Nigor Guam 3-seizoenen tent biedt zee van ruimte voor 2, 3 of 4 personen

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Rkoome, 12 apr 2019.

 1. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  De Nigor Guam is een vrijstaande tent die aan twee vereisten voldoet die veel backpackers stellen aan hun tent: hij is heerlijk ruim, maar bovendien uiterst licht van gewicht. Daarnaast is de gebruikte stof ook nog eens verrassend robuust, waardoor deze tent ideaal is voor groepjes van 2, 3 of 4 personen meerdaagse tochten maken.

  Lees meer...
   
 2. Ik gebruik deze tent al een paar jaar. Het enige nadeel dat ik zie aan de tent is de smalle flap bij de ritsen. water en condens loopt daardoor heel makkelijk naar binnen en dat is erg onhandig.
   
 3. Toen het nieuws kwam dat Nigor weer tenten maakt meteen een Guam 2 besteld en deze net binnengekregen. Teleurstelling. De tent compleet in tentzak weegt 2.040 gram ipv de opgegeven 1.807 gram (zonder eenmalige plastic zakjes). De buitentent, binnentent en stokken komen samen op 1.848 gram ipv de opgegeven 1.690 gram. Dat is dus zonder haringen. Minimum gewicht met 10 noodzakelijke haringen is 1.960 gram. Dit gewichtsverschil vind ik wel erg fors. Jammer ook dat er maar 10 haringen zijn bijgeleverd, bij de oudere versie waren dat er 6 extra voor de scheerlijnen. Het extra gewicht lijkt met name in het buitendoek te zitten. Dat is erg dik voor 10 denier. Het 15 en 20 denier doek van twee andere lichtgewicht tenten die ik heb, voelt veel dunner en lichter. Verder ziet de tent er goed uit en is netjes afgewerkt. Ik heb Nigor gemaild, ben benieuwd...
   
 4. Volgens de site van Nigor is het gewicht minimaal 1690, maximaal 1807 gram. Het verschil is wellicht met of zonder zakjes..

  Extra haringen moet je zeker meenemen. Ook 2 extra scheerlijnen voor de voor- en achterkant zijn bij sterke wind een must.
  Wij gebruiken al een aantal jaren de Guam 3. Supertent!

  Groet
  Koos
   
 5. Hallo Koos, de tent die ik heb gekregen is minimaal 1.848 (buitentent, binnentent, stokken) en maximaal 2.040 (met haringen en pakzakjes). Dat verschil zijn dus niet de zakjes!!!
   
 6. Helder.
  Maar ik kan me weer niet voorstellen dat Nigor ongevraagd dikker en duurder materiaal gebruikt.
  Ik lees graag wat Nigor te melden heeft.
  Wat wel overeind blijft: prima tent.

  Koos
   
 7. Goed om te horen! Hoe houdt de Guam zich in regen en harde wind? Zeg in Scandenavië? Ik twijfel nu of ik hem houd vanwege het gewicht. Dat was eigenlijk de doorslaggevende reden om hem aan te schaffen. Een echt goed weervaste tent mag wel wat meer wegen..
  Marieke
   
 8. hyz

  hyz

  Wat weegt die van jou Koos?
   
 9. Windvast ja, mits je alle scheerlijnen gebruikt. Regen komt niet binnen.

  Afgelopen najaar in Schotland ging de tent los omdat We nog geen scheerlijnen aan de voorkant hadden gemaakt. We stonden wel vol in de wind.
  Halverwege de rits van de ingangen zitten extra lusjes. 's-Nachts lijntjes bijgezet en het probleem was opgelost.
  Wil je zeker zijn dat je tent niet plat gaat kies dan een G15 of G20 van Lightwave, 2.0 of 2.3 kilo of een andere geodetische tent (=windvaster). Lightwavetenten hebben echter minder binnenruimte.

  Door de extra lijnen en haringen ligt het gewicht wel boven de opgegeven 2.2 kilo (guam 3).
  Zal het later eens wegen, tent is nu in gebruik.

  Ondanks dat we soort van grammenjagen is het gewicht van de tent minder van belang. We kiezen bewust voor een 3 persoons voor 2 man (soms 3, past goed) en de kwaliteit van Nigor is zeer goed. Vooral de waterkolom van 10.000 voor de bodem is top.

  Groet
  Koos
   

Deel Deze Pagina