Slaapzakadvies gevraagd

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door astromittens, 12 jan 2019.

 1. Op de valreep begin ik te twijfelen of ik toch mee wil doen aan de Cumulus inkoopactie.
  Ik heb nu twee hele fijne slaapzakken van Cumulus:
  - Panyam 450, gekocht om vroeg in het seizoen mee op pad te gaan
  - Lite line 200, gekocht om in de zomer mee in de bergen te wandelen

  Nu verwacht ik de komende tijd meer in Nederland te blijven, waardoor ik overweeg of ik een zomerslaapzak wil, volgens mij kom ik dan op de Magic zip uit. Wat zouden jullie doen? Of zijn er andere opties die ik over het hoofd zie?
   
 2. Ik zie deze Magic Zip qua warmtebereik wel als een waardevolle aanvulling op wat je hebt, zeker omdat je de rits helemaal kunt openen.

  Je zou ook verder/anders kunnen denken...
  Voor dat soort gebruik heb ik als derde slaapzak de Comforter M350: voor warmere nachten als een dekentje te spreiden en voor koudere nachten als quilt te gebruiken.

  Marla
   
 3. Dankje voor je advies. Zo'n Comforter heb ik ook naar gekeken. Het nadeel vind ik dat dat geen grammenwinst oplevert. Dat is één van de redenen om te kijken voor een aanvulling op mijn slaapgear. Een dekentje lijkt me dan wel weer lekker in de zomer, maar een opengeritste Magic Zip zou misschien ook zo kunnen functioneren :) Ik twijfel nog even verder.
  Andere input is nog steeds welkom!
   
 4. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Is die lite line 200 niet wat te koud voor in de bergen, neem aan dat het 's nachts nogal wilt afkoelen?
   
 5. In het Rilagebergte in Bulgarije was de Lite line 200 prima. Ik slaap ook nog in een liner (van zijde). In april/mei vorig jaar was ik met de Lite line 200 in Schotland. Er was veel regen voorspeld, maar het werd prachtig weer.. en dus lichte vorst 's nachts. Dat was een beetje te koud, ondanks mijn thermokleding.
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 6. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  OK, is natuurlijk ook wat persoonlijk, ik had het in mijn ll300 al koud rond het vriespunt.
   
 7. hyz

  hyz

  De liteline 200 is een zomerslaapzak. Dus wat mis je precies?
   
 8. Een slaapzak voor als het echt warm is maar ik wel een slaapzak mee wil nemen. Afgelopen zomer was de Lite line vaak te warm en alleen mijn liner te fris. Het is niet zo dat ik daarvoor perse wat anders wil, maar ik was benieuwd naar de mogelijkheden. Het voordeel van de Magic Zip is dat 'ie de helft weegt van mijn Lite line :) Ik ben er nog niet uit of ik die voordelen ook de investering waard vind.
   
 9. Ivo

  Ivo

  Als mijn geest in het lijf/lichaam van astromittens zat dan liet ik heel die cumulus actie aan mij voorbij gaan. Een lite line heeft ook een rits mocht het te warm worden. Ik zie ook niet het probleem. 200 gr meer dragen zie ik niet als een probleem.
   
 10. Goed verwoord. Ik hoop steeds dat mijn gear voor in de zomer in mijn 35 L rugzak past. Volume speelt dus ook een rol. Misschien is een iets ruimere rugzak uiteindelijk een betere investering.

  Ik ben het grootste deel van de tijd heel blij met mijn Lite line 200 :) dus ga nu dan inderdaad geen andere slaapzak kopen.
   
 11. Dre

  Dre

  @astromittens
  Heb je de Quilt 150 of 250 overwogen?
  Respectievelijk 9˚C of 4˚C comfort en ook te gebruiken als deken voor de warmere nachten.
   

Deel Deze Pagina