Opslag Exped Synmat 7 MW

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door tjah1234, 15 apr 2018.

 1. Ik heb net mijn mat binnengekregen en had een vraag over opslag.

  Nu leek het mij ook handig om de mat staand op te bergen in een kast of naast de kledingkast. Kan dit? Want heb het idee dat door het langdurig staan er vouwen in kunnen komen, de vouwen het materiaal kwetsbaarder maakt en het materiaal inwendig wat in kan zakken. Meningen over verdeeld?
   
 2. Met een open ventiel zal hij in elkaar zakken als je hem wil laten staan. Als je hem wegens ruimtegebrek niet kunt leggen, probeer dan ophangen met een hanger met klemmetjes eraan.

  Marla
   
 3. Ik heb de kast iets van de muur af gezet, in die kier past precies een slaapmat.
   
 4. Mijn matten (stuk of vijf) staan vrijwel vol met droge lucht en met gesloten ventiel achter elkaar tegen de muur. Al jaaaaaaren. Komt geen vouw in.

  Wil je ze leeg met open ventiel verticaal bewaren, zou ik ze hangen zoals Marla zegt.
   
 5. Bewaar ze ook liggend gevuld met droge lucht.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 6. Zie nu pas dat je bang bent dat t isolatiemateriaal zou kunnen inzakken. No worries, het syntetische spul zit vast aan de onder- en bovenzijde vd mat.
   
 7. uh ik heb geen exped maar wel verschillende Thermarest matjes . de self inflatable die liggen onder ons bed. en de andere die je mag opblaasblazen/pompen. die liggen altijd netjes in het zakje in de kast . en die doen het nog prima.
   
 8. Het risico van geïsoleerde luchtmatjes op te ruimen in hun zakjes is dat je ze niet eerst goed droogt aan de binnenkant. Dus altijd wel eerst thuis weer opblazen. Een dagje laten liggen dan pas weer inpakken.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina