakantie naar Zwitserland wilt!

Zoals je merkt heeft Europa vele prachtige wandelbestemmingen en natuur. Dat kan het lastig maken om een keuze te maken. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om meerdere bestemmingen met elkaar te combineren. Met de hierboven genoemde inspiratie voor bestemmingen kun jij alvast je wandelvakantie gaan plannen!