Uniform / koppelriem

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door nldranger, 6 jul 2018.

 1. Ik werk momenteel als excursiebegeleider/vrijwillig boswachter voor een natuurorganisatie. Met mijn uniform draag ik graag mijn brede leren koppelriem met daaraan de nodige toebehoren (veldfles, zakmes, zaklamp, ehbo kitje, sleutels, telefoon, beltkeepers etc). Dit is de originele koppelriem zoals deze door veel amerikaanse rangers en agenten gedragen wordt, dus ik heb het idee eigenlijk daar vandaan....een beetje de US ranger look :)
  Ik vind het zelf gewoon een erg stoere brede riem en mooi passen bij mn uniform,en ook erg praktisch door alle toebehoren die je er aan kunt dragen, en ik draag hem erg graag. Mijn coordinator vind dit geen probleem. Volgens een van mijn collega's zou deze riem echter enigszins aggressief over kunnen komen en de verkeerde indruk bij het publiek kunnen wekken....en in een dergelijke functie gaat het natuurlijk nog altijd om de professionele uitstraling naar het publiek. (ik begeleid vooral wandeltochten en excursies etc). Tot op heden echter alleen maar positieve reacties gehad, en volgens mij vinden sommigen het wel wat hebben.

  Nu ben ik gewoon even nieuwschierig naar wat jullie er van vinden. Kan ik deze riem volgens jullie beter wel of niet dragen met mn uniform? Voegt het iets toe aan de uitstraling van het uniform? Of is het juist te overdreven en kom ik zo over als een soort wannabe ? Gewoon even nieuwschierig naar jullie meningen :)
  Ik draag hem ook regelmatig zo tijdens mijn eigen wandeltochten en scoutingactiviteiten.

  Hierbij een paar foto's van mn koppelriem:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. Laat je je door afkeuring dan ook beïnvloeden? Ik vind het er militaristisch uitzien, maar dat is camouflagekleding, een messtin, een groene veldfles enz ook. Wat maakt het uit als jij hem graag draagt, zolang je je niet als drill sergeant Hartman gaat gedragen tegen je excursiegangers.
   
 3. Ik vind het erg wannabe...
   
 4. Wat wil je extra uitstralen met zo'n riem; is je "uniform" niet voldoende om te laten zien dat je het opperhoofd bent vd excursie? Ik vind er niks professioneels aan, integendeel. Weg ermee zeg ik.
  Je kennis en je charisme zijn belangrijker én aangenamer.
  Maar ik ga je niet tegenhouden hoor.
   
  Laatst bewerkt: 6 jul 2018
 5. Ik vind em niet staan. Maar dat zou anders zijn als hij bruin, beige of groen zou zijn. Dan zou ik t wel passend vinden. En persoonlijk zelfs gaaf.

  Als je graag met een rugzak, koppelriem of heuptasje loopt in je vrije tijd, moet je dat vooral doen. Wat kan t jou schelen wat de wereld denkt.

  Als je het uit hoofde van je hobby doet, is het wrs ook geen punt aangezien je met goedgezinde mensen te maken hebt.

  Wanneer je het tijdens je werk draagt straal je wel degelijk iets extra’s uit en dat werkt wrs averechts op veel mensen. Je roept iets op in t gevoel van mensen waardoor het juist eerder escaleert ipv stabiliseert.

  En psychologie vd kouwe grond: vragen of je overkomt als wannabe is omdat je dat zelf ook een beetje vindt en vragen naar de bekende weg. :cool:
   
  Joop130 vindt dit leuk.
 6. grappig je nickname , heeft al de wannabee uitstraling, gewoon zijn wie je bent, draag wat je leuk vind, het zou ook in een heuptasje kunnen.

  kleur de wereld en wees jezelf.
   
 7. Ik kan me de aantrekkingskracht van zo'n riem wel voorstellen. Wat je collega erover zegt snap ik daarentegen ook.

  Het kan inderdaad wat overkomen als zo'n Amerikaanse agent die met zijn hand op zijn holster je auto komt controleren. Een dergelijke riem maakt door de toebehoren die er aanhangen, dat je automatisch breder gaat lopen (je armen zwaaien niet gemakkelijk meer kort langs je lichaam). Het is dus niet alleen het uiterlijk van de riem, maar ook nog eens de houding en beweging.
  Mensen zien zwarte leren foedraaltjes, maar weten niet wat erin zit. Een mes? Pepperspray? Kauwgomballen? Kleurpotloden? Pistool? Natuurlijk kun je door een rugzak ook niet heen kijken, maar die geeft een andere associatie in deze context.

  Of het nu echt zo functioneel is, vraag ik me af. Wat heb je aan die riem hangen dat je direct binnen handbereik moet hebben, in plaats van bijvoorbeeld in een rugzakje of heuptas? Dat een timmerman zijn hamer aan een riem heeft hangen, begrijp ik. Daar moet hij direct bij kunnen, maar de spullen die je als excursieleider gebruikt, kunnen best de 10 tellen wachten die je nodig hebt om een rits van je rugzak open te maken.

  Louter positieve reacties? Wie iets leuk vindt, zegt daar iets van. Waarom zouden mensen negatief reageren? De meeste mensen die zoiets niets vinden, zijn waarschijnlijk zo beleefd hun mening voor zich te houden. "Als je niets vriendelijks te zeggen hebt, hou dan je mond."

  Het draagt niet bij aan de uitstraling van het uniform, omdat het uniform hierdoor niet meer uniform is; het is een niet-uniforme blikvanger. Dat geldt wat mij betreft ook voor het Scoutinguniform, maar daarover zijn de meningen zeer verdeeld.

  Edit: Ik heb trouwens zelf lang geworsteld met 'buitenspeelkleren' voor mijn werk. Ik ben vaak op pad met of voor klanten. Het begon met een bedrukte polo, maar die vond ik niet functioneel genoeg. Later begon ik mijn kleding te optimaliseren voor het type activiteit, maar dat komt snel overdreven over. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op neutrale buitensportkleding, zowel op de fiets als te voet en in de kano.
  Als ik in mijn vrije tijd op pad ben voor mezelf, wordt de kleding meer op de activiteit afgestemd (baggy mountainbikebroek of strakke fietsbroek, wetsuit/droogpak, army pro's of wandelsandalen op wandeltochten).
   
  Laatst bewerkt: 12 jul 2018 om 19:44
  leonmoonen vindt dit leuk.
 8. lekker doen waar je zin in hebt... zolang je er niemand mee stoort ga je voor mijn part op stap met roze wandelschoenen :D We moeten alles al teveel kapot redeneren de dag van vandaag...leven en laten leven. Lekker je riem dragen als je je daar prettig bij voelt!
   

Deel Deze Pagina