Winterkamperen in het nieuws

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Held op sokken, 2 feb 2019.

 1. Ik hoorde het vanmiddag in de auto zelfs op het nieuws op de radio. Als ze het ook maar niet teveel gaan promoten, dan is het straks zelfs in de winter druk ;)
   
 2. Laatst NTKC terrein als vertrekpunt voor Rugzaklopers , meerdere bushcraft mensen aanwezig , in diverse groepjes . Zijn geen wandelaars , wel andere beleving op campsites , wij laten geen footprints achter , hoop dat zij en wij hierin zelfde gedachte hebben .
   
 3. En maar denken dat de oude padvinders gek zijn.
  Het mooie is dat dit over beheerde plaatsen gaat, dat voorkomt ook achter gelaten rommel, dat vind ik eigenlijk wel prima.

  Maar ik vergelijk hikers niet met boeskrafters. Da’s n hele andere bloedgroep maar t zijn wel aardige mensen!


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. Kunst an, met een caravan! Maar voor de tentkampeerders heb ik wel respect.
  Met vriendelijke groet,
  Boelo
   
 5. Vannacht gekampeerd op PBC Austerlitz. Ik las het op mijn smartphone en die ging het kampvuur rond. Wij hadden echter geen houtgestookte Tipi's maar kleine tentjes.
   
 6. dat is toch prima, maar een klein vuurschaaltje erbij maakt het wel gezelliger?
   
  huibhike vindt dit leuk.
 7. Ik heb beide, uiteraard gewoon mijn trekking tentje maar ook een tipi met houtkachel. Heeft (voor mij) allebei zijn charme. Vuurtje erbij maakt het wel leuker, niet alleen vanwege de warmte maar ook de gezelligheid. Zeker als de dagen kort zijn en de avonden lang.
   
  Laatst bewerkt: 4 feb 2019
 8. ik ken er een die heeft in een klein pannetje wat gaten gemaakt, 3 schoeven als pootjes. 20 cm doorsnee, was prima vuurtje in te stoken. Maar... je moet wel het hout hebben.
   
 9. hyz

  hyz

  Met een kachel in je tent is net zo kamperen als in de zomer met een caravan :cool:

  Ik hou het lekker op de tent in de sneeuw.
  snw.JPG
   
  BertusS vindt dit leuk.
 10. Mooie foto! Als je niet wist dat er ergens een tent staat dan zie je hem gewoon niet. Echte winter daar. Genoeg sneeuw voor een iglo! Maar ik zie niet veel hout voor een vuurtje?

  Het is ook een soort heimwee naar de echte winter denk ik, wat veel mensen hebben. Als je die strengere winters uit de vorige eeuw nog hebt meegemaakt tenminste, en de herinneringen die alles wat avontuurlijker maken met de jaren. Weer eens kunnen schaatsen zonder dat ze door het ijs zakken. En het is ook wel gezond, als je niet onderkoeld raakt natuurlijk. Niet dat door het ijs zakken zo gezond is, maar het koude weer bedoel ik.
   
 11. Hahaha, doe het al 30 jaar
   

Deel Deze Pagina