• De site is afgelopen nacht (26/02) verhuisd naar een andere server. Tegelijkertijd is het prikbord vernieuwd naar een nieuwe versie. Er kunnen hier en daar dus nog enkele kleine zaken fout gaan, mocht dat zo zijn: let me know.

Santo Antao, Kaapverdië

Ik heb de 'zoekfunctie' even gebruikt maar dat leverde niet veel op. Iemand ervaring met hiken op Kaapverdië (en meer bepaald het eiland Santo Antao)? Wij gaan een week in april en had graag nog wat info gehad, vooral over dingen als water bevoorrading.
 
Ik heb een meerdaagse tocht gelopen op Santo Antao. Onder begeleiding van een gids (via alsatour.de) en overnachting in homestays op het eiland.

https://photos.app.goo.gl/nqPgf6husRiJTL9F9

Stromend water zal je in april weinig vinden. Er zijn wel bronnen maar daarvan moet je de locatie weten. De eilandbewoners zelf werken veel met ondergrondse basins waar het water tijdens het regenseizoen wordt opgevangen. Voor een kampeertocht lijkt me het eiland niet zo geschikt: bijna alle vlakke stukken aan de noordkant zijn wel iemands akker of eigendom. De zuidkant is heel erg droog. Ik zal niet zeggen dat het helemaal niet kan, maar zonder iemand die het eiland en de bewoners goed kent lijkt het me wel een flinke uitdaging.

Wat wil je precies gaan doen?
 
Wat wil je precies gaan doen?
De foto's zijn alvast prachtig. Bedoeling is een vijfdaagse trekking op het eiland... De route moet ik nog uitstippelen maar waterbevoorrading is dus één van de dingen om rekening mee te houden. Een vast plan is er (nog) niet, neem mijn tarp mee en de rest zie ik wel. In Marokko deed ik het ook zo en dat werd een mengeling tussen overnachten in de tent, lege veestallen en hostels.
 
Bovenaan