Yakushima eiland

In het uiterste zuiden van Japan (Okinawa niet meegerekend) ligt een kleine pukkel in zee: Yakushima eiland.
Yakushima is door de Unesco tot werelderfgoed verklaard en wanneer je er bent zie je meteen waarom dat zo is. Het eiland is het domein van de enorme Jomon sugi - millennia-oude Japanse cederbomen - allemaal met hun eigen naam!

Yakushima kan worden bereikt door de veerboot te nemen vanuit Kagoshima, een stad op het zuidelijkste puntje van Kyushu. In Kagoshima vind je diverse accomodaties en je kunt er met eigen ogen de 'altijd uitbarstende vulkaan' Sakurajima zien

Eenmaal op Yakushima kun je een hostel gaan zoeken, of je neemt de bus naar het beginpunt van een van de vele hikes op het eiland.

Yakushima-1.jpeg

4651_01.jpeg


Alle foto's die ik destijds heb gemaakt zijn verloren gegaan (gedoe met een camera, per ongeluk gewiste kaart, etc.), dus ik heb leentjebuur gespeeld op het internet. Zoek zelf maar even op Yakushima afbeeldingen en dan begrijp je waarom ik dit eiland zo mooi vind.

Kamperen is mogelijk - er zijn langs de kust verschillende campings die makkelijk te bereiken zijn. Op sommige trails vind je ook nog trekkershutten, maar die moeten van tevoren worden geboekt en zijn doorgaans vol. Je kunt (net zoals ik heb gedaan) wild kamperen in het bos: er zijn geen beren of andere gevaarlijke dieren op Yakushima - alleen zeer tamme herten. Dat wildkamperen mag officieel niet, maar na 18:00 is er niemand meer in het bos. Zolang je het principe 'take only pictures and leave only footprints' aanhoudt, lijkt het mij geen probleem.

Wil je ook naar Yakushima, dan raad ik je aan om het te doen als onderdeel van een Japan-rondreis. Je vliegt aan op Fukuoka, op het eiland Kyushu en treint dan naar Kagoshima via Kumamoto (vergeet je JR railpass niet!). vanuit Kagoshima neem je de veerboot. Na Yakushima kun je bijvoorbeeld naar Nagasaki, Beppu en dan door naar bijvoorbeeld Honshu of Shikoku. Op Shikoku kun je de 88 tempelroute lopen - maar dat is een ander topic.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan