foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

Met de rowwans door snowdonia!

Snowdonia, 31 april t/m 8 mei 2004

Dit is mijn eerste kamp met de rowwans (oudere scouting leden 14-17) van afdeling 660 uit Halsteren. De voorbereidingen waren getroffen. Eindelijk konden we gaan vliegen. Erg spannend zeker als je bedenkt dat het voor velen hun eerste keer is. Rustige vlucht gehad richting liverpool en een nog saaiere bus richting Conwy.

Hier begon ook gelijk onze eerste klim. Bovenaan hebben we onze tenten opgeslagen en hadden we een uitzicht waarvan we dachten dat dit toch wel de mooiste zou zijn. De volgende dagen zijn we met veel zon en plezier de Carmendou overgetrokken. Heel de reis goed weer, totdat: nee he , mist boven op de top :( het werd zulk slecht weer dat we moesten overnachten in een berghut.

Helaas voor 3 van ons was er geen plek, die sliepen dus in een kletsnatte tent. Eentje van mijn groep was vergeten om alles in plastic zakken te doen, dus die had kletsnatte (reserve)kleding.

De volgende dag flink doorgelopen, en de top van de Drum gehaald. Toen moesten we een superlange klim maken en velen van ons kwamen doodmoe bovenaan. Toch zijn we doorgegaan in de wetenschap dat er over 3 km douches camping en toiletten wachtten:)

En toen: De snowdon op! Eerst met de bus richting Pen-y-Pas. Vanuit daar hebben we de minerstrack gelopen tot onderaan de trap. Daar hebben we overnacht bij het Glyn meer, om de volgende dag richting top te gaan. Maar helaas werdt het rotweer met hagel en dergelijke. Toen besloten we om terug te keren om het vanuit een beter pad en zonder baggage weer te proberen. Eenmaal bij het busstation, onze bullen gedroogd en met de bus naar Lanberiss, om daar het 'bejaardenpad' te nemen. We stonden in Lanberiss wel illegaal, maar de politie kneep volgens mij een oogje toe omdat het rot weer was in het national park.

De klim. De volgende ochtend hebben we de tenten afgebroken en zijn we richting snowdon gegaan. Helaas zagen we dat het mistig was maar we zijn doorgegaan. De top gehaald en bij het afdalen werd het als bij 'godsgeschenk' he-le-maal helder ! Dat was echt een prachtig gezicht! We hebben nog 1 dag gekampeerd in Lanberiss.

Op de een-na laatste dag zijn we met de bus naar Cearnefon en Bangor gereden, en hebben in Bangor helaas in een jeugdherberg moeten slapen, omdat we nergens anders de tenten op mochten zetten. Volgende dag de saaie reis terug naar Liverpool gemaakt en terug gevlogen.

Het was echt een kamp om nooit te vergeten!

Coigfon o Cymreg!

Tjerk Kamstra (15 jaar, RSA660 Halsteren)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }