Nigor

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door HettyG, 6 mei 2019.

 1. Na lang dubben, zoeken enz denken we een ideale tent voor ons te hebben gevonden: de Wickiup. Helaas hebben we te lang gedacht, want Nigor is van de winter failliet gegaan. Met wat zoekwerk kunnen we wel bij de ene webshop de buitentent en bij de andere een binnentent kopen maar ideaal is dat niet. Ik las ergens dat Vrijbuiter ze heeft overgenomen. Heeft iemand hier enig idee wat de toekomst is van Nigor en hun tenten?
   
 2. Goedemorgen, ben zelf op zoek naar alleen de buitentent. Bij welke webshop heb je die gevonden?
  Dank voor je moeite.

  Groet, Marianne
   
 3. Top, dankjewel.
   
 4. Spacsport Nijmegen en Groningen hebben complete set (nog) op voorraad.
   
 5. Je zou ook kunnen kijken naar een binnentent op Aliexpress, deze past ook in de Wickiup3: https://www.aliexpress.com/item/3F-...sons-inner-tent-40d-silnylon/32973615138.html Het model is iets afwijkend, de punt aan de voorkant ontbreekt zodat je meer ruimte hebt onder de luifel. Van dit merk is ook een buitentent te koop (net als de Wickiup3 een kloon van de SL3 Golite), uiteraard allemaal véél goedkoper en mogelijk van minder goede kwaliteit dan de Nigor. De binnentent is echter goed afgewerkt, past met -wat moeite- zelfs in mijn Hexpeak v4.
   
 6. Nigor tenten gaat volgens een bron van me wel door. Webite e.d. is gewoon weer actief.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9200 met Tapatalk
   
 7. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Hoi Hetty,

  Ik zou me niet druk maken over het merk. In de vorm van Nigor BV heeft het merk inmiddels een doorstart gemaakt, met erachter de mensen die bijvoorbeeld ook Rubytec, CamelBak en Optimus in Nederland doen. Ik heb begrepen dat ze het merk flink onder handen nemen, met dit jaar nog vooral nadruk op de stoelenserie (binnenkort meer hierover op de site), maar vanaf komend jaar ook weer alle Wicki-Up modellen in het assortiment. Dus service, reserve-onderdelen, etc. is allemaal geen probleem.

  Zelf happy eigenaar van een Wicki-Up en kan deze van harte aanbevelen, zie ook mijn eerdere omschrijving ervan op deze site van enkele jaren geleden: http://www.hiking-site.nl/indekijker-nigor-wickiup-3.php

  Raymond
   
  huibhike en babelfish vinden dit leuk.
 8. Als ik het goed begrijp Raymond, heeft Robijns de merknaam en de boedel van het merk Nigor overgenomen? En hoe zit het dan met Eureka? Dat is ook vaak mooi spul geweest.
   
 9. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  De voorraad van Eureka! is overgenkmen door De Vrijbuiter. Dus daar kan je waarschjnlijk ook nog terecht voor dit merk.

  Raymond
   
 10. Holgersson

  Holgersson Lid Club Hiking-site.nl

  Thanks! Gelijk besteld voor mijn Golite shangri la 3
   

Deel Deze Pagina