tent repareren siliconen ripstop nylon


nee, dit is niet wat het lijkt. Er zitten geen gaten in de tent, maar bevestigingen van de buitentent aan de stokken hebben losgelaten. het gaat om een The North Face tent van met siliconen gecoat ripstop nylon. Vraag is of er een lijm bestaat die voldoende sterk is om deze bevestigingen er weer stevig op te kunnen lijmen?

Wie heeft een antwoord?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey Arrien, kun je misschien een foto trekken? dan hebben we beeld bij je vraag...
Ik denk nl dat je beter de boel kunt laten stikken en dan opnieuw sealen, maar dat ligt dan wel aan de manier van bevestigen van de stokken.

Plaatjes zeggen meer.

Bas
 
Je kan het mogelijk herstellen maar dan moet je wel een half rondje of driehoekje erop lijmen en daarop het lusje naaien.
 
DSC02777.JPG
2 foto's: de eerste met het onderdeel dat heeft losgelaten, het tweede met de wijze waarop het onderdeel op de tent zit erop stikken is volgens mij het beste, als ik het zo lees, en het dan opnieuw te sealen.

DSC02776.JPG
 
Ik zie tape over de naden, of zie ik dit verkeerd? Als het tape is dan is de binnenzijde van het doek gecoat met PU en daar kan je geen siliconen overheen smeren. Wel kan je het opnieuw tapen. Bij extremtextil verkopen ze tenttape
 
Als je gaat naaien gebruik garen die opzwelt als het vochtig wordt. wellicht heeft esvo wel goede garen voor je.
 
Seamgrip is geen optimake sealer voor PU coating maar gewoon een PU lijm . Seamgrip is ook niet te verdunnen om een mooie sealnaad te maken op PU. Maar als Arrien dat geen probleem vindt dan kan de reparatie inderdaad afgesmeerd worden met seamgrip.

Getypt met veegtelefoon
 
Hoi, zie ik het goed op de foto dat het stukje op de tent is geplakt geweest? Omdat het stiksel nog er op zit.
vast naaien is dan inderdaad beter en daarna verzegelen.
 
Is correct. Overigens is de tent weer volledig gerepareerd. Genaaid en weer waterdicht gemaakt.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Nice! En hoe heb je het nu uiteindelijk gedaan?

Getypt met veegtelefoon

Laten doen bij een kleding reparatie bedrijfje. Katoenen draad en goed ingesmeerd met siliconen. We hebben de tent alleen nog niet met regen kunnen testen, maar al wel gebruikt. Alles werkt gewoon weer.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Komt bekend voor. Wij hebben The North Face "Mountain Manor" en hebben een paar weken geleden hetzelde meegemaakt. Nog niet laten maken ;)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan