Weekendje Hoge Venen: Eupen <-> Monschau


Ik denk dat je beter het gewoon ter plaatse kan gaan bekijken. Het zou me verbazen als de overzichten op internet een volledig beeld geven.

Meestal is er goed omheen te lopen. Als je wilt gaan wildkamperen loop dan alleen via de officiele paden een bos in (dus niet bv. een brandpad) en let goed op de borden (Tir a balle / Chasse) op de bomen.
Tnx Hyz. Ik houd het uiteraard ook zeker ter plaatse in de gate, en ik ben bekend met de betreffende verbodsmarkeringen. Het ging me echter vooral om de stukken die al bekend zijn, dan kan ik vante voren mijn route daar alvast op afstemmen.

K ga overigens niet wildkamperen maar plan is om te bivakkeren op 1 vd 3 bivakzones in de buurt van Eupen :)

Neem voor de zekerheid een oranje of geel hesje mee. Dat weegt ook niet veel.

Vrgr. Carlo

Eigenlijk vind ik dat ze maar goed uit moeten kijken met waar ze naartoe schieten :p

(heb een knaloranje jas, die valt volgens mij meer op dan een hesje dat voor de helft achter mijn rugzak verdwijnt :D)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Eigenlijk vind ik dat ze maar goed uit moeten kijken met waar ze naartoe schieten :p

Dat doen jagers ook wel, maar ze reageren mede op geluid. Als ze in hun jachtgebied (vaak eigendom of gepacht) geen anderen verwachten, kan een ongelukje voorkomen. Om dit te voorkomen, dragen drijvers vaak een oranje hesje. Better safe than sorry. Veel plezier toegewenst!
 
Ik zal voor de zekerheid ook een boombox bovenop m'n rugzak monteren met wat vrolijke muziekjes op standje 12 om mijn komst aan te kondigen :)

Ik was overigens niet van plan de toegangsverboden te gaan negeren, mocht ik die indruk gewekt hebben :)
 
Zo, het is inmiddels alweer een weekje geleden dat ik deze tocht gelopen heb. Vorige week vrijdag en zaterdag heb ik ruim 44 kilometer gewandeld tussen Monschau en een bivakzone vlakbij Eupen.

Op de regenachtige vrijdag 's morgens vertrokken uit het Duitse Monschau, waar ik eerst via een spekgladde asfaltweg naar boven moest lopen. Erg leuk NOT, gelukkig lag er gras langs de weg ;)

Deze dag heb ik grotendeels de Belgische GR-15 gevolgd, tot aan het Lac d'Eupen. De GR15 loopt in eerste instantie over de hoge venen, waar ik uren in mijn eentje heb gelopen zonder iemand tegen te komen. Prachtige omgeving. De route volgt ook een stuk de Getzbach over een avontuurlijk smal paadje, wat volgens de waarschuwingsbriefjes erg gevaarlijk moest zijn maar wat ik mee vond vallen.
Na het Lac d'Eupen ben ik via een aantal lokale wandelroutes richting de Bivakzone Soor gelopen, wat gelegen is op waar de Soor en de Helle samenkomen. Erg mooie bivakplek, al was er in de nabijgelegen hut best veel troep achtergelaten.
De volgende dag ben ik via de GR573 langs de Helle gelopen. Hier bleek er in een flink stuk ook jacht aan de gang te zijn, het was een flink geschiet al met al. Ik was blij dat het vrij druk was op de wandelroute met andere wandelaars, dat wekte de indruk dat het niet geheel onveilig is om daar te lopen ook al liep ik toch niet 100% gemakkelijk :)

Toen de GR573 een sterke bocht naar rechts maakte ben ik tussendoor naar de Gr14 gelopen, welke ik vervolgens gevolgd heb terug naar Monschau. Ook dit stuk is erg mooi, en voert onder andere over een blubberpad langs de Ruhr.

Al met al een toffe tweedaagse in een prachtige desolate omgeving, vooral op de vrijdag :)
Maar ik denk dat de meesten hier dat vast al wisten :D

Voor de liefhebbers nog wat plaatjes:
IMG_5729-bewerkt.jpg

Bivakzone Soor

IMG_5678-bewerkt.jpg

Getzbach

IMG_5753.jpg

Helle
 
Laatst bewerkt:
Mooi gemaakt zeg!
Maar nu wil ik ook een drone om mooie beelden mee te maken....
Zijn die er ook ultralight? En kun je die ook voor een dubbel functie gebruken? Als haring ofzo?

Eins
De drone weegt een halve kilo, zit nog een afstandsbediening bij maar het kan ook gewoon met een app (wat ik overigens niet doe). Als haring zou ik hem niet gebruiken :D
 
Leuk om te lezen/zien Bart! Bij mij kriebelt het ook weer om een tochtje te gaan maken :)

Jammer van het misbruik van de bivakzône als camping trouwens, om precies die reden gaan ze in Ned niet meer open :(
Lag dit weekend aan de mooie bivakzone aan de Ourthe, daar was het nog erger :mad:
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan