Home » Thema-artikelen » De vijf beste cadeautips voor hij die van avontuur houdt

De vijf beste cadeautips voor hij die van avontuur houdt

Op zoek naar een perfect cadeau voor een échte avonturier? Lees hier onze vijf tips voor een origineel cadeau voor hem. Het vinden van een cadeau is meestal een lastige taak. Want hoe weet je nou zeker wat iemand leuk vindt? Of dat diegene er wel echt iets mee kan? Om het perfecte cadeau voor iemand te vinden, is het dus handig om te kijken naar een bepaalde eigenschap van die persoon. Ben jij op zoek naar het ideale cadeau voor iemand die houdt van wat avontuur? Lees dan hieronder onze tips voor een origineel cadeau voor hem.

De vijf beste cadeautips voor hij die van avontuur houdt

1. Escape room

Escape rooms zijn de afgelopen jaren één van de populairste uitjes om te doen. Dat is niet zonder reden, want het is een super leuke en spannende activiteit. In een escape room wordt je opgesloten in een ruimte en moet je puzzels oplossen om hieruit te komen. Wat dit cadeau extra leuk maakt, is het feit dat je een escape room met al je vrienden samen kunt doen. Hierdoor is het extra gezellig, zelfs voor de mensen die wat minder stressbestendig zijn. De avonturier neemt bij deze activiteit namelijk uiteraard het voortouw, waarbij hij al zijn skills kan vertonen.

2. Survival kit

Houdt de persoon waarvoor je een cadeau zoekt van overleven in de wildernis? Dan kan een survival kit natuurlijk niet ontbreken. Dit maakt zo'n kit dus het perfecte cadeau. In deze kit zit alles wat hij maar nodig heeft. Moet hij vuur maken? Dat kan, met de vuurstarttool in zijn kit. Moet hij iets doorsnijden? Dan hoeft hij alleen maar het zakmes uit zijn kit te halen. Zorg ervoor dat je bij het selecteren van een survival kit voor de lichtste en kleinste variant kiest. Zo kan hij hem makkelijker meenemen.

3. Kajakken

Kajakken is één van de meest avontuurlijke activiteiten die je kunt ondernemen, vooral op dagen dat het water wat wilder is. Dit is extra leuk als de man voor wie je een cadeau zoekt ook een natuurliefhebber is, want vanaf het water zie je de meest bijzondere plekken in de natuur. Daarnaast is het een lekker actieve onderneming waar je veel energie bij kwijt kunt. Je zult dus zeker moe maar voldaan thuiskomen! Er zijn veel verschillende wateren in Nederland waar je een spannende kajaktocht kunt maken, dus kies vooral degene die hij waarschijnlijk het leukste vindt (of die het dichtste in de buurt is, natuurlijk).

4. Kompas

Voor iemand die van avontuur houdt, is een kompas een essentieel bezit. Hij zal er dus vast al wel eentje in huis hebben, maar kompassen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bovendien kun je er nooit genoeg van hebben, want ze gaan ook nog wel eens kapot. Je kunt hem bijvoorbeeld een speciaal militair kompas geven, met een beschermingszakje eromheen. Of bijvoorbeeld een luxe kompas van messing, die er super spectaculair uitziet.

5. Parachutespringen

Het toppunt van avontuurlijke activiteiten? Dat is toch wel parachutespringen. Dus als de persoon voor wie je een cadeau zoekt een echte avonturier is, kan hij hier geen nee tegen zeggen. Zelfs hij zal op de rand van de helikopter wel even met knikkende knieën staan. Maar als hij eenmaal gesprongen is, zal dit een echte "once in a lifetime" ervaring zijn.