Home » Thema-artikelen » Kijk nog eens naar de dekking van je reisverzekering

Kijk nog eens naar de dekking van je reisverzekering

Wanneer heb jij voor het laatst bekeken of de dekking van je huidige reisverzekering, aansluit bij de vakanties die je tegenwoordig plant? Mogelijk is de dekking voor het beoefenen van bergsporten tijdens je vakantie beperkt, met het risico dat een deel van de kosten voortkomend uit een ongeval tijdens je vakantie niet vergoed wordt. Er zijn handige tools, die je helpen de reisverzekering van bijvoorbeeld Allianz Direct te combineren met die van andere verzekeraars. Zo vind je voor je eerstvolgende vakantie een reisverzekering die past bij jouw situatie! In dit artikel helpen we je op weg.

Kijk nog eens naar de dekking van je reisverzekering
Foto: Pixabay

Verschillende pakketten bij een reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je vaak keuze uit verschillende pakketten. Het verschil zit hierbij onder meer in het aantal reisdagen wat gedekt wordt; 60 of bijvoorbeeld 90 dagen. Probeer voor je eerstvolgende reis een inschatting te maken van het aantal reisdagen wat dit jaar op de planning staat. Volstaat een kortlopende reisverzekering, of is een pakket met een groter aantal reisdagen een voordeliger optie?

Niet alleen verschillen deze pakketten in het aantal reisdagen waarop je gedekt bent. Kijk ook naar het eigen risico wat je per declaratie betaalt. Er zijn pakketten waarbij het eigen risico standaard op 0 euro ligt.

Reisverzekering met en zonder annuleringsverzekering

Boek jij je vakanties ruim voor vertrek? In dat geval is het interessant te kiezen voor een reisverzekering waarbij de annuleringsverzekering standaard inbegrepen zit. Mocht de vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan, dan krijg je de gemaakte kosten (grotendeels) vergoed. Zo kun je op een later moment alsnog op vakantie gaan.

Aanvullende verzekering voor bergsporten

Tijdens het hiken loop je een verhoogd risico op een ongeval. Dat geldt niet alleen voor hiking, maar ook voor diverse andere winter- en risicosporten. Denk aan alpinisme, klimmen, abseilen, paragliden, enzovoorts. Kosten voortkomend uit zo'n ongeval worden niet standaard vergoed door de reisverzekering. Het is daarom interessant te kijken naar een aanvullende verzekering voor winter- en risicosporten. Let op, soms heb je voor deze medische kosten een aanvullende module nodig.

Overigens dekt zo'n aanvullende verzekering met aanvullende module niet alleen de kosten voortkomend uit letsel, maar bijvoorbeeld ook de sportuitrusting die je erbij gebruikt. Evenals dat je kosten vergoed krijgt, als sportactiviteiten onverhoopt niet door kunnen gaan. Kijk de dekking van je reisverzekering nog eens na, om te zien hoe uitgebreid jouw dekking momenteel is bij lichamelijk letsel tijdens het hiken in de bergen.