Nikwax maakt jas plakkerig?

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Boterbartje, 26 nov 2018.

 1. Hallo allemaal

  Ik heb mijn Mammut juho hardshell gereinigd. Hoog nodig want na de laatste toch in Schotland begon de stof al aardig water op te nemen in de regen.

  Ik heb 'm eerst gewassen met nikwax tech wash, op de outdoor stand van mijn miele. Daarna txdirect erin op de impregneer stand van de miele. Nacht laten drogen op de hanger.

  Nu is de hele binnenkant van de jas plakkerig. Het lijkt haast wel vettig. Ik snap er niets van. Ik heb de jas overigens al eerder op precies dezelfde wijze gewassen. Toen geen problemen. Iemand enig idee wat er is gebeurd? En wat een mogelijke oplossing zou zijn? Ik zou zelf denken aan misschien nog een wasbeurt met een scheutje tech wash..
   
 2. Hi,

  mijn jassen/broeken voelen na een behandeling ook wat glibberig/glad/vettig aan. dit is het resultaat van tx direct. Het kan zijn dat je te veel tx direct hebt gebruikt, je kunt natuurlijk altijd en mild speolprogramma draaien en vervolgens de jas in de droger drogen (kijk op het labeltje) of op een niet te hogetemperatuur droog strijken (met een theedoek ertusse, zonders toom) dan wordt de dwr coating maximaal geactiveerd. Ook werkt tx direct op een 3 laags jas met een "open" backing anders dan bij bv een traidtionele taslan constructie.

  kijk bij bv de zwerfkei
  https://www.zwerfkei.nl/onderhoud/hoe-was-ik-mijn-waterdichte-kledingstuk


  Bas
   
 3. Misschien teveel tx direct? Normaal doe ik wat minder, nu heb ik 60ml gebruikt - al geeft de gebruiksaanwijzing zelfs 100ml aan. Ik heb geen droger, maar misschien is een korte spoelprogramma geen gek idee. Evt. strijken is ook nog een optie, al werkt dat tx direct normaal ook prima.

  Alleen dat vettige had ik dus nooit gehad en dat is natuurlijk wat minder prettig als je verwacht je jas 'schoon' te maken, haha.
   
 4. Ik denk ook teveel TX direct
   

Deel Deze Pagina