Oplossing voor wegglijdende matjes?

Dat is voor mij ook spannend 😉.
Net pas besteld. En vanwege de korting vandaag wilde ik maar niet eerst morgen naar het gewicht vragen.
Als het stuk bij mij binnen is kan ik je het gewicht van de 5 mm High Density vertellen.

Ik ben dit weekend ergens onderweg mijn niet te overtreffen Mammut Alpine UL Mat kwijtgeraakt, dus daar zoek ik nu vervanging voor. Grote kans dat dit het niet is, maar dan heb ik toch weer iets leuks om te knutselen.

Marla

Omdat ik ook op zoek ben naar een UL matje, hoe is deze oplossing jouw bevallen? Wat is het gewicht?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Soms ga ik full-retard, heb ik nu weer zo'n project.

Gossamer Gear heeft een Thinlight formaat 50 x 150 cm, van closed cell foam voor nog geen 80 gram (https://www.gossamergear.com/products/thinlight-foam-pad?variant=30497164620). Ik kan het niet aan mezelf verantwoorden om dit te laten verschepen naar NL.
Dus, ik ben de zoektocht gestart naar een andere optie. Via hier kwam ik op foamatelier, daar heb ik EVA foam high density 2 mm besteld (https://www.foamatelier.nl/nl/foam/eva-foam/eva-foam-2-mm/g-20000172). Dit kwam vandaag binnen, gelijk naar 50 x 150 cm gesneden en dit komt op 130 gram.

Op zich prima, maar ik ben niet helemaal tevreden over de vouwbaarheid van het foam. Ik had gehoopt dat dit soepeler zou zijn (ok ok en ook dat het lichter was).
Dus, verder zoeken. Daarbij kwam ik op meerdere opties.

1. Via Reddit (zie links hieronder) kwam ik bij een Australische site waarbij dit verdacht veel op de GG thinlight lijkt. Maar dit lijkt in Nederland nergens te verkrijgen.

2. Eva foam 2 mm CF low density. € 17,95 incl verzenden. (bij www.minque-creative.com) -> maar geen idee wat dit weegt. Ik heb een mail gestuurd.

3. EXPED - Doublemat Evazote - Slaapmat. 4 mm dik, 100 x 200 cm = 260 gram, dus 50x150 cm komt rond de 100 gram. Maar dure optie, want € 55,-

Heeft iemand dezelfde zoektocht gehad / betere zoekskills / meer ervaring met dit soort foam en hierdoor dé tip?

Australische optie + Reddit link:
(https://orangebrown.com.au/collections/accessories/products/foam-mat?variant=32296755396702)
https://www.reddit.com/r/UltralightAus/comments/lfv3m7PS:
 
Ik kwam tot dezelfde onderzoeksresultaten. Omdat ik toch graag een vouwmatje wilde als alternatief voor mijn verloren niet te overtreffen Mammut, heb ik deze gekocht:


Zelf gekocht bij Trekking-litestore. Maar daar niet meer verkrijgbaar.
Inmiddels zelfs vrijwel nergens niet meer verkrijgbaar, zie ik

Marla
 
  • Leuk
Waarderingen: FB87
In het kader van een volledig overzicht zou deze er nog bij kunnen:


Niets voor mij (ik wil een vouwversie met zitfunctie) maar wel voor wie een licht rolletje wil: 74 gram bij 50x150 cm.

Marla
 
2. Eva foam 2 mm CF low density. € 17,95 incl verzenden. (bij www.minque-creative.com) -> maar geen idee wat dit weegt. Ik heb een mail gestuurd.

Reactie op mail: dit weegt voor 100x200 cm 260 gram, dat zal voor 50x150 cm op 95 gram komen. € 11,95 excl verzendkosten.

Trekking lite heeft ook (beperkte) opties, maar ook allemaal niet super licht. https://www.trekking-lite-store.com/isomatten/schaumstoff-isomatten/

Die van Trekking lite lijkt dus gelijk aan die van Minque-creative. Alleen 3 mm ipv 2 maar qua gewicht gelijk. € 29,90 excl verzendkosten (momenteel niet leverbaar).

Dit is ook vergelijkbaar: https://backpackinglight.dk/sleeping-mats/sarek-gear-eva-pad-3mm-light-and-durable
EVA pad 3mm is 48x190cm / 118 gram = voor 48x150 cm / 93 gram. € 30,- excl verzendkosten.

In het kader van een volledig overzicht zou deze er nog bij kunnen:


Niets voor mij (ik wil een vouwversie met zitfunctie) maar wel voor wie een licht rolletje wil: 74 gram bij 50x150 cm.

Marla

Check, deze had ik inderdaad ook gezien. Vind ik een goede optie, maar hier ga ik wat slechter op qua verzendkosten / verzendimpact + importkosten. Moet vanuit UK komen. Als dit rolletje nu eens makkelijker in NL te verkrijgen is, is dit mijn winnaar :)
 
Ik heb exact hetzelfde probleem met de Thermarest X-lite liggende op een Silnylon groundsheet. Ik ga maar eens een willekeurige ''Anti-slip tape'' proberen.
 
Ik kwam een video tegen van Tarptent, over het impregneren van de naden. Op het laatst brengen ze wat strepen aan op de bodem, tegen het wegglijden. Ze mixen zelf siliconenkit met terpetine. Voor de strepen mag het wat dikker zijn dan voor de naden.
Doe dit in een goed geventileerde ruimte of adem niet in ;)

ScreenHunter 685.jpg

Bron
 
Door wat lichamelijke ongemakken, hiken wij tegenwoordig met een camperbusje.
Maar.... Tijdens onze actieve "bivak" periode, hadden wij een hele goedkope, fleece achtige dunne slaapzak/lakenzak van de Decathlon.
Afhankelijk van de omstandigheden, gebruikten we die als "beschermhoes" voor onze toch wel dure matjes. (Exped, dons)
De lakenzak woog ca 250 gram, maar was multifunctioneel. Als het warm was sliepen we er in, als het erg koud was, ging ie IN onze slaapzak, maar meestal ging die om het matje EN de slaapzak heen. Daardoor ligt het matje altijd onder je slaapzak, en door de fleece gleed het matje veel minder over onze tentbodem (Fjallraven Abisko Shape)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan