Stok voor MLD Trailstar voor fietser

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door theritz, 6 jan 2019.

 1. Ik heb een Trailstar :-D

  Maar ik heb ook een fiets, en geen wandelstokken. En ik vind het lastig inschatten welke goed genoeg zijn. Ik vermoed de alu of carbon stokken van bijvoorbeeld Six Moon Designs. Maar ze zien er zo 'dun' uit.

  Deze bijvoorbeeld:
  https://www.outdoorline.sk/en/tents/six-moon-designs-carbon-fiber-pole

  Heeft iemand daar zicht op? Gaat dit wel werken met de TS?
   
 2. Ivo

  Ivo

 3. ik zit met hetzelfde probleem voor mijn tent. die wil ik ook meenemen op de fiets.
  nu zijn er genoeg verstelbare stokken te krijgen, maar ik kan niet inschatten online, of die sterk genoeg zijn. ik ga, of voor een merk die mij gezien hun reputatie voldoende vertrouwen geeft, of ga een stok bestellen in china die ik goedkoop kan krijgen en die ik aanpas / op maat ga maken. de stok moet ook klein op te vouwen zijn. bij voorkeur niet langer dan 35 cm.
  dan ga ik wel een paar keer proef kamperen om te kijken of alles goed gaat :)
  kant en klare stokken krijg je bv hier:
  https://www.sackundpack.de/index.php?cPath=141_84

  maar ik ga toch eens die china stok bestellen voor €30,'
  https://www.amazon.com/HYOUT-Adjust...6&sr=8-3&keywords=HYOUT+Adjustable+Tarp+Poles

  gr, marc.
   
 4. Ik denk dat voor fietsen een stevige fixed stok van carbon (plm 55g) of alu (plm 85g) van lengte 120-125cm de beste optie is. Lager zetten kan dan door 'm wat schuin te zetten. Deed ik ook met mijn SMD Deschutes destijds. Ik ga ook eens puzzelen bij http://tentpoletechnologies.com. Daar kocht ik eerder al stokken en de alu stokken zijn dun, licht en enorm sterk.
  Een in hoogte instelbare stok is denk ik lastig voor fietsers... zo'n wandelstok van 260 gram is enorm zwaar in verhouding tot wat het moet doen voor mij als fietser :)
   
 5. Neem nu maar aan wat Ivo zegt, je wil verstelbare stokken want de hoogte van de Trailstar varieert tussen 100-130cm. en dat verschil ga je echt niet redden met een schuin geplaatste stok. Bij een storm wil je een lage pitch en dan zou je stok dus erg schuin moeten zetten, dan compromitteer je de hele constructie. En met een te lage stok kan je misschien niet altijd voldoende ventileren. Op onregelmatig terrein gaat het strak opzetten sowieso een hele klus worden vrees ik.

  Bijkomend voordeel: met een verstelbare stok kan je het tentdoek weer strakker zetten als het silnylon wat uitrekt door regen, hoef je je tent niet voor uit.

  Voor een fietser maken die paar extra grammen toch (bijna) niet uit?
   
 6. 't Is niet dat ik eigenwijs ben :) en ik herken zeker het advies van Ivo. Alleen is het voor mij zeker de moeite waard te experimenteren want 260g extra is aardig wat als het ook blijkt te kunnen met 2 carbon stokken van elk 54 gram. Ik ben geen toerfietser maar bikepacker dus denk: GR5 met de fiets, veel gesleep, hekken over, trappen op met fiets op je rug ... dat werk. Dus dan maken die extra grammen wel uit.
  Als ik kijk wat MLD zelf verkoopt als stok voor de Trailstar (fixed size 49") ga ik het maar eens gewoon met zo'n ding proberen. Met de stok wat schuin kan die 125cm ook wel 115 of zelfs 110 worden. Of een carbon trekking pole strippen en alleen het bruikbare deel meenemen. Ga ik ook eens bekijken. Andere ideeën zijn nog steeds welkom.
   
 7. Mogelijk iets gevonden... ik post het voor het nageslacht

  http://www.rutalocura.com/tent_pole_450.html

  --> verstelbare carbon tentstok met 8" speling. Dus 49" tot 41" verstelbaar mogelijk als je de 45" stok zou nemen. Prijzig, dat wel.
   
 8. hyz

  hyz

  Ik heb (verstelbare) wandelstokken van Locus gear, die wegen 157gram (en worden verkocht) per stuk;)
   
 9. Wandelstokken zijn 65cm lang en dat is niet handig mee te nemen op een fiets helaas. Heb even gemaild naar Ruta Locura. Kijken of dat wat is. Condens ben ik overigens minder bang voor. Had ik in mijn SMD Deschutes ook regelmatig maar bij genoeg binnenruimte maak ik mij er niet zo’n zorgen om. Hoop dat ik iets kan vinden want de TS is wel mooi.
   
 10. Heb voor mijn Duomid voor op de fiets ook een stok van Ruta Locura; carbon in 4 delen van 40cm en in hoogte verstelbaar, prima spul
   
  theritz vindt dit leuk.
 11. Welke precies? Ze hebben diverse series zie ik.
   
 12. Zijstraat maar mss interessant: ik heb volgens mij de helinox tla 130. Zal zo’n 35-40 cm opgevouwen zijn en in hoogte verstelbaar. Ik loop met bijna 115cm en heb em als tentstok op ongeveer 130cm staan.
   
  theritz vindt dit leuk.
 13. Ik heb voor mijn trailstar 'Black Diamond Distance Carbon Z' stokken die in drie plooien, die zijn korter.
   
  theritz vindt dit leuk.
 14. Hoi Marc, je moet ook naar de lengte kijken van de losse delen.
  Ik heb van Aluxe de losse stok van Blauw aluminium en die voldoet prima.
   
  marc bindels vindt dit leuk.
 15. Diameter van de stok is 14,8mm; de overlap is 5cm dus met vier stokdelen van 40cm kom je uit op een minimale lengte van (4*40) - (3*5) = 135cm
  Dan kun je de stok nog uitschuiven (net als bij een wandelstok) en vastdraaien, dan komt er zo”n 15-20cm bij maar dat heb ik nog nooit hoeven doen.
  Ik heb Ruta verteld welke tent ik had en daar hebben ze deze stok voor aangeraden; kan dus zo niet zeggen of mijn stok ook voor jou geschikt zou zijn.
  O ja, gewicht is 140 gram ;-)
   
 16. Gewoon oude tentpaal paal nemen en op maat zagen, ik meen 114 cm voor trailstar.
  Een lengte die ook past bij n wandelstok.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 17. Ik ben ook een fietser en heb een Luxe Outdoor Hexpeak. Ben niet zo gecharmeerd van de bijbehorende stok, vind 'm nogal gammel van constructie. Als alternatief gebruik ik een monopod, op Aliexpress te vinden onder de naam Manbily A222 (~ €15-20). Lengte 165 cm en gewicht zonder toeters en bellen 300g. Bijzonder stevig, ik gebruik 'm ook voor mijn (action)camera's en als wandelstok. De segmenten kan je uit elkaar halen dus als je max 130 cm nodig hebt, kan je het dikste onderste segment thuislaten, scheelt ruim 100g. Ingeklapt is de stok dan 40 cm lang.
   
 18. Inmiddels kon ik aan een setje MLD pyramid carbon poles komen dus ik ben voorzien. Als setje 220g en ik kan de TS er op 4 verschillende hoogtes mee opzetten. Happy camper!
   
  astromittens vindt dit leuk.
 19. N.a.v. deze post bied ik te koop aan een Easton carbon stokje van 117cm lang en 59 gram zwaar. Lengte in drieen opgevouwen is 43cm. € 10 ex. verz.
  Deze hoorde ooit bij mijn oude SMD Lunar Solo.
   
 20. Stokje verkocht...
   

Deel Deze Pagina