Tips gevraagd caravan-campings

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Odysseus, 24 sep 2018.

 1. Beste forumgenoten,

  Vandaag een vraag van een andere orde, waarvan ik weet dat deze niet direct op dit forum thuis hoort. Maar velen van jullie kennen veel campings, dus misschien kan iemand mij een goede tip geven.

  Voor een vereniging van eigenaren van klassieke caravans (www.dutchsmvfriends.nl) organiseer ik twee keer per jaar een kampeerweekend. Per keer komen er ongeveer 50 klassieke caravans en zo'n 100-120 personen. Wij kamperen graag op nostalgische, rustige campings in de natuur, die echter, omdat veel van de leden al ouder zijn, over enige faciliteiten moeten beschikken:

  - voldoende, schoon sanitair
  - iedereen de mogelijkheid van electriciteit
  - een slecht weer ruimte voor zo'n 100 personen
  - honden toegestaan
  - bij voorkeur de mogelijkheid voor een kampvuur (maar geen must)

  Door families geëxploiteerde campings bevielen in het verleden vaak het best.

  Graag ontvang ik jullie tips! Dat mag ook per PM. Het Groene Boekje heb ik al geraadpleegd, maar dat bevat onvoldoende geschikte mogelijkheden.

  Voor de aankomende keer zoeken wij gericht in de regio Limburg ten noorden van Roermond, maar wij kamperen met de vereniging door het hele land.

  Bij voorbaat dank!

  Met vriendelijke groet,

  Carlo
   
 2. Voornamelijk het elektra gedeelte is problematisch met de terreinen die ik in gedachte heb.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 3. hyz

  hyz

  Buiten het seizoen? Moet wel te doen zijn. Ik ken in Rockanje een paar campings die waarschijnlijk groot genoeg zijn. Desnoods zelf wat verlengdozen mee en een beetje inschikken :cool:
   
 4. Informeer eens of het groepsterrein op de Harskamperdennen wellicht stroom beschikbaar heeft.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 5. Goedemorgen Henk, Sander,

  Dank voor jullie reacties! De regio Rockanje is wel een keer aan de beurt, dus concrete aanbevelingen zijn welkom. Met de Harskamperdennen kan ik eens contact opnemen.

  Meer tips zijn welkom! :)

  Vrgr. Carlo
   
 6. hyz

  hyz

  In Rockanje (en Oostvoorne) zijn de campings van Molecaten (Waterbos, Rondeweibos, Kruiniger Gors) groot genoeg. Vast niet de sfeer van een familiecamping, maar wel grote gebouwen erbij om te schuilen e.d. Kampvuurmogelijkheid verwacht ik niet.
   
 7. Dank je Henk! :)
   
 8. Je zegt dat je het Groene boekje hebt gecontroleerd. Maar heb je wel goed online gekeken naar de groepskampeerterreinen (caravan welkom, stroom aanwezig en slecht weer ruimte)?

  Ik vind dan ondermeer:
  Roerdomp te Westelbeers
  Harskamperdennen (had ik als eerder gemoemd)
  De Banken te Zeewolde
  De Abbert te Dronten
  De Snippenwei te Slootdorp
  En dan nog een viertal in Drenthe en Groningen.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 9. Hallo Sander,

  Online had ik inderdaad niet gekeken. In jouw opsomming zitten campings die ik niet eerder in beeld had. Ik ga ze bekijken, dank daarvoor!

  Vrgr. Carlo
   
  babelfish vindt dit leuk.
 10. Gisteren liep ik langs camping/landgoed De Wielewaal in Zeewolde, ze hebben een gewoon kampeerterrein en een groepskampeerterrein. Het groepsterrein staat ook in het Groene Boekje, de gewone camping niet. Het zag er netjes uit allemaal, alle plekken met stroom, netjes sanitair en vuurtjes zelfs op de eigen plek toegestaan. Ik weet alleen niet of de slechtweerruimte groot genoeg is voor zoveel mensen. http://www.dewielewaal.com/

  Ik kom in de winter regelmatig op camping De Vlagberg in Sint Anthonis, en daar vlakbij ligt groepskampeerterrein de Beugense Peel, beide van Staatsbosbeheer. Ik weet niet of die aan je eisen voldoet, ik kan me namelijk niet herinneren of ze ook een slechtweerruimte hebben, en het is van SBB dus meestal een tikje basic. Wel de omgeving die je zoekt, net geen Limburg maar het komt in de buurt. https://www.logerenbijdeboswachter.nl/groepskampeerterreinen/de-bergense-peel
   
 11. De Beugense Peel als groepsterrein heeft geen slecht weerruimte bij mij weten. En ik kan me niet herinneren of ik daar ook electra aansluitingen hebben (ik heb daar een keer een weekend gestaan met tipi's.)

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 12. Dank je wel Nelis en Sander!

  Vrgr. Carlo
   
 13. Vanaf het moment dat je de vraag stelde had ik de Oosterberg in Epen in me op. Als elektriciteit als maatwerk geregeld kan worden, is dat een mooie plek met in mijn herinnering een grote slechtweerruimte. Nu ben ik daar morgen in de buurt, dus ik kan even gaan kijken.

  Heeft dat zin of komt Zuid-Limburg sowieso niet in aanmerking?

  Marla
   
 14. Goedemorgen Marla,

  Dat komt t.z.t. een keer best in aanmerking. Dus als je even wilt kijken, heel graag!

  Met hartelijke groet,

  Carlo
   
 15. Vandaag geïnspecteerd ... Mij lijkt het een prima plek. Er zijn diverse grote velden met elektra, waarvan er een aantal nu niet in gebruik waren, maar uitermate geschikt zijn om voor een aparte groep te gebruiken.
  Op Google Earth kun je een beeld krijgen van de verdeling en omvang van de velden.

  Sanitair is ruim en top, een paar jaar geleden helemaal vernieuwd. Slechtweerruimte is voor 100 man misschien krap maar zeker wel te doen.
  https://www.camping-oosterberg.nl/faciliteiten/

  Ik heb voor een indruk foto's gemaakt die ik je per email stuur (ik heb je emailadres kunnen opsnorren).

  Marla
   
  Odysseus vindt dit leuk.
 16. You're wonderful...

  :)
   

Deel Deze Pagina