PCT ambities: wie?

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ah wat gaaf! Een recente ook!

Ik dacht aan volgend jaar of 2022.
Ik ben nu vooral even overweldigd door 't uitzoekwerk (maar vind dat ook erg leuk)

Hoe was jouw ervaring? Ik ben erg benieuwd!
 
Ja super, kan het alleen maar aanbevelen :) zo ongelofelijk divers is het. Het is een prachtige trail en de community is echt fantastisch. Denk er nog dagelijks naar terug met heimwee!
 
@Aztique wow, ok, dat herken ik wel van Corsica... ik was nog weken een beetje van de kaart... ;) Ik droomde echt dagelijks nog weg naar het wandelen daar.

Ik heb echt 101 kleine vragen (waar ik vast onderweg ook wel zelf achterkom, maar 'k ben wel erg benieuwd (en het helpt de voorpret ;)) hoe anderen dit hebben gedaan...

Voor nu heb ik:
- Uitgezocht wat ik oa aan gear moet hebben (en aan budget daarvoor)
- Wanneer je de tocht kan lopen & welke permit je daarvoor nodig hebt
- Welke stops er zijn en hoe lang de tochten dan per dag zijn
- Hoe je pakketten naar jezelf kan sturen

Wat ik nog graag wil weten:
- Hoeveel km liep je per dag? (Aan het begin en aan't eind?) Ik vind dit nogal moeilijk inschatten: op Corsica liepen we relatief erg weinig (soms 'maar' 6 km per dag, maar met flink wat hoogtemeters).
- Heb je echt continu gelopen? Of heb je ook wel eens 3-4 dagen ergens gestopt?
- Hoe lang was je in Amerika vóór de tocht om voor te bereiden?
- Zijn er anderszins dingen die ik echt moet doen of juist echt moet vermijden?

Ik ben benieuwd!
 
@AztiqueWat ik nog graag wil weten:

- Hoeveel km liep je per dag? (Aan het begin en aan't eind?) Ik vind dit nogal moeilijk inschatten: op Corsica liepen we relatief erg weinig (soms 'maar' 6 km per dag, maar met flink wat hoogtemeters).
- Heb je echt continu gelopen? Of heb je ook wel eens 3-4 dagen ergens gestopt?
- Hoe lang was je in Amerika vóór de tocht om voor te bereiden?
- Zijn er anderszins dingen die ik echt moet doen of juist echt moet vermijden?

Dat varieerde! Het bleek dat ik dus in een sneeuwjaar zat van 250% boven normaal. Ik begon 12 April Nobo (northbound) aan de mexicaanse grens. Het begon meteen met dagen van 30 km eigenlijk, maar in mei kwamen er nog exta sneeuwstormen in de Sierra dus heb ik het afgebouwd om tijd te rekken. Echter was ik nog steeds 1 juni al in Kennedy Meadows, en heb ik het eerste stuk van de Sierra, inclusief Forrester pass, in hoge sneeuw gedaan. Ijsbijlen en stijgijzers waren echt wel nodig. Het grote smelten was alleen ook begonnen, en ik vond het best link met het hoge water in de rivieren en de sneeuw die er nog lag (soms ook lawines en sneeuw die onder de voeten inzakte op stukken waar je dit écht niet wilt).
In de Sierra liep ik ongeveer 15-20 km per dag. Soms geen droog stukje zonder sneeuw dus het ging erg langzaam. meestal begonnen we rond 3u 's nachts om de passen in harde sneeuw over te gaan.

Ik ging eruit bij Kearsarge pass, en heb toen met mijn trail family een week lang een roadtrip gedaan om de sneeuw wat te laten smelten, toen dus echt even niet gehiked. Toen we terugkwamen bleek dat er dagelijks hikers in het hostel kwamen met verhalen over het zeer hoge water in de rivieren. Ik ben niet zo groot en heb toen besloten naar het noorden te flippen, want Washington had een droogte en minder sneeuw dan normaal.
Toen ging ik zuidwaarts vanaf daar terug naar Kearsarge pass waar ik was gebleven, uiteindelijk dus meer kilometers SOBO gedaan.
In Washington liep ik ongeveer tussen de 35 - 42 km per dag.
In Oregon en Noord-Californie werd dit al snel 42-55 km per dag.
Terug in de Sierra (nu met veel minder sneeuw) in September ca 35-38 km per dag

Ik nam best veel zero's, in meeste stadjes in Washington en ook in de woestijn.
In noord-california vaak maar een halve dag ergens.

Ik was 3 nachten/ 2 volle dagen in de US. Ik kwam aan in LA, heb daar geslapen, toen 's octhends de train naar San Diego gepakt om 2 dagen voorbereidingen te treffen bij Scout en Frodo. Scout en Frodo doen dit jaar voor het laatst, en het hangt er vanaf wat je allemaal moet regelen (misschien nog gear, een simkaart, voedsel inkopen voor de eerste dagen, etc) maar een paar daagjes even landen is wel fijn.
Op je laatste vraag kom ik nog even terug, daar moet ik even over nadenken, dat wordt namelijk een grote lijst ;)
 
Hoi allemaal,

Ik ben er over na aan het denken om de PCT te gaan lopen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pacific_Crest_Trail)

Het is nog een vaag plan... misschien ga ik toch voor wat anders maar voor nu is het een leuke opgave om me er in vast te bijten.

Is er iemand hier die'm heeft gelopen of zou willen lopen?
Gedeelde voorpret is dubbele voorpret! :)
Ik heb allerlei goede/uitstekenden informatiebronnen+informatie verzameld op mijn PCT-pagina op mijn persoonlijke website-->http://bit.ly/2Pjj5wg Tip: kijk ook op Long Distance Hiking: http://bit.ly/2uzze7x en Ultralight: http://bit.ly/2RPrXNR! --> zie ook de sub-pagina's! Tip: Op pc/laptop bekijken. Ben o.a. gespecialiseerd in Hangmat-systemen--> Kunnen ook op PCT worden gebruikt!

Suggesties zijn welkom.

Veel uitzoekplezier!
 
Laatst bewerkt:
Ha allen!

Ik heb besloten dat ik de PCT ga lopen in 2023. Dat is nog een eindje weg, I know, maar dan meer dan voldoende tijd om gear uit te zoeken, uit te proberen en te verzamelen, goed te trainen en oefentochten te maken. En hopelijk is dan die Covid-19 ook een beetje foetsie.

Wat ik me afvroeg en waar jullie mij misschien mee kunnen helpen, is welke gear je nu als Nederlander/Europeaan gebruikt. Ik zit natuurlijk met kwijl naar die Zpacks duplex te kijken en daar hun rugzak Arc Blast (heeft wel een frame, maar is toch super licht).
Alleen.. Hoe kom ik daar betaalbaar aan zonder nog een keer naar USA te gaan van te voren. Ik wil zeker met de rugzak trainen voordat ik daar 4500 km mee ga lopen.

Of ga ik toch met mijn meer comfortabele Osprey Ariel lopen? Die is bijna 1,5 kg zwaarder dan de Arc Blast. Maar heeft zich bewezen op tochten van 7 dagen.

Welke tenten zijn er nog meer als optie (onder de 1 kg)?

Welke afwegingen maken jullie en waarom?

Welke oefentracks hebben jullie gelopen?

@Kiddo ben jij gaan lopen en heb je moeten stoppen? Ga je volgend jaar weer of dit jaar Sobo?
@Aztique welke tips heb jij betreft gear?
 
Ha allen!

Ik heb besloten dat ik de PCT ga lopen in 2023.

@Aztique welke tips heb jij betreft gear?

Super leuk! Met dit vooruitzicht is het inderdaad fijn om rustig aan eens te kijken en te testen met wat je gaat meenemen :)

Arc Blast - Zou ik misschien niet doen. Dit baseer ik niet op eigen ervaring, maar talloze klachten en ergernissen van mensen die deze wel hadden. Kijk je niet kapot op de technische aspecten en gewicht en alle ervaringen van anderen die bepaalde producten de hemel in prijzen, maar bedenk ook wat je zelf fijn vindt en test vooral spullen uit! De Arc Blast zit een week lekker maar daarna was vrijwel iedereen die ik kende- hem helemaal zat. Zit ook blijkbaar een gedeelte van de rugzak dat schuurt (tussen frame en bandje) en dat dat snel kapot gaat...maargoed, zoals ik zei, niet mijn eigen ervaring.

Betaalbaar zal een import uit Amerika denk ik nooit worden, tenzij je misschien een tweedehandsje in Nederland over zou kunnen nemen. Je kunt ook kijken naar andere soorten rugtas, bijvoorbeeld de HMG Southwest (deze is ook erg duur) of Gossamer Gear Mariposa. De laatste is beter verkrijgbaar in Europese webshops, outdoorline.sk of ultralightoutdoorgear.co.uk is bijvoorbeeld een goede. Als je zoekt in de draadjes op het forum kom je meerdere aanbevelingen voor webshops binnen.
Ik deed de trail met de Exped Lightning 60. Inclusief frame, lichtgewicht, en ook heel goed te betalen, uit mijn hoofd zo'n 170 euro.
Aangezien je de tijd hebt zou ik proberen zo veel mogelijk rugzakken te testen voor je je besluit maakt.
Waar je vooral ook naar moet kijken is hoe zwaar je spullen worden. Afhankelijk daarvan zou een Osprey Ariel overkill kunnen zijn. Als je wel veel gewicht meesjouwt, dan is dat misschien juist een goede optie. Wacht dus vooral met je rugzak tot je meeste van je hiking spullen compleet heb. Lighterpack is een leuke tool om overzicht te houden in je gewicht (mijne is https://lighterpack.com/r/8xd34o ).

Verder kan ik de Halfwayanywhere.com PCT Gear Survey aanraden. Hier staat veel data en gebruikservaringen m.b.t. gear. Er is ook een algemene survey en een Resupply survey, ook interessant en zeer waardevolle informatie.

Heb je al vaker langere afstanden gelopen? Weet je al wat voor filter en schoenen e.d. je gaat gebruiken?
 
Thanks @Aztique !

Hmm, kak, dat klinkt niet goed van die Arc Blast.. Ok ok, verder kijken dus. Oh ja, die HMG Southwest en Gossamer Gear Mariposa heb ik vaker voorbij zien komen. Ga ik mij verder in verdiepen.
Hoe beviel jouw Exped Lightning 60?

Ik hoorde pas van Lighterpack toen ik mijn eigen excelletje al gestart had (oeps!). Mijn basis gewicht fluctueert nog heel erg omdat ik de grote keuzes ook echt nog moet gaan maken. Ik ben vrouw, 172 m en 58 kg, dus ik wil graag rond de 8 kg qua basis gewicht eindigen. Liefst nog eronder, maar weet niet of dat dat haalbaar is. Ook niet omdat ik toch wel iets van comfort wil qua een lekker slaapmatje, ruimere tent en goed zittende rugzak..
Thanks voor het delen van jouw Lighterpack!

Echte lange afstanden nog niet echt, voornamelijk vakanties van 7-8 dagen. Ik heb de GR20 op Corsica gelopen, het pieterpad, trekvogelpad, en op Griekenland, Madeira en Portugal ook wandelvakanties van 7 à 8 dagen. Sommige met dagrugzak icm bagagevervoer en andere met volledige bepakking (afhankelijk van reisgezelschap ;)).

Voor waterfilter kijk ik naar de Sawyer Squeeze. Die heb jij ook gebruikt zag ik, tevreden over? Had je een backup in de vorm van druppels bij je?
Schoenen lees ik overal de aanrader voor trailschoenen. Hoe heb jij dit gedaan? In Portugal merkte ik dat ik snel last krijg van hitte uitslag bij te warme condities, waardoor ik ook kijk naar een UV paraplu voor het eerste deel van de track.
 
Thanks @Aztique !

Hoe beviel jouw Exped Lightning 60?

Ik hoorde pas van Lighterpack toen ik mijn eigen excelletje al gestart had (oeps!). Mijn basis gewicht fluctueert nog heel erg omdat ik de grote keuzes ook echt nog moet gaan maken. Ik ben vrouw, 172 m en 58 kg, dus ik wil graag rond de 8 kg qua basis gewicht eindigen. Liefst nog eronder, maar weet niet of dat dat haalbaar is. Ook niet omdat ik toch wel iets van comfort wil qua een lekker slaapmatje, ruimere tent en goed zittende rugzak..
Thanks voor het delen van jouw Lighterpack!

Echte lange afstanden nog niet echt, voornamelijk vakanties van 7-8 dagen. Ik heb de GR20 op Corsica gelopen, het pieterpad, trekvogelpad, en op Griekenland, Madeira en Portugal ook wandelvakanties van 7 à 8 dagen. Sommige met dagrugzak icm bagagevervoer en andere met volledige bepakking (afhankelijk van reisgezelschap ;)).

Voor waterfilter kijk ik naar de Sawyer Squeeze. Die heb jij ook gebruikt zag ik, tevreden over? Had je een backup in de vorm van druppels bij je?
Schoenen lees ik overal de aanrader voor trailschoenen. Hoe heb jij dit gedaan? In Portugal merkte ik dat ik snel last krijg van hitte uitslag bij te warme condities, waardoor ik ook kijk naar een UV paraplu voor het eerste deel van de track.

Trailrunners ik ook ja inderdaad. Zelfs met trail runners had ik wat last van hitte uitslag, zou er niet aan moeten denken hoe dat met dikke leren schoenen zou zijn geweest, brr. Sowieso - het is een vrij droge trail (WA en misschien de SIERRA uitgezonderd) maar alles droogt snel, ik zou daarom ook trailrunners aanraden.

Ahhh wat leuk, dan heb je al kampeerervaring dat is altijd goed :) Ik heb de Squeeze gebruikt, zonder backup. Af en toe kwam ik weleens iemand die een stripje tabletjes als backup bij zich had hoor. De Squeeze was helemaal prima, de hele trail lang. De Mini heb ik ook maar die is te langzaam. Ik had een nat en hoog sneeuwjaar, maar in meeste jaren moet je héél veel filteren in de woestijn, dan is de Mini niet fijn tenzij je engelengeduld heb. Zorg wel dat je een waterflesje meeheb met sportscap (tuit), daarmee kan je de Sawyer schoonmaken als je in de stad bent. Die injectiespuit die erbij komt is beter, maar met een flesje water lukt het ook goed.

Als je wil, kan ik je een keer een beetje shakedown geven, aan de hand van je gear en mijn ervaringen. mijn eerste Thruhike in Nieuw-Zeeland had ik ook 8kg, de PCT was meer 6kg. Ik was een stuk gelukkiger op de PCT met dat gewicht, en de offers die ik daarvoor bracht die miste ik eindelijk totaal niet. Je moet namelijk heel veel eten en drinken aan gewicht meetellen op de PCT! Maar laat maar weten als je er meer over wilt weten of even wilt praten over gear :)
 
Ik lees ook graag mee! Het is wel een droomhike - al is de JMT dat misschien ook al! Zeker na het lezen van 'Alleen' is de PCT wel een avontuur wat mij aantrekt.. maar geen concrete plannen of ideeën. En er is nog zoveel te wandelen en te ontdekken.

Waar ik mij goed in kan vinden zijn de tips om te kiezen wat écht bij je past. Het standaard PCT lijstje kopiëren lijkt mij niet verstandig, iedere hiker is anders. En pas op voor mensen die zeggen dat je wat moet. Adviezen zijn prima maar 'gore-tex gaat altijd lek, nooit nemen' of 'je moet op trailrunners' en nog meer van dat soort dingen.. luister en lees goed, maar kies wat bij je past :)
 
Ja less is more maar too less is stupid. Je kan wel gaan kijken naar UL rugzakken met geen frame of iets minimaals met wat je het eigenlijk geen frame mag noemen. Maar belangrijker is idd zoals eerder aangegeven eerst kijken waar je mee gaat lopen, hoeveel kilo voedsel moet je meesjouwen. Wat is je normale wandelafstand in bergachtig gebied? Hoe is je ervaring met aangegeven wandeluren (ben je over het algemeen sneller of langzamer). Dit soort dingen bepaald namelijk hoeveel voedsle je mee moet sjouwen tussen bevoorradingspunten. Dat samen met je basis gewicht bepaalt wat je nodig hebt om de boel ook nog redelijke comfortabel te dragen.
Er zijn UL rugzakken onder de 500 gram, daar gooi je geen eten in en gear voor langere tijd. Je hebt rugzakken die UL worden genoemd maar toch bijna 2 kg ledig wegen. Daar draag je bij wijze van spreke een maand lang voedsel en gear mee (maar loop je gehaaid minder ver op een dag als je dat niet gewend bent)

M.a.w staar je liever eerst blind op je basis uitrusting en dan inderdaad pas de rugzak bepalen, de planning (km en bevooorradingspunten en hoeveel kg voedssel er mee moet (wat uiteraard minder word naar mate je bevooorradingspunt weer nadert). Ik loop wat dat betreft 10 keer liever met een goed afgesteld uitwendig frame met daarop een cubenfibre zak gebonden dan met zo'n licht gewicht ding met een minimaal frame. Komt voornamelijk omdat ik naast de UL uitrusting ook graag andere zaken meesjouw voor comfort en gemak. Wat vroeger niet mee kon, kan nu makkelijk mee....
 
Waarom stel je je vraag niet even in een nieuw topic? Een nieuwe rugzak heeft weinig met een wandelroute te maken. Tip: zoek meteen (eerst) even op dit forum voor andere topics over rugzakken.
 
ook niet onbelangrijk, permit voor de parken en visa.

 
Ook ik kijk verlangend naar deze trail. Wat me wel opvalt is dat de situatie in Amerika hier totaal niet besproken wordt. Niet dat dat moet of zo, maar mijn hemel, wat een ellende en een bende daar. Laten we hopen dat het volgend jaar rustiger is als Trump hopelijk weg is.....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Vooralsnog van plan om nobo te gaan. Vooral omdat het als foreigner mij lastiger lijkt om sobo te gaan, veel minder info over te vinden.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan