Trailrunners, ik ben overtuigd

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben zelf ook van plan om trail runners / approach schoenen aan te schaffen, maar kan door de bomen het bos niet echt meer zien... Ik wil ze gebruiken voor wandelen (zowel op paden als meer "alpien") en het klimmen van makkelijkere routes (tot III / IV). Heeft er iemand tips?
 
: url zei:
http://www.youtube.com/watch?v=sr663vNazDY[/url]

Ha ha ha...hij heeft echt leuke filmpjes. Ik kijk ze regelmatig.
Om antwoord te geven op de vraag en een link naar het filmpje:
Roclite (vind ik persoonlijk hardcore), la sportiva, brooks cascade en mijn favouriet: Salamon.

Ik had het al eerder genoemd, maar goede trailschoenen vind je bij Scarabee (gelijknamige website). Het is niet zomaar een winkel, maar doen veel mee aan trailwedstrijden. Dus ook echte kenners.
 
Ik ben zelf ook van plan om trail runners / approach schoenen aan te schaffen, maar kan door de bomen het bos niet echt meer zien... Ik wil ze gebruiken voor wandelen (zowel op paden als meer "alpien") en het klimmen van makkelijkere routes (tot III / IV). Heeft er iemand tips?

Zoals normaal met schoenen: ga naar een winkel en pas ze. Wees niet bang om zonder aan te kopen naar een andere winkel te lopen.
De Salomons worden hoog aangeschreven maar die zaten toch echt niet goed voor mij.
 
Ik heb de Salomon SYNAPSE mid gekocht en inmiddels uitgeprobeerd. Eerste indruk is heel positief maar het gaat natuurlijk om het echte werk in de bergen :)


Ben overigens wel benieuwd naar de slijtage van de zolen. Ik ga een tocht maken van rond de 1000km deze vakantie. Voor een normale bergschoen lukt dat makkelijk maar deze zolen zijn wel heel zacht.
 
Houdt ons op de hoogte. Ze zien er wel heel comfortabel uit. Op een Amerikaanse site had ik al eens een review gelezen, en men was heel enthousiast.
 
Gister teruggekomen van een 3 daagse tocht door Rondane op mijn Adidas Response Trail. Dit is een trailrunner met Goretex lining. Wellicht mede door de de goretexlining zit hij erg lekker, in vergelijking met een Asics die mij ook goed paste heeft de Response Trail veel minder drukpunten, het zit meer als een sok.
Het nut van Goretex is te betwijfelen, want als de schoen nat wordt voel je al snel dat het vochtig van binnen wordt. Echter houdt het de eerste dauw uit de schoenen. Voor warmere/drogere omstandigheden zijn mesh schoenen mogelijk wat beter. Voor nu, met vochtige omstandigheden bevalt het mij echter prima. Er zitten op mijn versie wel wat fluoriserende veiligheidsstrepen(waarvoor heb je dat in hemelsnaam nodig in het veld?). Over de grip kan ik nog niet echt iets eerlijks zeggen.


Over het hiken met trailrunners zelf: ik had het koud en natter verwacht. Hoewel de schoenen natuurlijk veel sneller vochtig/nat worden drogen ze veel en veel sneller dan hoge wandelschoenen. Ik heb ze gebruikt in temperaturen van 5-15 graden, wisselvallig weer en enkele riviertjes waar de schoenen nat werden.
Nadelen: zoals verwacht veel minder grip in schuine sneeuw/mosvelden. Echter is dat maar weinig voorgekomen.

Volgende keer weer lekker soepel van steen naar steen hoppen met trailrunners (oh, en totaal geen last gehad van mijn enkels)
 
Even kleine off topis..
Hoe is Rondane nu? Twijfelen over Rondane of Femundsmarka in eerste week van oktober. Hoor van anderen dat weer een beetje tegenvalt?
 
Tijdens de vierdaagse zie je ook altijd veel bergschoenen (hoge). Er zijn namelijk vaak van die mooie lage shots over het asfalt. Er valt nog heel wat zendingswerk te verrichten ;)
 
Hoe zit het met eventuele waterdichtheid. Die is er niet neem ik aan. Maar wel weer sneller droog.

Dat verschilt per type schoen, er bestaan er ook met gore-tex. Het is echter niet ongebruikelijk dat er bij trailwedstrijden een waterdoorsteek zit, en hoe ademend gore-tex dan ook mag zijn, dat water loopt er dan echt niet meer uit. De meeste mensen geven hierbij ook de voorkeur aan sneldrogende schoenen en sokken, met wat vet om je voeten mee in te smeren zodat ze niet nat worden.
 
uiteindelijk ben ik voor salewa alp trainers gegaan. Voor lage schoenen vond ik ze behoorlijk comfortabel, ook bij lange stukken, met een zware rugzak en in alpien terrein (blokken en sneeuw).
 
Trailrunner, ik ben overtuigd

> tijdens de vierdaagse zie je ook veel bergschoenen(hoge) <
Henk, in Apeldoorn was ik meestal wel blij met mijn hoge schoenen. Veel modder en boomwortels. Ik neem aan dat je Nijmegen bedoelt, daar zou ik idd niet aan hoge moeten denken.

groetjes,

Mirjam
 
Toen ik dat poste was die net in Nijmegen. Daar raken de schoenen weinig anders dan asfalt aan :)
 
Trailrunners

Henk, klopt, dat is ook een van de redenen dat ik Nijmegen niet loop.
On-Topic: Ik heb in Apeldoorn ook 1 dag op lage schoenen gelopen. Het scheelt zeker gewicht, maar die schoenen zitten niet zo lekker als mijn hoge. En andere lage wandelschoenen is zo makkelijk, want kennelijk vindt men het nodig om in iedere lage wandelschoen Goretex te doen. In schoenen waarin andere stoffen dan leer verwerkt zijn, krijg ik al heel snel zweetvoeten, tenzij het sandalen zijn natuurlijk, maar aangezien ik steunkousen draag, doe ik dat niet veel.

groetjes,

Mirjam
 
Bekijk het van de zonnige kant: als er een schoen in de modder blijft steken en van je voet af glijdt kun je hem heel makkelijk terugvinden.

Ik snap ook niet hoe ze op het idee van die kleuren gekomen zijn daar.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan