Home » Thema-artikelen » De mooiste wandelroutes van Gran Canaria

De mooiste wandelroutes van Gran Canaria

Het prachtige Canarische eiland Gran Canaria staat bekend om zijn tropische sfeer en mooie stranden. Maar ook laat het eiland een verscheidenheid aan prachtige wandelroutes en diverse landschappen zien. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart hier ophalen, dankzij het brede scala aan wandelpaden voor ieder niveau. Zie jij het wel zitten om je wandelschoenen aan te trekken tijdens je vakantie op Gran Canaria? Hier volgen een aantal van de mooiste wandelroutes op het eiland!

De mooiste wandelroutes van Gran Canaria

Roque Nublo

Dit iconische pad biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de rotsformatie Roque Nublo, maar laat ook de verschillende landschappen van Gran Canaria zien. De route naar de Roque Nublo verrast je panoramische uitzichten over valleien en bergen, en op heldere dagen zelfs Tenerife.
Wil je meer informatie over de Roque Nublo? Kijk dan op Gran-Canaria.nl.

Barranco de Guayadeque

Tijdens deze schilderachtige ravijnwandeling kom je fascinerende rotsformaties, grotwoningen en weelderige vegetatie tegen. De route biedt een kijkje in de traditionele Canarische dorpen. En je wordt tijdens de hele wandeling vergezeld van een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het ravijn.

Barranco de Fataga

Dit pad ligt in de Fataga-vallei en laat de ruige schoonheid van het binnenland van Gran Canaria zien. Het neemt je mee door dramatische kloven, palmbossen en terrasvormige velden. Alleen al de panoramische uitzichten over de vallei en de pittoreske dorpjes maken deze wandeling meer dan de moeite waard.

Lees ook: Hiken op Gran Canaria; Een avontuurlijke reis door het hart van de Canarische Eilanden.

Cruz de Tejeda naar Artenara

Deze prachtige route begint in het pittoreske dorpje Cruz de Tejeda en brengt je naar het charmante stadje Artenara. Onderweg kom je door schilderachtige landschappen en valleien en kun je genieten van prachtige uitzichten op de omringende bergen.

Ruta de los Molinos

Ook deze wandeling laat je kennis maken met de fascinerende landschappen van de Fataga-vallei, inclusief zijn historische windmolens. Het biedt een kijkje in het agrarische verleden van het eiland en beloont je met prachtige uitzichten gedurende de hele route.

Pico de Bandama

Dit pad brengt je naar de top van de Pico de Bandama, of de Bandame piek, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de vulkaankrater en de omringende landschappen. De wandeling is relatief kort maar steil, en je wordt beloond met panoramische vergezichten over de oostkust van Gran Canaria en de naburige eilanden. Zoek je een meer uitdagende hike in deze omgeving? Kijk hier voor meer indrukwekkende wandelingen rond de Pico de Bandama.

Los Tilos de Moya

Het eeuwenoude laurierbos van Los Tilos, vlakbij de stad Moya, is een geweldige plek voor het starten van een wandeling. Het dichte bos, met zijn torenhoge bomen en rustige sfeer, creëert een magische omgeving voor iedere wandelaar. Rij simpelweg naar Los Tilos en je zult een verscheidenheid aan routes vinden die passen bij elk niveau.

Al deze wandelroutes bieden een scala aan natuurlijke schoonheid: van vulkanische landschappen en dramatische ravijnen tot kustduinen en panoramische vergezichten. Vergeet niet om altijd de omstandigheden van de paden te controleren en de veiligheidsrichtlijnen te volgen tijdens het wandelen op Gran Canaria. En ook niet onbelangrijk: om te genieten!