Telefoon als outdoor GPS?

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door EinsteinX, 11 sep 2019.

 1. Hi eins,

  zelf loop ik alweer een hele tijd rond met een RG160. Heeft mijn andere tablet-phone verdrongen uit mijn zak. Ik moet zeggen dat de kwaliteit van het toestel echt goed vindt voor zijn prijs. De 655 niet in mij handen gehad wel een andere uit deze serie, dat was ook de reden dat ik bij Ruggear ging kijken voor een waterdicht stuiter-proof model als buitenspeel toestel. Moet zeggen dat ik deze nu eigenljk altijd in mijn zak heb inplaats van mijn andere toestel, die ik alleen nog gebruik als ik foto's wil maken, of als ik zeker weet dat ik deze nodig heb voor het navigeren in de bus (de ingebouwde navi is echt drama...)
  Ik denk dat een telefoon als deze met de juiste software zeker een goede optie zou zijn.

  Build kwaliteit is zeker goed.

  Bas
   
 2. Mijn favoriete wandel en fiets navigatie software is: OSMAND
   
 3. Leuke telefoon betaalbaar , denk wel aan het niet online zijn , ik ga er een aanschaffen als werktelefoon .
  Mijn Garmins is nog steeds mijn reisleider , maar voor urban is een telefoon aanvaardbaar .
   
 4. Holgersson

  Holgersson Lid Club Hiking-site.nl

  Mooie telefoon!

  Ik kwam laatst deze tegen: https://www.nokia.com/phones/nl_nl/nokia-800-tough ziet er ook erg goed uit, alleen ik weet niet of gaia gps er al voor beschikbaar is en het scherm is ook niet al te groot.

  Succes met de keuze!

  Mvg,

  Niels
   
 5. Voor de duidelijkheid: deze Ruggear gaat zeker weten niet mijn keuze worden als nieuwe telefoon. Mijn nieuwe telefoon moet vooral een prima DAC hebben en een 3.5 mm jack om op goede kwaliteit muziek te luisteren. Verder moet het toestel ook een aardige foto kunnen maken omdat ik meestal natuurlijk niet een camera in mijn broekzak heb zitten.

  Maar als vervanging voor mijn e-Trex lijkt deze Ruggear mij dus best aardig. En dan vooral om een scherm te hebben van wat afmeting. Zo'n e-Trex heeft slechts een 3,5in scherm en mijn Fenix nog niet een 2,5in en kaartlezen op zo'n scherm vind ik niet handig. Zelfs met mijn goede ogen. Een telefoonscherm van zo'n 5in maakt het een stuk makkelijker om een kaart af te lezen. Maar ja, batterijduur van een telefoon is dan weer niet zo goed en een telefoon is natuurlijk niet heel outdoor geschikt. En deze Ruggear doet zowel batterij en outdoor gebruik heel goed.

  Wat ik eigenlijk zou willen is een Garmin met een 6in scherm, Android als OS, maar geen touchscreen maar in plaats daarvan bediening via knoppen. Dat zou echt een top apparaat zijn.

  Eins
   
 6. tja, die hadden ze bij Garmin, de Monterra.... jammer genoeg zijn ze gestopt met de support voor de Android apps.

  Bas
   
 7. Mocht je interesse hebben in deze telefoon , iets staat niet duidelijk in de productspecificaties.

  er staat dat er 2 sim kaarten in kunnen en een uitbreiding van geheugen door een SD kaart , zo omschreven dat ik verwachtte twee simkaarten te kunnen gebruiken , helaas zit de SD kaart in een Simslot . andere fabrikanten omschrijven dit wel duidelijk .
   

Deel Deze Pagina