Wat is jouw 'droom-hike'?

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door jdw, 3 jan 2019.

 1. jdw

  jdw

  In aanvulling op het draadje van de hiking plannen voor 2019: wat is de hike of tocht waar je nog van droomt? Als je in de rest van je leven nog 1 hike kan maken, welke moet dat dan worden?

  Ik ben niet geïnteresseerd in lange to-do lijstjes: Slechts die ene hike waar je snachts van droomt (of wakker ligt) en, nog belangrijker, waarom juist die?
   
 2. jdw

  jdw

  Voor mij is het op dit moment de 'lebanon mountain trail'. Een hike van een maand die heel Libanon van noord naar zuid doorkruist.
  Waarom?
  - De trail loopt eigenlijk louter op avontuurlijke paadjes door mooie bergen. Ik heb een hekel aan lopen op asfalt. Ook onverharde landweggetjes worden al snel saai. Het leuke aan wandelen is dat je op plekken kan komen waar het andere verkeer niet kan komen.
  - De gedachte achter de lebanon de trail spreekt mij enorm aan. Hij wordt de ''trail of peace genoemd'. De trail loopt door islamitische, christelijke en joodse dorpen. Met de trail wordt, naast de noodzaak tot samenwerken, een gezamelijk belang en een inkomstenbron in de bergdorpjes gecreëerd.
  - Je slaapt in homestays in die dorpen. Gezien de reputatie van de libanese keuken zal dat ook niet bepaald een straf zijn.
  - Er gaan nog geen grote aantallen toeristen over de trail. Voor mij heel belangrijk. Ik houd niet zo van mensen, vooral van de toeristische soort zoals ikzelf. Vreselijk.

  Het nadeel is dat het ideale seizoen april/mei is en dat is ook "hoogseizoen" voor mijn moestuin. Afgezien daarvan is een maand vrij in die periode in mijn huidige baan niet mogelijk.
  Maar goed; ik hoop toch in ieder geval delen van deze hike een keer te doen.
   
 3. Wat een leuk onderwerp! Ik ga er eens over nadenken. ..

  Marla
   
 4. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  John Muir Trail
   
 5. jdw

  jdw

  Waarom juist die? Ik vind vooral de motivatie interessant.
   
 6. Nou, die ga ik wel geven ;)
  Want eigenlijk dacht ik ook aan de JMT als ik er nog maar één mocht doen. En dan heb ik hem notabene al twee keer gedaan.

  Hierom:
  - Het is een aaneenschakeling van ansichtkaartenplaatjes en uitzichten;
  - veel verschillende landschappen;
  - technisch niet moeilijk maar genoeg uitdagende hoogtemeters;
  - statistisch vrij droog en zonnig;
  - genoeg water onderweg;
  - een veelheid aan stille kampeerplekjes bij meertjes of stroompjes;
  - genoeg foerageerpunten om het net te redden qua gewicht;
  - en aan het eind een heerlijk feestgelag bij Imperial Gourmet Chinese in Bishop.

  Nadelen zijn er natuurlijk niet in mijn dromen.
  En als het toch een droom-hike is, neem ik mijn wandelgenoot uit 2014 mee.

  Marla
   
 7. Ook de JMT, o.a. vanwege de redenen die Marla aandraagt. Het landschap lijkt mij zo prachtig in combinatie met het veelal stralende weer.
   
 8. jdw

  jdw

  Zozo. Het wordt druk op de JMT. Daar ga ik dus niet heen.
   
 9. Ik moest mijn laatste tocht afbreken omdat het niet goed ging (zoals sommigen misschien wel weten heb ik schizofrenie (www.schizofrenieenbergenbeklimmen.nl)).
  Mijn 'droom-hike' is dan ook een tocht waarbij mr. Schizofrenie thuis blijft en ik volop kan genieten van de bergen!
  Locatie? Alpen of Pyreneeën, lekker dichtbij. En als ik dan toch aan het dromen ben, dan meteen maar de hele HRP! (Met uiteraard alleen maar goed weer :))
   
 10. Wat jammer, Saskia! Dat is ook een vorm van 'drukte' die je niet op je wandeling wil hebben. Gelukkig gaat het vaak wel goed!

  Marla
   
  QB29 en lika vinden dit leuk.
 11. jdw

  jdw

  Dit vind ik tot nu toe de beste motivatie voor de 'droom-hike'.
   
 12. Eigenlijk is dit geen antwoord maar toch een antwoord.....ik heb namelijk geen droom-hike. Wel het to-do lijstje dat je al vermeldde, maar er is nou geen enkele tocht waar ik van droom of wakker lig of waar ik regelmatig aan denk omdat ik 'm zo graag wil doen.
  Ik laat me graag onderweg aangenaam verrassen, dus de beste hikes zijn degene die onverwacht mooie dingen opleveren. Dus misschien is dat wel mijn droom-hike: ik weet niet welke hike het is, maar het is de hike die me de meest verrassende tocht oplevert...?

  Groetzels,
  Dennis
   
 13. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Ik ben met hiking begonnen nadat iemand me wees op de PCT, ben daar over gaan lezen en informatie over gaan opzoeken en daar zeer onder de indruk van geraakt, had nl nog nooit van zo iets gehoord. Ben toen ook gaan hiken met in mijn achterhoofd dat het misschien er wel eens van zo kunnen komen om (een stuk van) de PCT te lopen. Maar welk stuk is nu het mooist, en ik denk dat dat de JMT is. Plus dat de JMT ook mijn initialen zijn....dus vandaar.
   
 14. hyz

  hyz

  Dit houd me nogal bezig: Een doorsteek van IJsland in de winter.
  Heb ik in de zomer al gedaan. In de winter wordt het een grotere uitdaging en kom je minder mensen tegen. Ga ik de komende tijd iets beter onderzoeken...
   
  Aztique vindt dit leuk.
 15. De JMT heeft sinds dit jaar een online loterij applicatie om de trail te mogen doen, wat het waarschijnlijk nog wat moeilijker maakt om een permit te krijgen (het is gewoon geluk hebben). Misschien kan je het omzeilen door wat eerder op de trail te vertrekken? Staat in ieder geval ook nog op mijn verlanglijstje (eindeloos lang :D)
   
 16. Wauw! Dat klinkt als een grote uitdaging. Bijzonder! Heb je toevallig kijk- of leesmateriaal online over je doorsteek in de zomer? Hier heb ik ook al vaak aan gedacht namelijk.
   
 17. hyz

  hyz

  Ik heb een fotoalbum en de (globale) route online staan. Je bent welkom om een keer de exacte route te komen bekijken op kaart hoor.
   
  Aztique vindt dit leuk.
 18. Holgersson

  Holgersson Lid Club Hiking-site.nl

  Een droomhike zou voor mij de Vitabandet zijn, op skis van Grövelsjön naar Treriksröset (andersom is ook prima). Ruim 1300 km door de Zweedse bergen. Alleen waar haal je de 60 vakantiedagen vandaan?
   

Deel Deze Pagina