Home » Thema-artikelen » Tips om online reisaanbiedingen te vinden

Tips om online reisaanbiedingen te vinden

Zodra de zomer er aan komt begint het bij veel mensen weer te kriebelen om te reizen. Die zin om te reizen vergaat al snel als ze de prijzen zien van vluchten, treintickets of overnachtingsadressen. Daarom in het artikel een paar tips om online de beste reisaanbiedingen te vinden.

Tips om online reisaanbiedingen te vinden

Hoe vroeger je boekt hoe beter?

Veel mensen wachten vaak op last minute aanbiedingen, maar in de regel is het beter om zo vroeg mogelijk te boeken als het gaat om reizen en overnachtingen. Niet alleen omdat je veel meer tijd hebt om prijzen te vergelijken, maar juist ook omdat in veel gevallen de prijzen dan lager zijn. Bovendien heb je bij een last minute aanbieding vaak zeer beperkte keus en komen er vaak nog andere kosten bij die juist veel hoger uitvallen.

Direct boeken is vaak voordeliger

Zeker als het gaat om hotels en andere accommodaties geldt de regel dat direct boeken vaak goedkoper uitvalt dan het via een externe partij te doen. Bovendien help je daar vaak het hotel mee, omdat je voorkomt dat ze een flinke commissie aan de externe aanbieder moeten betalen. Bijkomend voordeel is dat bij direct contact met het hotel of berghut je ook direct kunt informeren naar mogelijke activiteiten die je in de directe omgeving ervan wilt ondernemen.

Slim online zoeken en boeken

Bijna iedereen gebruikt het internet tegenwoordig om online te zoeken en te boeken. Doe je dat altijd op dezelfde computer, dan bestaat de kans dat je gegevens en daarmee je zoekgedrag bij andere partijen worden opgeslagen. Dit betekent dat een website de aanbiedingen aan kan passen aan jouw wensen en in kan spelen op je zoekgedrag. Daarom is het altijd zaak om de websites te openen in een 'anoniem venster', zodat je gegevens niet worden opgeslagen. Wil je helemaal veilig en anoniem surfen, dan is een VPN ook nog een extra mogelijkheid. Overigens wordt het aanpassen van zoekresultaten en aanbiedingen op basis van opgeslagen surfgegevens gezien als not-done en soms zelfs verboden, maar niet iedere aanbieder houdt zich aan deze regels.

Reis buiten het hoogseizoen

Juist omdat veel mensen gebonden zijn aan de zomermaanden (of decembermaand) voor hun vakantie, zijn de prijzen ook seizoensgebonden en dus hoger in de maanden dat het mest wordt gereisd. Mocht je de mogelijkheid hebben, kies dan eens een ander seizoen om te reizen. Niet alleen zijn de prijzen dan een stuk aantrekkelijker, maar bovendien heb je het voordeel dat er eren stuk minder toeristen zijn op je plaats van bestemming.

Ga eens van de gebaande paden

Uiteraard wil ik je hiermee niet adviseren om letterlijk buiten de paden te gaan lopen. Maar wel om eens een minder bekende bestemming te kiezen. Zo zijn er landen met prachtige en bijzonder indrukwekkende natuur (denk bijvoorbeeld aan Albanië of de Baltische staten) welke op het gebied van toerisme (nog) niet echt ontdekt zijn. Wel moet je dan bedenken dat je wellicht niet veel informatie kunt vinden, voor de zekerheid een noodpakket mee moet nemen en dat je wat meer je best moet doen om routes en accommodaties te vinden, maar dat is natuurlijk juist ook de charme van reizen en de voorpret.