Home » Thema-artikelen » Een sportieve vakantie op de Waddeneilanden

Een sportieve vakantie op de Waddeneilanden

Je hebt verschillende vakantietypes, de één houdt van relaxen aan het strand en de ander gaat liever iets actiefs doen. De mensen die houden van een sportieve vakantie kunnen zeker op de Nederlandse Waddeneilanden terecht. Vooral aan buitensporten geen gebrek. Je kunt bijvoorbeeld wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Golven is een iets rustigere sport die op de Waddeneilanden uitgevoerd kunt worden. De baan ligt tussen de duinen en is uniek vergeleken met de golfbanen op het vaste land. Maar ook voor unieke sportieve activiteiten kun je op de Waddeneilanden terecht, dus ga op zoek naar een huisje Ameland en ga de activiteiten zelf ervaren.

Een sportieve vakantie op de Waddeneilanden

Kanoën tussen de zeehonden

Op de Waddeneilanden hebben ze verschillende soorten wad safari's. Je kunt bijvoorbeeld met de kano door het wad varen. Doordat het met de hand is aangedreven kun je veel dichterbij de zeehonden komen dan met een motorboot. Bovendien mag je dan ook dieper het natuurgebied in. Naast het sportieve aspect krijg je er dus ook een mooi uitzicht voor terug!

Offroad hardloopronde

Een hardlooprondje is leuk, maar op de eilanden heb je ook heel veel leuke offroad-paadjes. Zo kom je op plekken waar je anders niet komt en kan je extra genieten van de mooie omgeving. Waar je wel even goed op moet letten is dat je de weg niet kwijtraakt. Tegenwoordig kan je met sporthorloges al heel ver komen. Het pad is dan misschien onbekend, maar je weet zo wel ongeveer welke kant je op moet. Aan de andere kant, je zit op een eiland dus heel ver kun je niet stranden. Als je een extra rondje hebt gelopen kun je nog meer genieten van de rust in je Terschelling huisje. Als je een actieve hardloper bent dan is dit zeker geen goed alternatief.

Kitesurfen en blokarten

Iets wat ook op de bucketlist moet staan van iedere extreme sporter is kitesurfen. Het klimaat op de wadden is er uitermate geschikt voor. Een kite is een soort parachute. Je zit aan een plank en de kite vast. Door de wind kun je meters hoog de lucht in springen. Ook het blokarten is razend populair op de eilanden. Een blokart is een karretje op driewielen die aan een zeil is bevestigd. De blokart kan tot wel 60 km per uur. Het is dus verstandig eerst een paar lessen te nemen voordat je alleen het strand op gaat.

Parachutespringen

Voor de echte durfal is er ook nog de mogelijkheid om te gaan parachutespringen. Tijdens het springen zie je vanaf de eerste rang de mooie duinen, dijken, bossen en de zee. Je kan op een heldere dag zelfs tot Leeuwarden kijken. Je kunt springen op Ameland en Texel. Dit is zeker niet voor de mensen met hoogtevrees weggelegd, maar het is voor de meeste wel een bucketlistdingetje. Dus als je op Ameland of Texel in een huisje met jacuzzi zit en nog op zoek bent naar iets avontuurlijks, dan is parachutespringen zeker aan te raden. Tenminste als je dat aandurft.