Status Mullerthal trail?

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Polariteit, 17 sep 2018.

 1. Het laatste weekend van de maand wil ik een dag of 4/5 gaan wandelen, en 1 van de opties is het 'voltooien' van de Mullerthal trail :)

  2 jaar terug heb ik route 3 reeds gelopen, maar nu wil ik ook graag route 1 en 2 eens afmaken.

  Ik meen mij echter te herinneren dat er eerder dit jaar(mei ofzo?) overstromingen geweest zijn in het betreffende gebied en dat er daardoor gedeeltes van de trails niet begaanbaar waren.

  Weet iemand misschien wat de huidige status van de routes is, en of er inmiddels weer gewandeld kan worden? De officiële site kan ik helaas niet raadplegen want die is uit de lucht :(

  En weet iemand misschien of de routes een beetje op te delen zijn in etappes met het OV? Ik heb geen zin om met een zware tas rond te hobbelen, dus ga het liefst vanuit vaste standplaats op stap :)
   
 2. hyz

  hyz

  Die afsluiting was toch de weg? Of ook het wandelpad?

  Apart dat de officiele site uit de lucht is.
   
 3. hyz

  hyz

 4. Dank voor je reactie! Inmiddels doet de officiele site het weer. Vond het ook vreemd, kreeg de indruk dat ze de rekening waren vergeten te betalen voor het domein :D

  Heb op die site inmiddels al wat linkjes gevonden naar actuele status, en het lijkt erop dat route 2 nog wat omleidingen kent:

  http://www.mullerthal.lu/fr/actualites/actualite/2018/07/update-sentiers-de-randonnee

  Ik weet genoeg, denk dat ik nog een paar maanden wacht. Loop liever de 'officiele' route als die er weer is :)
   
 5. Collega van me heeft afgelopen weekend route 1 gelopen, die was in ieder geval open.
   
 6. Er zijn inderdaad nog een aantal omleidingen, maar die zijn goed aangegeven met bordjes. Vaak wel wat minder interessant dan de officiële route. Denk dat komend voorjaar alles wel weer hersteld is.
   
 7. Alle omleidingen staan goed aangegeven. Zelf een deel gelopen paar weken geleden...
   
 8. Wat was jouw interpretatie, mis je veel moois door de omleidingen? Heb nog een paar daagjes vakantie staan, maar als je echt veel mist ga ik liever in het voorjaar.
   
 9. Het hangt een beetje van de etappe af, maar over het algemeen valt het reuze mee en kun je gewoon de officiële route lopen. Het is voornamelijk route twee waar her en der nog wat stukken zijn afgesloten. Bij de etappes Echternach-Berdorf en Berforf-Mullerthal had ik wel het idee dat ik door de omleidingen mooie stukken mistte, maar er bleef ook op die etappes nog genoeg moois over. Ik moet hierbij wel zeggen dat ik zelf nog maar de halve trail heb gelopen, en daarom over route 3 niks kan zeggen.
   

Deel Deze Pagina