Slovenian Mountain Trail

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Markoes, 12 feb 2019.

 1. Hallo,

  ik ben van plan om deze trail (solo) te doen, beginnende rond 6 juli. Heb in totaal max 2 weken de tijd dus de hele trail gaat em niet worden. Eerste ingeving is om niet in Maribor, maar in in Sloveni Gradec te beginnen en dan proberen om tot Idrija te komen.

  Paar vragen.
  -wild kamperen is over de hele trail verboden als ik t goed heb. Zijn er echter wel campings langs of in de buurt van de trail of zijn de berghutten de enige optie? Kortom, heeft n tent meebrengen zin?
  -is vooruitboeken voor deze hutten vereist in de periode van begin tot mid-juli? Vind t een beetje jammer als je zo aan n strak dag tot dag schema vast komt te zitten
  -hoe uitgerust zijn deze hutten?
  -in de Julian Alps/Triglav zitten er via ferrata-achtige stukken tussen. Is gespecialiseerde uitrusting hier voor vereist, of op op z'n minst aangeraden?
  -de nieuwe Cicerone editie verschijnt pas over een dikke maand maar wil graag als iets eerder aan de voorbereiding beginnen. Welke andere gidsen en bovenal kaarten zijn aan te bevelen? Ik denk niet dat er n hele trail kaart is zoals Harvey die maakt van (bijv) de Cape Wrath Trail?

  Verdere tips en info zijn ook meer dan welkom

  groet
  mark
   
 2. jdw

  jdw

  Onderschat die Slovenian mountaintrail niet. Hij loopt over zo'n beetje alle belangrijke toppen. Via ferrata achtige stukken zijn er veel. Helm en gordel zou ik zeker meenemen.

  Hutten zijn prima uitgerust; vergelijkbaar met Oostenrijk. Tent meenemen is niet handig. Zeker in het Triglav np wordt fanatiek op wildkamperen gecontroleerd door de parkwachters. Daarnaast zijn het kalkalpen met maar weinig stromend water al zal in juli er nog wel genoeg smeltwater te vinden zijn.

  Bergwandelen is zeer populair bij de Slovenen zelf. Vooral in de weekeinden is het vaak druk en is reserveren noodzakelijk.

  In 2 weken van Slovenj Gradec naar Idrjia? Dat kan je vergeten. Hier heb je eerder het dubbele voor nodig. Het is lastig terrein met veel hoogteverschillen. Ik weet dat er een website is die aangeeft dat de trail in 28 ettapes te doen is maar dat lijkt me niet mogelijk voor normale stervelingen. 6/7 weken voor de totale trail is meer realistisch.

  De karten van de Sloveense bergsportvereniging (pzs) zijn het beste. Die moeten wel online te vinden zijn.
   
  Jvdmeij en Markoes vinden dit leuk.
 3. Bedankt voor de feedback. Ik heb eigenlijk meerdere sites zien vermelden dat de gehele trail van 600km zo'n 28-30 dagen duurt. Ook op t TripAdvisor forum wordt dit door locals niet echt tegengesproken. Is op zich inderdaad snel want dat betekent 20km per dag zonder rustdagen.

  Maar goed, ik zie wel waar hoe ver ik kom. Ik denk dat Slovenj Gradec wel n prima instappunt is.
   
 4. jdw

  jdw

  Je kan er ook voor kiezen vanaf Bohinj (makkelijk te bereiken met de bus vanaf Ljubljana of Brnik Airport) te beginnen en de trail oppakken in omgekeerde richting bij Crna Prst en dan kijken hoe ver je komt. Het mooiste stuk door Triglav np neem je dan in ieder geval mee.
   
 5. rap

  rap

  Ook kan je rekening houden met het feit dat iedereen een ander tempo heeft. Wij liepen laatst in Luxemburg de Mullertaltrail, 3 lussen, in drie dagen terwijl we groepen tegenkwamen die maar 1 lus in 3 dagen liepen. Is dus al een snelheidsfactor 3 verschil . Dus misschien dat voor jou het wel kan in die tijd, maar dat kan je zelf het beste inschatten :).
   
 6. hyz

  hyz

  En een klettersteigset dan ook ;)

  Mag je niet naast de hut kamperen? (als een soort camping)
   
 7. jdw

  jdw

  Een klettersteigset is toch gewoon een gordel met 2 slinges met karabiners erin.

  Geen idee of je mag kamperen bij de hut. Geen mens die het daar doet.
   
 8. hyz

  hyz

  Nee, de rem is een erg belangrijk onderdeel. Dan heb je een grotere kans dat je geen verwonding aan een val overhoudt.
   

Deel Deze Pagina