Nigor Guam 3-seizoenen tent biedt zee van ruimte voor 2, 3 of 4 personen

Rkoome

Administrator
Forumleiding
De Nigor Guam is een vrijstaande tent die aan twee vereisten voldoet die veel backpackers stellen aan hun tent: hij is heerlijk ruim, maar bovendien uiterst licht van gewicht. Daarnaast is de gebruikte stof ook nog eens verrassend robuust, waardoor deze tent ideaal is voor groepjes van 2, 3 of 4 personen meerdaagse tochten maken.

Lees meer...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Ik gebruik deze tent al een paar jaar. Het enige nadeel dat ik zie aan de tent is de smalle flap bij de ritsen. water en condens loopt daardoor heel makkelijk naar binnen en dat is erg onhandig.
 
Toen het nieuws kwam dat Nigor weer tenten maakt meteen een Guam 2 besteld en deze net binnengekregen. Teleurstelling. De tent compleet in tentzak weegt 2.040 gram ipv de opgegeven 1.807 gram (zonder eenmalige plastic zakjes). De buitentent, binnentent en stokken komen samen op 1.848 gram ipv de opgegeven 1.690 gram. Dat is dus zonder haringen. Minimum gewicht met 10 noodzakelijke haringen is 1.960 gram. Dit gewichtsverschil vind ik wel erg fors. Jammer ook dat er maar 10 haringen zijn bijgeleverd, bij de oudere versie waren dat er 6 extra voor de scheerlijnen. Het extra gewicht lijkt met name in het buitendoek te zitten. Dat is erg dik voor 10 denier. Het 15 en 20 denier doek van twee andere lichtgewicht tenten die ik heb, voelt veel dunner en lichter. Verder ziet de tent er goed uit en is netjes afgewerkt. Ik heb Nigor gemaild, ben benieuwd...
 
Volgens de site van Nigor is het gewicht minimaal 1690, maximaal 1807 gram. Het verschil is wellicht met of zonder zakjes..

Extra haringen moet je zeker meenemen. Ook 2 extra scheerlijnen voor de voor- en achterkant zijn bij sterke wind een must.
Wij gebruiken al een aantal jaren de Guam 3. Supertent!

Groet
Koos
 
Volgens de site van Nigor is het gewicht minimaal 1690, maximaal 1807 gram. Het verschil is wellicht met of zonder zakjes..

Extra haringen moet je zeker meenemen. Ook 2 extra scheerlijnen voor de voor- en achterkant zijn bij sterke wind een must.
Wij gebruiken al een aantal jaren de Guam 3. Supertent!

Groet
Koos
Hallo Koos, de tent die ik heb gekregen is minimaal 1.848 (buitentent, binnentent, stokken) en maximaal 2.040 (met haringen en pakzakjes). Dat verschil zijn dus niet de zakjes!!!
 
Helder.
Maar ik kan me weer niet voorstellen dat Nigor ongevraagd dikker en duurder materiaal gebruikt.
Ik lees graag wat Nigor te melden heeft.
Wat wel overeind blijft: prima tent.

Koos
 
Goed om te horen! Hoe houdt de Guam zich in regen en harde wind? Zeg in Scandenavië? Ik twijfel nu of ik hem houd vanwege het gewicht. Dat was eigenlijk de doorslaggevende reden om hem aan te schaffen. Een echt goed weervaste tent mag wel wat meer wegen..
Marieke
 
Windvast ja, mits je alle scheerlijnen gebruikt. Regen komt niet binnen.

Afgelopen najaar in Schotland ging de tent los omdat We nog geen scheerlijnen aan de voorkant hadden gemaakt. We stonden wel vol in de wind.
Halverwege de rits van de ingangen zitten extra lusjes. 's-Nachts lijntjes bijgezet en het probleem was opgelost.
Wil je zeker zijn dat je tent niet plat gaat kies dan een G15 of G20 van Lightwave, 2.0 of 2.3 kilo of een andere geodetische tent (=windvaster). Lightwavetenten hebben echter minder binnenruimte.

Door de extra lijnen en haringen ligt het gewicht wel boven de opgegeven 2.2 kilo (guam 3).
Zal het later eens wegen, tent is nu in gebruik.

Ondanks dat we soort van grammenjagen is het gewicht van de tent minder van belang. We kiezen bewust voor een 3 persoons voor 2 man (soms 3, past goed) en de kwaliteit van Nigor is zeer goed. Vooral de waterkolom van 10.000 voor de bodem is top.

Groet
Koos
 
Een update: Ik heb geen reactie gekregen van Nigor op mijn vraag naar gewicht en materiaal, ook niet op een tweede mail. Wel hebben ze het vermelde gewicht op de Nigor site na mijn mailtje aangepast van 1.807 naar 2.050 gram. De tent heb ik teruggestuurd, omdat ook de beloofde breedte van 150 cm niet klopt. De tent meet in de hoeken 125 cm en in het midden 120 cm. Dit komt omdat de zijwanden te kort zijn gesneden en het grondzeil in de lucht hangt. Daarmee is de tent niet meer zo lekker ruim als de oude versie en passen er maar net een brede en een normale slaapmat in. Helaas. Mocht iemand nog het oude model willen verkopen?
 
Goed om te weten dit: ik overwoog ook om een nieuwe Guam 2 te kopen, omdat mijn huidige exemplaar vorig jaar veel te lijden heeft gehad door harde wind op de Hebriden (stokken verbogen, scheuren in het doek e.d.: stormvast zou ik deze tent dus zeker niet willen noemen!). Maar dat ga ik nu toch maar niet doen: idioot dat zelfs de maten niet meer kloppen! Want dat vind/vond ik inderdaad juist een groot voordeel van deze tent: heel ruim voor het gewicht. Er is nog een showmodel van de Eureka Sentinel 2 sul te koop: zelfde model (wel wat verschillen in materialen). Misschien is dat iets voor je?

https://www.soellaart.nl/nl/1371469/eureka-sentinel-2-sul-showmodel-trekkerstent/?pos=400

Het is de opvolger van de Eureka El Cap 2 sul, en daar was ik altijd erg tevreden over. Hield zich in harde wind eigenlijk beter dan de Guam. Materiaal is wel weer wat afwijkend t.o.v. de El Cap, dus ik weet natuurlijk niet hoe de Sentinel is.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan