Tent 2personen + 2 honden

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door JJ87, 3 nov 2018.

 1. Dag allemaal,

  Ik ben op zoek naar een tent die mee kan op tochten voor meerdere dagen in lente/zomer/herfst. De tent moet groot genoeg zijn voor 2 personen en 2 labradors. Op dit moment heb ik een 5persoons tent die groot genoeg is maar die weegt een ton en is dus niet zo handig om in de rugzak mee te nemen.

  We zoeken niet het hooggebergte in te gaan maar bijvoorbeeld tochten in Ooostenrijk, Schotland, ...

  Groeten
  J
   
 2. Kijk eens naar de tenten van HMG. In het bijzonder de mids.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 3. Wellicht de Ultamid 4 met 2 pers half insert. Honden passen prima in het voorportaal. Als je ze perse bij je wil hebben moet je 4 persoons insert hebben. Ze kosten wel de hoofdprijs maar dan heb je wel ultieme lichtgewicht ruimte.

  Alternatief zijn de mids van MLD (mountain laurel design). Bijvoorbeeld de supermid in nylon. Iets zwaarder maar billiger in prijs.

  Onder de 100 euro (alleen buitentent) kan je ook op aliexpress mid-achtige nylon tenten vinden. Die zullen niet zo duurzaam zijn (o.a. heel dun nylon en geen ripstop).


  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 4. Het moet licht en ruim zijn. Dus kijk eens naar de Big Agnes Copper Hotel van highmobilitygear.com Maar misschien zijn de honden groter dan ik denk.

  Groeten Boelo
   
 5. Bedankt voor de reacties!

  Ik heb graag een tent die iets steviger en ruimer is dan een compacte lichte en bijgevolg meer kwetsbare tent. Mijn huidige gaat volgens mij over de 10kg wat toch echt wel te veel is. Hij pakt ook niet compact genoeg om in een rugzak mee te nemen!
  Ik ga er van uit dat de 2 honden samen ongeveer 1 a 1.5 persoon groot zijn voor de slaapruimte.

  Groeten
  J
   
 6. hou er wel rekening mee dat je in de meeste tenten maar 50 tot 53 cm ruimte hebt per persoon.
  kijk ook eens op de site van de kampeermarkt in Eindhoven. Daar kan je in het overzicht van de tenten ook de diverse uitvoeringen te zien zijn.
  Polyester is minder licht maar steviger.
  misschien deze;
  Mark Travel 3P van Vaude, weegt 5kg
  De Husky Baron 3

  succes
   
 7. Is een MSR tent met gearshed iets voor je? Of de Vango 300, deze heeft een flink voorportaal. Hier zie je ook wel eens een (liggende) fiets onder.
   
 8. 10 kg is inderdaad enorm :) Heb zelf de driepersoons Hilleberg Nallo GT, daar kan je makkelijk in met twee en de honden in het voorportaal.
   
 9. Welke gewichtsklasse zit je dan te denken? En ik wil wel even kwijt dat het allemaal niet zo kwetsbaar is zoals je denkt. Zat mensen die honden meenemen in een silnylon of cuben fibre tent. Ripstop silnylon en cuben is overigens makkelijker te repareren dan polyester dat echt verder en sneller doorscheurt als het mis gaat.

  En zolang je niet de kale vlaktes in hooggebergte opzoekt is windvastheid ook minder van belang. De meeste mids (1 enkele middenstok) doorstaan makkelijk een storm in de NL polder en doen het ook nog prima op de vlaktes in hogere gebieden. Dat komt door hun pyramide vorm of nog beter de kegel (tipi modellen met minder aantal rechte vlakken). Voor tipi modellen van silnylon kan je ook nog naar Seekoutside kijken.
  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 10. Kijk een bij Tarptent voor de Hogback. 4 Persoons en maar 1.87 kilo. Binnentent kan er ook nog uit voor de warmere tijd van het jaar.
   

Deel Deze Pagina