Tips gezocht voor een hike in januari

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Matthijs1980, 20 dec 2018.

 1. Hoi!

  Ik heb weer eens jullie kennis en ervaringen nodig..
  Door veel te hard werken heb ik wat overuren gespaard die ik in januari wil omzetten in een week hiken. I need my nature fix..

  Ik ben al een en ander aan het uitzoeken, maar wilde de vraag hier ook even stellen in de hoop op ideeën waar ik zelf nog niet aan gedacht heb.

  Ben op zoek naar een hike van tussen de 100 en 180 km, ben van plan om een week te gaan, maar iets langer zou ook geen probleem zijn.

  Enkele voorwaarden zijn:
  Een goedkope bestemming qua vlucht.
  De hike moet redelijk makkelijk en snel te bereiken zijn vanaf het vliegveld met openbaar vervoer ivm zo veel mogelijk tijd overhouden om te hiken. Vanaf het eindpunt terug moet ook niet al te ingewikkeld zijn.
  Het hoeft geen warme bestemming te zijn, maar voor de ontspanning lijkt het me fijn om geen sneeuw en heftige nachtvorst te hebben.
  Wel wil ik zo veel mogelijk hoogtemeters en vergezichten dus bergachtig gebied. Een andere optie met sprookjesachtige bossen mag ook.
  Verder is het niet van belang dat het een bewegwijzerde route of gevestigde hike is. Ik kan goed navigeren dus simpel een natuurgebied of regio als tip geven is prima, gaat zelfs mijn voorkeur naar uit mits er goede kaarten van te krijgen zijn.

  Mogelijke regio's die waar ik al een beetje aan het rondneuzen ben zijn zuid Spanje, eilanden in de Middelandse Zee of Griekenland.

  Kom maar op met de tips!
   
  Dre vindt dit leuk.
 2. Ik heb in november van Lanjaron naar Valor gewandeld in Spanje, als onderdeel van de GR7. Prachtige tocht, wel een GPS mee ter ondersteuning van de (beperkte) wandelkaart.

  Vanaf Granada ben je zo bij het startpunt(2u bus), vanaf Malaga (goedkopere vluchten) is het iets langer (5-6u bus).
   
 3. Dat is precies een van de regio's die ik aan het onderzoeken ben.
  Hoeveel dagen/kilometers heb je over dit stuk gedaan?

  Ik heb zojuist ook de GR131 o Tenerife gevonden, maar helaas is die net iets meer dan 80 km dus wat kort.
  Iemand toevallig ervaring met deze trail of hiken Tenerife op zich? Zo te zien op youtube een fantastisch mooi eiland.
   
 4. Moet het Andalusie zijn en mag het wat ruiger en hoger zijn met sneeuw, dan is de GR240 (Sulayr) ook interessant.
  En anders een deel van de GR7 in Valencia. Valencia was wat mij betreft het mooiste deel van bijna 2000 km GR7 in Spanje (buiten de Pyreneeën dan). Als het je interesse wekt zou ik wel een gedeelte kunnen bedenken.
  Ook leuk: de GR-36 in de Serra d'Espadà in Valencia.

  Marla
   
 5. 5 dagen en een uurtje op de zesde dag! waren in kms niet zulke lange afstanden, maar qua terrein (type pad, hoogtemeters, navigatie) waren we wel vaak 7-9 uur onderweg (incl pauzes).
   
 6. jdw

  jdw

 7. Ev4

  Ev4

  Hai Marla. Ik ga over een paar dagen naar Girona voor 2de kerstdag. Daarna ga ik weer wa delen. Deel Valencia, heb jij daar ook met tentje gestaan? Groet Eva.
   
 8. Ja, op de GR7 in Valencia heb ik ook mijn tent gebruikt. Ik vat de relatie met Girona nog niet, maar dat hoor ik vast nog wel.

  Marla
   
 9. Ev4

  Ev4

  Beste Marla,
  Daar woont mijn niet wandel vriend, maar om terug te komen op jouw advies naar Matthijs.
  Ik heb een soort gelijk verzoek. Trein naar Valencia, en dan .. klopt het dat het vanaf Benageber de route prachtig is? Wat raad jij aan?
   
 10. Ik snap het nog niet hoor. Vanuit Girona zou ik eerder gaan voor de GR1, tenzij je het leuk vindt om nog een dag te reizen. En dan zou ik naar Castelló gaan en niet naar Valencia.
  Ik heb geen tijd om je voor je vertrek uitgebreid van advies te voorzien. Bijgaand een pdf met de essentialia van de GR7 in Valencia
  In Benageber ga je niet zomaar met ov komen. Ik zou gaan voor Villahermosa del Rio noordwaarts.
  Succes!

  Marla
   

  Bijgevoegde bestanden:

 11. Ev4

  Ev4

  Voor Matthijs:
  Als je bij http://senders.feec.cat/ kijkt. Dan zie je alle routes in Catalunia. Ik kom vaak in dit gebied.
  • Vorig jaar kerst liep ik vanaf Besalu delen van de GR 1. Dit is een meer makkelijke variant van de GR 11, gaat ook van kust naar kust. Wel vroor het vorig jaar rond de kerst min 5 graden, overdag heerlijk, met tentje waren de nachten lang (beetje saai) omdat ik zodra de zon onder was, meteen in mijn slaapzak moest kruipen. Je gaat wel langs dorpjes dus optie hotelletjes is er ook.
  • De GR 7 blijft in de buurt van Barcelona. Je loopt van Sitges naar Montserat.
  • De GR 83 is ook leuk om te doen. Met de trein naar Breda (echt waar) start met etappe 3. (In Olot is er een auberge in een paleis) en doorstappen naar Beget. (in de zomer kan je verder naar El Conigo in Frankrijk en dan een ommetje naar Andorra, help ik ga weer dromen van mijn mooie wandelingen)
  • Dan is in de buurt van Barcelona de kustroute ook de moeite waard in de winter, trein naar Figueres en weer terug wandelen lange de GR 92.
  • De bewegwijzering is meestal erg goed. Bivac nooit een probleem.
  • Als laatste, Mallorca is ook heerlijk, van hutje naar hutje als je dit wil, of met bivac, mag eigenlijk niet: ruta de la piedra en sec
  Gr Eva
   
 12. Ev4

  Ev4

  lees GR 5 vanaf Sitges ipv GR7 pardon
   
 13. Ev4

  Ev4

  Dank je wel Marla!
   
 14. Super bedankt voor de reacties en tips!!
  Ik ben me er allemaal in aan het verdiepen en tot dusver Staat Tenerife nog op nummer 1, maar door alle tips begint zuid Spanje toch ook wel zeer aantrekkelijk te klinken.
  @caersbart zijn filmpje over de Canarische eilanden trok me behoorlijk over de streep dus hopelijk reageert hij ook nog even haha.
   
  caersbart vindt dit leuk.
 15. Hey Matthijs, GR 131 op zowel Tenerife als Gran Canaria gedaan. Je zou beide zelfs kunnen combineren voor een langere tocht. De ferry van Tenerife naar Gran Canaria meert aan waar de GR 131 Gran Canaria begint. Maar je kan natuurlijk ook combineren met bv. La Gomera. Qua hoogtemeters en wat klimwerk zit je op de eilanden wel goed. Tenerife begint met een lange klim naar de Teide, Gran Canaria is meer stijgen en dalen. Beide hebben pittige stukken. Mocht je meer info willen, bekijk mijn verslagen eens en voor de rest vraag je maar raak ;-)
   
 16. Bedankt voor je info!
  Voor nu wil ik alleen weten van welke band je de muziek gebruikt in je video verslag van Tenerife. Erg gaaf. Deed me denken aan Neurosis.

  La Gomera ziet er erg mooi en uitdagend uit en als je de GR131 en GR 132 combineert heb je 7 zware dagen klimmen en dalen. Ik denk dat dit hem gaat worden.
  Nu nog bedenken of ik nog een week ga duiken, surfen en klimmen of de GR131 op Tenerife er nog aan vast plak.
   
 17. Silver Needle Golden Nail van de Belgische groep Amenra

  De GR 131 Tenerife natuurlijk ;-) Zeven dagen La Gomera lijkt me trouwens wat overkill
   
 18. Nice! Grappig dat ik Amen Ra niet herkende. Vaak genoeg live gezien, maar blijkbaar moet ik vaker de albums luisteren. Goede muzieksmaak!

  De ticket naar Tenerife is 5 minuten geleden geboekt. Ik vlieg over 3 weken al!
  Alles bij elkaar heb ik 15 hele dagen zonder aankomst en vertrek dag dus tijd zat om la Gomera, 7 dagen is wat lang inderdaad, te combineren met de GR 131 op Tenerife.

  Ik ga eerst 3 dagen duiken en daarna 5 dagen hiken op la Gomera dus dan zou ik genoeg tijd moeten overhouden om de GR131 op Tenerife nog te doen. Jouw 4 dagen plan ziet er do-able uit dus dat moet helemaal lukken.

  Weet jij of het makkelijk is en snel te doen is om van het einde van de trail terug te komen in het zuiden/vliegveld?
   
 19. Ik stond eerst wat te klooien om de juiste bus te vinden en toen heb ik maar snel een taxi genomen (was moe en wou een bad ;)) naar Santa Cruz en van daar uit verder een bus naar het vliegveld. (Of liever het gezellige jeugdhotel naast de luchthaven, voel me nog een béétje jeugd hè :D)
   
 20. Ah nice. Fijn om te weten dat er een jeugdherberg is bij het vliegveld.
   
  caersbart vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina