PCT ambities: wie?

Ik ben al op leeftijd ( al wil ik daar zelf nog niet aan toegeven ) 55 jaar. Heb mijn hele leven gesport met name hardlopen. Ik loop nu afstanden van 40 per wk. Over 1,5 jaar verkoop ik mijn bedrijf waardoor ik eindelijk tijd heb om lange hikes te lopen. Heb al ervaring in Noorwegen en Schotland. Maar nooit langer dan 1 wk.
op mijn verlanglijstje staat de PCT . Dit lijkt mij de ultieme loop om te doen.
maar om hem in een keer te lopen heb je 5 a 6 mnd nodig. Maar de touristen visa is maar 3 mnd ?
zijn er mensen met ervaring ?
kan ook via Canada terugvliegen maar dan loop je 2 a 3 mnd illegaal in de vs ( lijkt me te riskant )
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Je moet B2 visum aanvragen voor 6 maanden.

Ook handig je te verdiepen in andermans ervaringen op de bekende PCT-fora (Facebook, Reddit) en op weblogs zoals deze:

Marla
 
Laatst bewerkt:
Zoals Marla hier aangeeft - het B2 visum. Let goed op dat het interview kort en krachtig is, maar het van groot belang is wat je te presenteren heb daar. Je moet ze vooral overtuigen dat je genoeg redenen/banden heb om terug te gaan naar NL.
Voor Canada is een permit voor PCT hikers, waarmee je korte tijd in het land mag zijn d.m.v. bnnenlopen: https://www.pcta.org/discover-the-trail/permits/canada-pct-entry-permit/
Let op dat je daarna wel vliegt vanuit Amerika weer. Als je van Canada vliegt ziet Amerika niet dat je uit het land vertrokken bent omdat je lopend de grens over gaat, wat kan leiden tot een aantekenening dat je illegaal in het land bent verbleven (overstay van visum).
 
Wie de PCT in 2021 wilt stappen zal waarschijnlijk pech hebben want op dit moment gaan ze gaan permits uitdelen in Oktober.
 
Het topic is al wat ouder, maar ik zou hem heel graag willen lopen in 2022, geen flauw idee of dat ook gaat lukken, maar ik loop al met het idee rond sinds 2013, dus ga er nu gewoon werk van maken.
In het kader van voorpret ben ik me dus nu druk aan het oriënteren op wat ik mee zou willen nemen en ga ik waar het budget het toelaat ook vast hier en daar wat kampeerspullen vervangen voor lichtere/interessantere opties zodat ik die vast kan gaan uitproberen. Hier al heel veel bruikbare tips en nieuwe ideeën op kunnen doen dusver, en ook dat verhoogt de wandelzin aanzienlijk.
Tot die tijd ga ik proberen zoveel mogelijk NL wandelingen te maken, en hopelijk als het straks weer mag/kan ook in het buitenland, om wat hoogtemeters te kunnen maken.
 
Leuk! Ik wil m in 2023 lopen, ook geen idee of dat met deze wereldsituatie realistisch is, maar wel leuk om mee bezig te zijn :)

Wat staat als eerste op je verlanglijst om te vervangen?
 
Mijn tent toch wel, ik heb een hele mooie en degelijke Abisko View 2 van Fjallraven, maar die is veel te zwaar/groot om mee te gaan wandelen, en mijn andere tent (die ik had gekocht om mee te nemen op wandelingen) is een instapmodelletje van de Decathlon (Quickhiker), prima om mee te beginnen en al veel plezier van gehad, maar als ik nu zie wat er allemaal al voor ander moois is (en hoeveel lichter), dan gaat het toch wel heel erg kriebelen! In 2019 meegedaan aan de Fjallraven Classic en daar kwam ik iemand tegen met de Zpacks Duplex, wat een verschil aan gewicht en pakmaat! Maar ja, ook wat een verschil in prijs!
 
Mooie plannen! Succes met de voorbereidingen iedereen. Hopelijk kunnen jullie er dan in 2022 of 2023 aan beginnen!
 
Eens, die Duplex heb ik ook naar lopen kwijlen. Uiteindelijk na veel onderzoek ben ik voor de Tarptent Stratospire li gegaan. Ietsiepietsie zwaarder dan de duplex, maar wel een dubbellaagstent. Daar ga ik in mijn voorbereidingen in ieder geval veel plezier van hebben, omdat die in Europa zijn.

Oeh de Fjallraven classic! Hoe was dat? Deed je die alleen? Hoe heb je je daarop voorbereid? Welke tochten heb je nog meer gelopen?
 
Eens, die Duplex heb ik ook naar lopen kwijlen. Uiteindelijk na veel onderzoek ben ik voor de Tarptent Stratospire li gegaan. Ietsiepietsie zwaarder dan de duplex, maar wel een dubbellaagstent. Daar ga ik in mijn voorbereidingen in ieder geval veel plezier van hebben, omdat die in Europa zijn.

Oeh de Fjallraven classic! Hoe was dat? Deed je die alleen? Hoe heb je je daarop voorbereid? Welke tochten heb je nog meer gelopen?

Ja, de Tarptent heb ik ook voorbij zien komen, zit ook in de overweging. Hier op het forum kwam ik echter wat berichten tegen van mensen die het hadden over een tent van Durston gear, de X-Mid (in 1 of 2 persoons versie), die vond ik er ook heel interessant uitzien maar zijn op dit moment niet beschikbaar, dus heb me ingeschreven voor hun nieuwsbrief, heb tenslotte nog even om alles uit te zoeken.

Ik vond de Fjallraven Classic super om te doen, het gebied waar je doorheen loopt is echt adembenemend mooi, en zou heel graag de hele Kungsleden nog een keer doen, maar dan zou ik wel in een andere periode gaan. Ik vond het iets teveel mensen bij elkaar in zo'n gebied. Zeker wel gezellig, en heel goed geregeld, maar ik heb in gebieden waar de natuur zo groots is altijd het gevoel dat hoe minder afleiding er is van andere mensen, hoe meer indruk het op me maakt, en het lijkt me echt mooi om daar buiten het seizoen om (echt rustig zal het daar buiten de winter om misschien wel niet worden, maar rustiger vast wel) in m'n eentje m'n tentje op te zetten ergens in de schaduw van de Kebnekaise. Ik ben er inderdaad alleen heen gegaan, maar echt alleen dus niet geweest.

Qua voorbereiding ben ik gewoon zoveel mogelijk met alle spullen die ik wilde meenemen in m'n rugzak zoveel mogelijk heuvels in Nederland gaan opzoeken, weekendjes weg en dan elke dag lopen, al m'n spullen uitproberen voor het kamperen. Niks extreems, maar eigenlijk is de wandeling daar ook niet heel zwaar, vond ik. We hadden wel heel veel geluk met het weer dat jaar (2019), maar 1 halve dag regen gehad, wat nogal uitzonderlijk schijnt te zijn.

Andere paden heb ik nog niet veel gelopen, vroeger veel met de familie in de bergen dagtochten gemaakt, in het gebied rond Stubaital, een reden waarom ik nu hoop dit jaar nog de Stubaier Hohenweg uit te kunnen gaan proberen, maar ja, alleen als de situatie het toelaat. Op het moment ook helaas nog even herstellende van een blessure die lange wandelingen onmogelijk maakt.:(
Sorry, lang verhaal! :)
 
Oh die X-Mid lijkt heel erg op de Stratospire li! De X-Mid lijkt alleen iets groter en daardoor zwaarder denk ik dan de Stratospire?
Ik heb van het weekend uitgebreid mijn Stratospire getest (in 3 dagen ruim 90 km van het trekvogelpad gelopen) en ik ben in love. Wat een prachttent! Ik vond de tent zo op het eerste oog voor een tweepersoonstent wel klein. Maar mijn rugzak en ik passen er samen goed in, dus groot genoeg.
Nu zit ik natuurlijk te kijken naar welke gear ik nog meer wil aanschaffen :') maar eigenlijk ben ik met alles super tevreden. Ook mijn ULA Circuit rugzak deed het fantastisch. Ik wil weer.
 
Ja, de Stratospire Li is gemaakt van Dyneema, toch? De X-mid niet, dus daarom wel zwaarder, denk ik. Maar ook goedkoper, zo te zien, al die Amerikaanse spullen worden zo duur tegen de tijd dat de importkosten hier er nog bij zijn gekomen, dat is altijd even slikken. :rolleyes: Waar had jij je Stratospire vandaan?
Omdat ik er nog niet uit ben (zoveel opties, zo lastig kiezen met alleen plaatjes en specs!) welke tent ik wil, ben ik nu maar rugzakken aan het testen. ULA Circuit inderdaad en de GG Mariposa heb ik m'n oog op laten vallen. In het weekend wat rondjes met beide gelopen, neig nu meer naar de Mariposa dan naar de Circuit, maar het is een close call!
Ik voel de onderkant van het rugpand een beetje in m'n onderrug poken bij de Circuit als ik er wat meer gewicht in doe (9 kg ongeveer), en heb het idee dat dat op langere termijn gaat irriteren. Maar eigenlijk weet je dat natuurlijk pas echt als je flink wat ermee gaat lopen. De S-straps van de Circuit vind ik dan wel weer fijner dan de banden van de Mariposa. Mijn huidige rugzak voor lange tochten is een Osprey Xena, superdegelijk en heel fijn, die past me echt perfect, maar wat een verschil in gewicht! En eigenlijk ook veel te groot..maar gaat me toch pijn doen om hem weg te doen.
Heb jij nog nadelen kunnen vinden aan de Circuit? En wat vind je het fijnste eraan?
 
Klopt, de Stratospire Li is van Dyneema. En ja, t is duur, ik heb m geïmporteerd vanuit usa. Ik ben er echt heel blij mee.
Wel lang over nagedacht. Maar uiteindelijk besloten dat het me waard is. Heb ook serieus naar de duplex gekeken en naar de Hilleberg Anaris. Voor mij was de dubbellaags een eis omdat ik ook veel in Europa loop en daar is het voor mij te vochtig voor een enkellaags tent. Daardoor viel de Duplex af. De Hilleberg Anaris is 1,4 kg tegen 875 gram van de Stratospire (met andere haringen). Een besparing van een € 200,- zou ik uiteindelijk toch spijt van krijgen. Maar het is idd een klap geld. Importeerkosten vielen me mee, 19% geloof ik.
Is die X-mid goedkoper ja? Dacht dat die ook tegen de € 700,- aanliep?
En ik denk als ik de duplex wil voor de pct, dan koop ik die dan wel. Op een reis van +- 8.000 kan dat er best vanaf vind ik ;) (of bij, t is maar hoe je t bekijkt).

Grappig, zijn echt dezelfde overwegingen :) Ik heb de Osprey Ariel, die doe ik ook niet weg, maar gebruik ik (in m’n hoofd) als winterrugzak. Misschien dat die later weggaat, maar nu nog niet. Ik heb ook over de GG Mariposa getwijfeld. Hele pro/cons lijsten gemaakt. Allemaal op papier, ik heb niet de optie uitgewerkt om ze uit te proberen voor aanschaf.
Uiteindelijk voor de ULA circuit gegaan omdat die van vrouwen een betere beoordeling krijgt (en dat ben ik) dat vond ik toch belangrijk. Voordeel van de Mariposa lijkt mij de extra zakken aan de buitenkant. Die heeft de Circuit niet. De roltop, de buiten mesh zak met snoer én de grote buiten zakken zijn echt fantastisch. Werkt allemaal super goed. Ik ben iemand die veel aan de buitenkant wil kunnen hangen. M’n sokken om even te drogen of handdoek. En dat kan met zo veel opties, dat vind ik erg prettig.
Al denk ik dat ik net zo blij was met de Mariposa :)
Van GG heb ik de Vagebond Trail, als dagrugzak daar ben ik ook heel gelukkig mee.
 
Ja, klinkt alsof we dezelfde gedachtengang hebben, haha! Ik had ergens (weet nu niet meer waar) gelezen dat de X-mid ongeveer 300-400 euro was, maar de enige prijs die ik nu kan vinden is bij Amazon.com, waar hij uitverkocht is maar ook met import idd iets van 690 euro is. Aangezien ik een nog best goed simpel dubbellaags tentje heb denk ik dat ik die voorlopig maar even blijf gebruiken voor hier, dan kan ik idd altijd nog in Amerika de Duplex gaan halen, of wat ze tegen die tijd nog maar meer hebben verzonnen. Nadeel is dan wel dat ik nu nog niet kan ervaren of het wat voor me is, maar voordeel dat ik dan nu oefen met een hoger basisgewicht, dan voelt m'n rugzak straks extra licht! :sneaky:
Ik heb ook lijstjes zitten maken met plussen en minnen. De Circuit is inderdaad qua straps beter voor vrouwen, die van de Mariposa zijn breder bij de hals, waardoor ik ze voel in m'n nek, maar dat is gelijk het enige minpunt dat ik kon ontdekken. De rits bovenop lijkt me wel niet heel handig, denk niet dat ik daar wat in ga doen, als de rugzak vol zit en dicht is kan je daar misschien hooguit een beanie of nekwarmer in kwijt. Maar alle overige zakken en de opties zijn idd geweldig, de heupband is comfortabel, dus mocht het in m'n nek echt gaan schuren dan fabriceer ik wel wat fleece oid om de banden heen op die plek. Daar heb ik dan wel nog mooi de tijd voor om daar achter te komen. Maar je hebt gelijk, met de Circuit was ik ook blij geweest, denk ik.
 
Update: Nou, het is 10 maanden later, en het lijkt erop dat het echt gaat gebeuren! Ik heb een permit voor de PCT (startdatum 4 april) en mijn B2 visum is goedgekeurd en de vluchten geboekt! Zo spannend!

Jaloers!! Wat heerlijk! Gearlijst ook compleet? Nog dingen die spannend zijn? Behalve de hele reis :)
Mijn lange termijn verlof is deze week goedgekeurd, ik mag nog even wachten, maar wat in het vat zit vergaat niet ;)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan