Home » Thema-artikelen » De 5 must haves voor een wandelvakantie

De 5 must haves voor een wandelvakantie

Inpakken voor een wandelvakantie is iets anders dan inpakken voor je gebruikelijke strandvakantie of stedentrip. In plaats van je tijd door te brengen met ontspannen, zonnebaden en genieten van het uitzicht, ga je op een actieve vakantie die een voorafgaande voorbereiding en zorgvuldige planning vereist. Om je hierin te kunnen ondersteunen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat jij onbezorgd aan je wandelvakantie kunt beginnen.

De 5 must haves voor een wandelvakantie

Wandelschoenen

Comfortabele wandelschoenen moeten gewoon bovenaan de lijst staan met items die je moet inpakken voor een wandelvakantie, zonder deze materialen kun je geen enkele afstand overbruggen, je wandeltocht zal in duigen vallen en je zult zere voeten hebben als je verder probeert wandelen. Kies schoenen die passen bij de temperatuur en ook de ondergrond van waar je gaat wandelen. Het is dus van enorm belang dat je dit op voorhand alvast in kaart hebt gebracht, zodat je goed beslagen ten ijs komt tijdens je eerste kilometers wandelen.

Laagjes

Het beste advies als het om kleding gaat, zijn laagjes. Het voordeel aan laagjes, is dat ze een isolerende werking hebben en ze je dus goed warm kunnen houden. Daarbij het ook als voordeel, dat je eenvoudig je eigen temperatuur kunt regelen, door een laagje uit te doen op het moment dat je het warm krijgt. Uiteraard geldt andersom hetzelfde. Het advies is overigens wel om ook thermokleding te dragen, vooral wanneer je naar de wat koudere gebieden gaat en ook voornemens bent om de hoogte in de gaan, dan kan de temperatuur natuurlijk snel dalen.

Waterdichte kleding

Zelfs als je op weg bent naar een bestemming waarvan je verwacht dat het warm en droog zal zijn, is het altijd een goed idee om waterdichte kleding mee te nemen. Want zelfs de heetste landen hebben te maken met regen en er is niets erger dan wandelen in doorweekte kleding die kan leiden tot schuren en verdere ongemakken. Kies lichte regenkleding die heel klein kan worden opgevouwen en in je tas kan worden gestopt. Zo kost het je weinig tot geen extra ruimte en gewicht, maar heb je het wel bij je. Handig is wel om ervoor te zorgen dat je van te voren even goed kijkt welke regenkleding het beste is. Online kun je dit net als het vergelijken van je autoverzekering ook eenvoudig bij verschillende webshops doen.

Dagrugzak

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar we zijn vaak mensen tegengekomen die super georganiseerd waren, alles wat ze nodig hadden in hun koffer hadden gepakt, klaar voor hun wandelvakantie, en vervolgens zijn vergeten hun dagrugzak in te pakken en uiteindelijk een nieuwe moesten kopen. Dit is een dure fout om te maken! Denk erover na om je dagrugzak (als het een acceptabel formaat is) te gebruiken als handbagage als je met het vliegtuig gaat om te voorkomen dat je een tas in een tas moet inpakken!

Hoed

Of je nu gaat wandelen in de hete zon of wandelen in de vrieskou of kiest voor een lange of korte route, een hoed is altijd handig om mee te nemen. Tijdens warme periodes als de zon schijnt, zal je hoed je koel houden door de zon van je gezicht te houden en natuurlijk als het koud is, zal een hoed ervoor zorgen dat je hoofd en ook je gezicht dat warme niet tot nauwelijks verliest en je dus lekker warm blijft.