Home » Thema-artikelen » Wat neem je zoal mee tijdens het hiken

Wat neem je zoal mee tijdens het hiken

Hoe fijn is het! Je pakt je rugzak, trek je schoenen aan en je trekt de wilde natuur in. Kortom, tijd om te hiken dus! Hiken is namelijk net een beetje anders dan wandelen. Waar je bij wandelen doorgaans op vlakke wegen loopt, is dit bij hiken niet altijd het geval. Zo kun je langs verschillende ravijnen lopen, maar ook gewoon door de bergen en heuvels in eigen land. Je kunt het dus zo gek maken als dat je zelf wilt. Echter zijn er wel een aantal zaken die als hiker onmisbaar zijn. Uiteraard is dit je outfit, maar daarnaast nog een aantal praktisch attributen die in de rugzak van iedere hiker zouden moeten zitten. Een paar daarvan worden hier onder genoemd.

Wat neem je zoal mee tijdens het hiken

De juiste rugzak

Naast dat je natuurlijk allerlei spullen nodig hebt, is het ook handig om een rugzak te hebben waar je deze spullen allemaal in kunt doen. Belangrijk is dus om een goede rugzak aan te schaffen, die niet alleen stevig is, maar ook nog eens waterdicht. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je aan het hiken bent en het ineens begint te regenen. Het is dan wel zo fijn dat de inhoud van je rugzak droog blijft. Vooral wanneer je er ook een regenpak in hebt zitten. Welke rugzak je kiest, is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en ook welke toch je gaat maken. Ga je voor één dag op pad, dan kan een eenvoudig rugzak voldoende zijn, maar ga je een aantal dagen naar de Ardennen, dan is het raadzaam om te kijken voor een rugzak met wat meer inhoud. Online kun je deze verschillende rugzakken eenvoudig met elkaar vergelijken. Net als het vergelijken van een telefoon of glasvezel abonnement, kun je ook tal van rugzakken eenvoudig vergelijken. Bepaal dus wat jij belangrijk vindt en maak een selectie van rugzakken die voor jouw geschikt zijn.

Neem eten en drinken mee

Als hiker ben je vaak een flink stuk bij de bewoonde wereld uit de buurt. Daarbij kan het ook zo zijn dat je de weg even niet meer weet. Aangezien hiken redelijk intensief kan zijn, is het belangrijk dat je jezelf kunt voorzien van voldoende eten en drinken. Vooral voldoende drinken is van belang, zodat je niet uitdroogt. Ook speelt voeding een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat je geen kracht verliest. Zorg er dus ook voor dat jij je rugzak niet alleen volstopt met drinken, maar dus ook met voldoende eten. Hierbij kun je denken aan een banaan, maar ook mueslirepen en allerlei andere voeding is handig om bij je te hebben. Mocht je dan honger krijgen onderweg, dan kun je in ieder geval wel even iets eten en drinken.

Powerbank

Tegenwoordig doen we alles met onze telefoon. De kans dat je batterij dus na een aantal uren hiken langzaam leegloopt, die is vrij groot. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je een powerbank bij je hebt, zodat je je telefoon kunt opladen wanneer dit nodig is. Heb je er nu geen één mee en ben je met meerdere mensen. Spreek dan af dat er telkens maar één persoon zijn of haar telefoon gebruiktom bijvoorbeeld navigere, om zoveel mogelijk batterij te kunnen besparen. Kortom, niet alleen de juiste materialen, maar ook gezond verstand is dus een must tijdens het hiken.