In augustus ga ik alleen een langere trektocht in de bergen maken met volle bepakking (zelfvoorzienend). Het plan is een tocht van 9 dagen. Dat is ruim gerekend want volgens de boekjes is hij in 7 dagen te doen, maar ik doe het op mijn gemak. Tot nu toe ben ik nooit langer op pad geweest dan 5 dagen. Maar nu met 9 dagen begin ik mij af te vragen of dat qua voedselvoorraad wel te doen is. En dan bedoel ik qua gewicht. Ik heb eens opgeschreven wat ik denk te gaan eten op een dag en dan kom ik zonder lunch (daar moet ik nog wat voor verzinnen) al op 600g aan voedsel per dag per dag. Laten we zeggen dat ik incl. lunch op zo'n 800/900 g per dag kom. Dat is voor 9 dagen behoorlijk veel. Voordeel is wel dat ik overal water tegen kom dus daar hoef ik geen liters van mee te slepen.
Ik kom overigens wel langs berghutten en ik ga er ook wel vanuit dat ik daar ook een keer zal eten, gewoon omdat het kan en misschien ook wel fijn is halverwege de tocht. Maar ik wil er niet afhankelijk van zijn.
Mijn vraag is, hoe doen jullie dat? Wat nemen jullie voor een dag lopen aan voedsel mee en wat mag het wegen? Wat nemen jullie mee voor de lunch?
Mijn foerage voor een dag zou zoals ik het nu gepland heb als volgt zijn:
Ontbijt: Havermout.
Lunch: ?
Diner: Vriesdroogmaaltijd (adventure food)
Snacks: Energierepen, noten, chocola
Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen!
Ik kom overigens wel langs berghutten en ik ga er ook wel vanuit dat ik daar ook een keer zal eten, gewoon omdat het kan en misschien ook wel fijn is halverwege de tocht. Maar ik wil er niet afhankelijk van zijn.
Mijn vraag is, hoe doen jullie dat? Wat nemen jullie voor een dag lopen aan voedsel mee en wat mag het wegen? Wat nemen jullie mee voor de lunch?
Mijn foerage voor een dag zou zoals ik het nu gepland heb als volgt zijn:
Ontbijt: Havermout.
Lunch: ?
Diner: Vriesdroogmaaltijd (adventure food)
Snacks: Energierepen, noten, chocola
Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen!