UL (8g) Koolstofvezel haringen van AliExpress?

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Daniek, 13 apr 2018.

 1. Hallo allemaal,

  Ik ga van de zomer een trektocht doen door Noorwegen (Jotunheimen) en heb daarvoor een relatief zware tweedehands tent gekocht voor twee personen. Om wat gewicht te besparen (de tent kwam met een zak met een hoop haringen, maar die woog bij elkaar 600 gram). Ik heb een stuk of 15 haringen nodig voor mijn Erdman Schmidt Slak en wil daarom elke gram besparen met type haring.
  Dilemma is vervolgens dat ik haringen nodig heb die goed in rotsgrond kunnen. Aluminium pennen vallen daarmee waarschijnlijk af? Titanium pennen zien er goed uit, maar zijn zo duur, aangezien ik er 15 nodig heb.

  Via AliExpress kwam ik deze 100% koolstofvezel haringen tegen, die maar 8 gram wegen:
  https://nl.aliexpress.com/item/carb...l?spm=a2g0z.10010108.1000016.1.41865726E1YuY3

  Ze hebben zelfs ook nog een variant die 5,8 gram weegt:
  https://nl.aliexpress.com/item/Extr...-convenient-outdoor-products/32812367885.html

  Op de foto's in de beschrijving van de eerste lijken ze aardig stevig en ze zijn super licht. De reviews zijn ook erg positief, maar die geloof ik niet altijd.

  Hoe denken jullie hierover? De moeite waard?
   
 2. 15 haringen? Dat zijn er best veel voor een twee persoonstent. Enfin, ik weet niet of ik met haringen zou durven ‘experimenteren’. Ik gebruik gewoon de MSR Groundhogs. Werken prima. Heb ook titanium, maar pak toch altijd deze. Ik ben ook in Jotunheimen geweest en daar doen ze het ook goed.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 3. Klopt, het is een beetje een de Waard-stijl piramidetent. Met die Y-vormige haringen ben ik bang dat ze niet goed tegen de harde stenengrond kunnen, maar jij hebt daar dus geen problemen mee gehad?
   
 4. Ik heb altijd Groundhogs mee naar Noorwegen, nog nooit problemen mee gehad! Carbon zou ik juist *niet* meenemen naar rotsige ondergrond ivm snel beschadiging.
   
 5. Wat Jeroen zegt


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 6. Trouwens, met 15 benodigde haringen kan je waarschijnlijk best een deel ervan met Mini Groundhogs doen, dat scheelt alweer wat.

  PS: ik hoop dat je die tent in nylon hebt ipv katoen want dat scheelt alweer 1,5 kg! Het is ook eigenlijk een tent voor de fiets- en motorkampeerder: https://www.tatteljee.nl/nl/tenten/erdman-schmidt/slak. Wat een joekel!
   
 7. Ik heb een handvol MSR Groundhog mini's; werken uitstekend in een breed scala aan ondergronden en weertypes. Carbon staat erom bekend dat het niet zo goed tegen puntsbelasting kan, dus lijken me bij uitstek ongeschikt om als haring te dienen...
   
 8. [QUOTE="
  https://nl.aliexpress.com/item/carb...l?spm=a2g0z.10010108.1000016.1.41865726E1YuY3

  Ze hebben zelfs ook nog een variant die 5,8 gram weegt:
  https://nl.aliexpress.com/item/Extr...-convenient-outdoor-products/32812367885.html

  Op de foto's in de beschrijving van de eerste lijken ze aardig stevig en ze zijn super licht. De reviews zijn ook erg positief, maar die geloof ik niet altijd.

  Hoe denken jullie hierover? De moeite waard?[/QUOTE]

  Je zou op de hoekpunten een zwaardere haring versie kunnen gebruiken en een lichtere uitvoering er tussen in, om zo al gewicht te besparen.
  Ik heb de lichtste carbon getest en zijn behoorlijk stevig en ik zou ze niet met mijn schoen de grond in drukken.
  Ik heb er een aantal met een steen en met een ijzeren hamer in harde grond gemept en ze kunnen er tegen.
  Bij de webshop zijn ook de genoemde 'dogs' te bestellen en deze zijn ook stevig en voor een goede prijs en licht gewicht.
  Ja kan ook de 10st Shinetrip 7001 luchtvaart Aluminium kunnen kiezen dan heb je er 20 voor nog geen 10 euro.
   
 9. hyz

  hyz

  Ik ben zeer tevreden over die carbon haringen. Ik kan ze dus zeker aanraden. Ik heb de voorkeur voor de versie met haak. Die druk je met de hand makkelijker de grond in en haal je er makkelijke uit. De haak gaf in mijn test ook meer houvast voor de scheerlijn.

  Ik neem ook altijd minimaal één rotspen mee, om 'voor te boren'. Dat heb ik de ali-titanium versie voor gekocht. En voor de hoekpunten neem ik iets grotere haringen mee.

  Ik heb voor mijn 1p tent 16 haringen mee :D
   
 10. Kijk ook een carbonharing convert!

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 11. Als je het niet te moeilijk een/of te duur wilt maken : gewoon die lichtgewicht dingen van de Decathlon halen. [Soortgelijk spul is ook elders verkrijgbaar overigens.] Grammetje of 10 per stuk en niet duur, € 8,-.
  upload_2018-4-16_21-39-51.png
   
  Golok vindt dit leuk.
 12. hyz

  hyz

  Die rode aluminium haringen zijn niet te vergelijken (of juist wel). Ze buigen al voordat ze in de grond zitten.
   
 13. Ik vind het ook maar tandenstokers ;-)
   
 14. Heb even wat meer onderzoek gedaan. Ik heb aluminium haringen die ca 12 gram wegen per stuk. Ben ik op zich wel tevreden mee mocht niets anders meer lukken.

  Al jullie adviezen meegenomen ga ik voor mijn test tripje een combinatie maken tussen de carbon haringen, een rotspen en wat msr groundhogs. En dan zien wat er heelhuids weer thuis komt...

  Bedankt voor alle tips :)
   
 15. Ik gebruik nu reeds een jaar of 7 tot 8 carbon haringen van rutalocura. En veel stuks ook (tipi). Tot op heden slechts 2 gesneuveld en die heb ik gewoon ingekort. Dus ik heb er nu 2 die tussen de langste en kortste zitten. ;-) Punten en koppen kan je gewoon losrukken (enkel druppeltje krachtlijm) en dus weer vastlijmen met krachtlijm. Nog nooit zulke duurzame haringen gehad (en ze zijn wel duur).

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina