Welk soort Tyvek voor een footprint

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Smitty, 10 jul 2018.

Tags:
 1. Wil toch een footprint onder m'n binnentent hebben en heb bij Extremtextil even zitten kijken naar soorten Tyvek: https://www.extremtextil.de/en/search?sSearch=tyvek

  Tja, veel keuze in gewicht en type dus:
  - waarom zou je softstructure en waarom hardstructure nemen?
  - van 44 tot 110 gr/sqm; wat is een redelijk gewicht?

  Bedankt weer :)
  Maarten
   
 2. Ik heb mijn Tyvek hier vandaan https://www.depaddestoel.nl/Tyvek-per-Meter en daar een footprint van gemaakt.

  Dit is de 45g/meter variant, soft. Sterk zat en wordt lekker zacht na was en droogbeurt. De hardstructure lijkt meer op wat op daken van huizen wordt gebruikt en vind ik zelf te "scherp" aanvoelen.
  De soft variant neemt wel wat meer vocht op (en dus gewicht) maar het droogt ook weer erg snel.
   
 3. Ik ben er toevallig ook naar aan het kijken. Alleen de 44gr variant zou in mijn geval lichter zijn dan de originele footprint, dus wellicht kan dat ook nog meetellen in je afweging.
   
 4. Ik had ook de 44gram soft. Het beviel me prima.
   
 5. De soft is meer voor bivakzak toepassingen of als regenkleding. Voor footprint zou ik toch eerder de hardere versie pakken (neemt minder vocht op wordt minder snel vies), de lichtste uiteraard (54 gram/m2).

  Maar goed als het echt om gewicht gaat kan je ok de soft 44 pakken. Het spul kost toch eigenlijk geen drol.
   
 6. Kost inderdaad geen drol; dus bestel ik dus van zowel soft- als hardstructure een stuk van het lichtste soort; kan ik lekker vergelijken :)
   
 7. Ben benieuwd naar je conclusie!
   
 8. Mogelijk dat daar om commerciele redenen bij "De Paddestoel" voor is gekozen, aangezien polyetheen als minder goed klinkt?
  Ik kan me herinneren dat een kanowinkel in Nederland dat indertijd ook deed bij een bepaald merk kano's, door de glasvezel-versies daarvan steevast als "Dioleen" te betitelen omdat Dioleen toen in Nederland een betere naam had dan glasvezel?!
  Ja, ik ook!
   

Deel Deze Pagina