Polen

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door hesta, 23 jan 2020.

 1. Even een tijdje afwezig geweest maar nu weer nieuwe plannen.
  Op dit moment ben ik een vakantie aan het plannen in Noord Polen, de provincies west Pommeren en Pommeren.
  In principe ga ik fietsen. Maar de fiets is nog niet compleet en in elkaar en mijn vakantie word mei ipv augustus. Dus of dat op tijd klaar is? In maart moet ik uiterlijk de trein boeken.
  Daarom kijk in ook naar wandel opties. Als ik wat met deze https://www.routeyou.com/nl-nl/route/planner/0/outdoorrouteplanner route planner zit te spelen en google earth komen er best wel leuke ideeën boven.
  Is iemand wel eens in dat gebied op vakantie geweest? Er zijn weinig campings en dus zou ik wild moeten kamperen. Wat ik lees komen er ook wolven en wilde zwijnen voor. Zijn er dingen waar ik dan rekening mee moet houden. Voedsel opslag enz.
  Behalve 2 keer in Ierland in heb ik nog nooit wildgekampeerd. En eerlijk gezegd ben ik in de nacht banger voor wild dan mensen. (2 keer een aanvaring met een uil gehad)

  Ik weet dat zuid Polen mooi (tatra gebergte)is en dat het een goed wandelen is daar. Maar iedereen gaat daar naar toe. Dus ik niet. Ben wel eerder Polen door gefietst en heb daar van genoten zolang het geen belangrijke toegangsweg naar een stad was.:( dan was het niet fijn fietsen.
   
 2. Hoi, nog nooit geweest, wel in de planning.

  Je moet wel heel erg afgelegen gaan wandelen om je druk te maken om wolven. Die zijn doorgaans zo schuw dat je erg je best moet doen om er een te zien, van hele grote afstand. Ze zijn alleen gevaarlijk als ze in groepen zijn en erg veel honger hebben. Dat lijkt me niet van toepassing op jouw situatie. Zwijnen zitten overal, ook hier in Nederland. Nog nooit last mee gehad.

  Dat met dat voedsel is een goeie. Het enige wat ik heb meegemaakt, is dat er muizen dwars door mijn tas heen hebben geknaagd op zoek naar wat er zo lekker ruikt :(, en vervolgens overal een hapje van hebben gegeten:mad:. O ja, en hele hordes mieren die over mijn slaapzak liepen, op weg naar eten in mijn rugzak :eek:. Ik was direct klaarwakker. Erg lang bezig geweest alles mier-vrij te maken. Maar ja, dat was in Spanje.

  Houd er wel rekening mee dat in mei veel dieren in de weer zijn met nesten en holen en ...jongen. Dan kun je makkelijk wat verstoren, waardoor sommige gebieden misschien niet toegankelijk zijn. Even informeren is misschien wel verstandig.

  In Polen moet - volgens de Polen die ik ken - wildbivakkeren verder geen probleem zijn als je gewoon normaal doet. Ik hoef op dit forum vast niet uit te leggen wat dat betekent ;)
   
  marc bindels en BertusS vinden dit leuk.
 3. Dank voor je antwoord.
  Tja mieren, muizen, egels, spinnen enz al dat kleine gespuis al eens in de tent gehad. die vind je zelfs op de camping. Zelfs een keer een jonge geit die op mijn tent probeerde te klimmen.
  Dat is allemaal hanteerbaar.
  Voor de rest moet ik er gewoon voor gaan.
  Heb inmiddels wel de site van de poolse staatsbosbeheer http://www.lasy.gov.pl/en gevonden en daar ook wat regels en camping plaatsen.

  Met al dat water in de buurt wil ook af en toe even vissen:)

  Verder ben ik een heel rustig meisje en neem altijd netjes alles mee.
   
 4. Haha, een geit op je tent. Die heb ik nog niet aan kunnen vinken. Naar die uil ben ik wel nieuwsgierig.

  Goed idee om je via de Poolse sites te laten informeren. Weet je ook direct wat er te doen is. Behslve vissen;). Ga je nog langs Gryfino?
   
 5. Tja die uil! Geen idee welke soort het was. We waren in de winter de hond aan het uitlaten in het donker op de hei/bos perceel bij ons in de buurt. 1x kwam ik achter de struiken vandaan en was hij waarschijnlijk op weg naar een muis, rakelings over mijn hoofd. Aan het formaat te zien een bosuil, had later in het jaar een nest. De 2e keer hadden we wel op ruime afstand wat in de boom horen roepen maar liepen van hem weg dus moest geen probleem zijn. Wel dus. Scheert tussen de bomen door vlak over ons hoofd om naast ons op een tak te gaan schreeuwen. Dat was angstig zijn gauw weg gegaan. Later op geluid gegoogled mogelijk een kerkuil geweest. Was in ieder geval groter dan de bosuiltjes.

  Ik heb de route nog niet klaar Gryfino kan er dus gewoon op.
   
 6. lang touwtje, enkele meters, voedsel in een zak eraan en in boom hangen, voorkomt voedselzoekers in de tent.
   
 7. Dat in een boom hangen klopt voor veel dieren, zeker de iets grotere zoogdieren, maar mieren vinden toch wel een manier om erbij te kunnen. En eekhoorns schijnen te lachen om dat touwtje, maar dat is niet uit eigen ervaring. Dat met die muizen was best in bewoond gebied. Minder schuw misschien? Dat heb ik verder nergens meegemaakt. Een uilenbezoek heeft daar ook niets mee van doen, tenzij die toevallig achter die ene muis aan zit die net lekker aan je mueslireep zit te knabbelen natuurlijk.

  Uilen doen verder niets, maar je schrikt snel van ze, omdat je ze niet hoort aankomen. Maar ja, ten opzichte van hun kroost zijn ze natuurlijk wel erg beschermend, zoals je gemerkt hebt.
   
 8. O ja, laat je het hier weten als het plan rond is? Ik ben best benieuwd.
   
 9. Belangrijkste van eten buiten je tent bewaren is ten eerste dat beesten niet door je dure spullen (tent e.d.) heen knagen en ten tweede als jeyt het buiten bewaart het ze zp moeilijk mogelijk maakt anders vreten ze het daar op. Maar om nu altijd een bear cansiter mee te sjouwen.... Dus ophangen vind ik tot nu toe nog steeds de beste oplossing.
   
  Naomi008 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina