Paklijst verbeteren - TMB

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door gertenbol, 10 jul 2019.

 1. Dag allen,

  In augustus ben ik van plan om de tour de mont blanc te gaan lopen. Ik loop meestal een aardig tempo met KM's op een dag en probeer mijn paklijst zo licht mogelijk te houden, zonder veiligheid of (relatief) comfort in het gedrang te brengen.

  Ik ben benieuwd of er aanbevelingen zijn hier wat ik thuis kan laten, wat ik mis of wat ik kan vervangen.

  De lijst bevind zich hier: https://lighterpack.com/r/8m2124

  Dank!
   
 2. hyz

  hyz

  Ik mis het eten?
   
 3. Nood spiegel, nood fluit, kaart, kompas, 2e aansteker, zeep/shampoo, deo, afwasmiddel + sponsje, reserve baterijen.
   
  wjvdl vindt dit leuk.
 4. 8 kg is wel netjes. Ik ben net terug van de TMB en heb wel gemerkt dat elke 100 gram meetelt: je loopt vrijwel elke dag een flink eind recht omhoog en omlaag. Ik zou niet teveel voeding meenemen. Ik weet niet of je refuges meepakt, campsites gebruikt of (illegaal) gaat wild camperen, maar ik zou zoveel mogelijk gebruik proberen te maken van lokale voedingsmogelijkheden per dag/per 2 dagen.

  Verder:
  - Ik zou ergens een stel lichte sneldrogende slippers proberen te vinden (niet van die halve sponzen). Die zijn heerlijk als je 's nachts even je tent uit moet of in een refuge naar de wc gaat of wilt douchen.
  - Een washandje: als je af en toe een nachtje bij/naast een refuge wilt verblijven waarschuw ik je alvast: er zijn er genoeg waar je het met een washandje en een gootsteen zult moeten doen ipv een douche (afgelopen juni althans). Gaat prima, voelt verfrissend en ook een beetje wassen is wel zo hygienisch.
   
 5. Lichte tas hoor! Poe!
  Is de lijst wel compleet? Alsin alle kleine dingetjes (drinkflessen, filter, horloge, kaart etc) tikken ook aardig aan.
   
  gertenbol vindt dit leuk.
 6. Fluit en kaart moet ik nog kopen, voeg ik toe. 2e aansteker is met vrienden. Deo, daar doe ik niet aan haha. Batterijen heb ik niet nodig aangezien lamp op usb gaat en ik een powerbank bijheb.
   
 7. Precies dit was het plan qua eten, profiteren van de hutten en dorpen waar mogelijk en dan voor twee dagen eten mee in geval van wild kamperen en eventuele nood.

  Washandje kan ik inderdaad zo'n wegwerp meenemen die een aantal keer meegaat. Slippers twijfel ik over aangezien ik vrij lichte schoenen heb die makkelijk aangaan, zijn geen kisten zeg maar.
   
 8. Drinkflessen zitten erbij, filter ook. Horloge heb ik niet. Kaart en kompas plus fluit moet er nog bij.
   
 9. gertenbol vindt dit leuk.
 10. Dat is zeker een optie voor de mildere gebieden maar met de kans op kamperen boven de 2000 meter waar je ook in Augustus nog kans op sneeuw hebt vind ik het idee van een tarp toch wat heftig. Ook doen mijn regenjas en broek dienst als wind en kou bescherming wat met een poncho niet echt werkt.

  Verder een hele mooi lijst die van jou die ik nog eens nader ga bestuderen. En 5 dagen tonijn met mayo? Dan zou ik nog wat extra toilet papier moeten inslaan ;). Waar haal jij jouw droog voedsel?
   
 11. Je verbrand voldoende vet, dus tonijn met mayo is geen probleem.
  Droogvoer eet ik meestal van Mountain House, want lekker. Via buitensportvoeding.nl
  Noten en gedroogd fruit komen gewoon van de markt.

  Eins
   
  gertenbol vindt dit leuk.
 12. Een deftige tarp kan wel tegen een serieus stootje hoor. Vorig jaar nog Aiguilles Rouges mee gedaan (wel in mooi weer) maar ook al mee in minder aangename omstandigheden mee gelegen. Maar je moet je er comfortabel bij voelen natuurlijk, dat is ook van belang.
   
  gertenbol vindt dit leuk.
 13. mooi lijstje, Ik denk dat het prima zal lukken zo!

  Ik ga ook in augustus die kant op (gr5) en zal ook een stukje TMB meepakken (helemaal als het meezit) dus misschien kom ik je wel tegen ;)

  Hier is mijn lijstje, misschien dat je er wat aan hebt: https://lighterpack.com/r/5fsaev
   
 14. Mooie lijst, ik zie veel overeenkomsten. Je kunt nog wel 66 gram besparen op de hoofdlamp en powerbank! : -)

  Wat voor DIY hoofdband heb je gefabriceerd? Ik zat ook al te denken om deze aan te passen.
   

 15. Een beetje dit idee.
   
  gertenbol vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina