Nieuwe tent

Deze week mijn nieuwe tent binnengekregen :)
Past goed bij mijn andere jipenjanneke tent. Is een custom Locus Gear Khufu. L300cm x W160cm x H140cm met 3/4 binnentent. Dit weekend zet ik hem in de tuin op om hem iets beter in beeld te krijgen. Nu op zoek naar 16 haringen.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Erg mooi! En een lekker kleurtje voor wildkamperen ;)
Ik vind het leuk weer eens wat nieuws te zien dat iik nog niet kende. Ik ben ook nieuwsgierig wat dit weegt. Excl haringen dus.

Marla
 
Heb je deze rechtsreeks uit Japan besteld? Hoe ging de afwikkeling. Heb destijds, toen ik de HMG ultamid nog niet had, hier ook naar gekeken. Maar de ‘afstand’ met Japan (ook figuurlijk) hield me tegen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bij een Japanse tent horen Japanse haringen... Ik vond hier in Osaka in de Snow Peak Store een mooi setje:(180gr/haring en de hamer is 680gr, maar dan staat ie wel stevig )
 
Afgelopen nacht de tent uitgeprobeerd op uitnodiging en met haringen van @marla. De tent bevalt zeer goed. Ik raak met m'n 1.90m als ik op mijn rug lig wel de binnentent, maar dat is niet hinderlijk. Verder is de tent erg ruim. Door de schuine 3/4 binnentent (aan de ene kant halve breedte, andere kant hele breedte) heb je een goed compromis tussen binnentent en voortent. Ik kan in de opening koken zonder nat te worden (voor zover vanmorgen met een paar spetters te bepalen was).

Hij is bijzonder netjes en mooi gemaakt. Hij voelt erg degelijk. Met de 8 scheerlijnen verwacht ik dat deze wel aardig stormproof gaat zijn. Opzetten is nog even wennen. Het lukte met (nog?) niet om drie scheerlijnen (grondzeil/binnen-/buitentent) op de hoekpunten met één haring vast te zetten.

De afmeting van de tent is custom, en de grootte en kleuren van rits en binnentent. Ik heb hem rechtstreeks bij Locus Gear besteld. Levertijd geven ze aan 9 weken. Hij is verstuurd na 7 weken en 5 dgn en 5 dagen later in huis. Communicatie met Locus Gear ging uitstekend. Ik heb één puntje (linelocks vergeten), dat zal ook vast goed komen.

De gewichten:
Buitentent: 512
Binnentent: 411
Grondzeil: 126
A-stok: 147 (opzetten met twee wandelstokken)
Verlengstok: 34 (opzetten met één wandelstok)
Wandelstokken 2st: 315
Extra scheerlijnen, reservestof: 70
Voor zo'n grote tent vind ik het een zeer goed gewicht.

Bij de standaard versie (die bij een ander bedrijf gemaakt wordt) leveren ze wel haringen op aanvraag. Bij deze niet. Ik vind dat eigenlijk wel logisch. Haringen zijn erg persoonlijk, bv. afhankelijk van wat voor vakantie je houdt. En het is onzin om dure haringen bij te leveren die vervolgens niet gebruikt worden.

IMG_20171104_145747.JPG
 
Ik had van te voren wat afmetingen uitgeprobeerd. Vooral de steile wanden zorgen voor relatief veel verlies.

DSCF1951k2.jpg


DSCF1950k.jpg
DSCF1951k.jpg
 
Hij lijkt veel op de aluxe modellen, heb je zelf de specs afmetingen kunnen geven?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan